joi, 14 ianuarie 2010

Cum a trucat Asimionesei o licitaţie în curtea Spitalului Sf. Maria. Preţ: 1.000 de lei pe lună

Şmecherie de doi lei orchestrată de patronul ziarului de şantaj "Bună Ziua Iaşi" (BZI), Ghiocel Asimionesei, pentru a pune mâna pe un teren de 100 mp în curtea Spitalului Sf. Maria. Pentru închirierea imobilului destinat amenajării unui magazin, la licitaţia cu strigare din 4 februarie au luat parte două firme – minimul necesar derulării procedurii, altfel aceasta ar fi trebuit reluată – ambele controlate de Asimionesei. Astfel, prima firmă înscrisă a fost Grafic Beta Trust, prin care condamnatul penal Asimionesei editează în prezent ziarul de şantaj.
A doua firmă a fost Enviro Consulting Group (a nu se confunda cu Enviro Construct a lui Cristian Maftei), o firmă din Bucureşti care are număr de telefon de Iaşi, acelaşi cu al societăţii Delta Press Investment, acum în insolvenţă, prin care Asimionesei a editat BZI până acum câţiva ani. La adresa din Bucureşti a Enviro Consulting Group se află sau s-a aflat şi sediul altor societăţi controlate de Asimionesei – Global Impex Distribution SRL şi Grafic Beta Invest SRL. Pe site-ul BRAT, Global Impex Distribution menţionează ca punct de lucru în Iaşi adresa Grafic Beta Trust, Calea Chişinăului nr. 22, sediul Bună Ziua Iaşi. (foto)
Adomniţei e sfidat de directorul spitalului
Manevra este una clasică de tip „mână moartă” pentru a lua terenul fentând concurenţa şi obţinând un preţ bun. Care a fost preţul de începere al licitaţiei? 920 de lei, fiind greu de crezut că a sărit de 1.000 de lei, în condiţiile în care firmele participante erau prietene.
Mai sare în ochi un aspect: iniţial, spitalul pusese la bătaie un alt teren, de 75 de mp, dar a anulat procedura pe motiv că sub imobil se aflau tot felul de cabluri şi reţele. Ulterior a scos de la naftalină un teren mai mare.
Este evident că toată golănia nu putea fi posibilă fără OK-ul directorului spitalului. Radu Terinte l-a servit pe Ghiocel Asimionesei deşi ştie foarte bine că şantajistul de presă este în război total cu şeful CJ, Cristian Adomniţei. Rămâne de văzut cum va reacţiona Consiliul Judeţean faţă de o afacere atât de urât mirositoare. (I.C.)

O victimă a şantajiştilor de presă a dat în judecată atât BZI-ul cât şi sursele din Fisc ale "jurnaliştilor"

Proces în premieră la Iaşi: într-un proces de calomnie sunt daţi în judecată atât jurnaliştii care au publicat articole presupus defăimătoare, cât şi sursele acestora
. La sfârşitul săptămânii trecute, firma Jad Group a oamenilor de afaceri Viorica şi Lucian Zlate a depus la Tribunal o acţiune în care solicită plata de daune din partea firmei care editează Bună Ziua Iaşi, a "jurnaliştilor" Constantin Mazilu şi Vlad Ropotică, dar şi a Loredanei Arnat şi Danielei Cojocariu, angajate la Direcţia Regională de Finanţe Publice în cadrul Inspecţiei Fiscale.
Familia Zlate, subiect al mai multor materiale în care Jad Group este acuzată de infracţiuni economice cu finduri europene, “atacă” aşadar sursele jurnaliştilor, în materialele acestora nefiind publicat numele celor două angajate de la Fisc, instituţie care, conform BZI, a trimis Jad Group pe mâna procurorilor după verificări ale documentelor societăţii. (I.C.)

Incredibil: Asimionesei Jr. şi-a dat în judecată părinţii ca să-i dea înapoi nişte bani!



Zâzanie cu iz de telenovelă în familia patronului Bună Ziua Iaşi. Zilele trecute, Claudiu Florin Asimionesei şi-a dat în judecată părinţii în cadrul unui proces cu obiect “pretenţii restituire sumă”. Conform portalului instanţelor, pârâţi sunt Ghiocel Florin şi Violeta Asimionesei, un asemenea dosar fiind printre puţinele de acest gen aflate pe rolul Judecătoriei Iaşi. (I.C.)