luni, 18 ianuarie 2010

UMF nu se lasă: vreau daune de la BZI

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa” din Iaşi nu renunţă la încercările de a obţine daune morale din partea ziarului de șantaj "Bună Ziua Iaşi" şi a unor "jurnalişti" de acolo.
Cei de la universitate se consideră calomniaţi de mai multe materiale apărute în trecut în această "gazetă".
UMF a fost în ultimii ani ţinta unei campanii mizerabile a BZI, dar rectorul Vasile Aastărăstoae nu a cedat şantajului. Posibil ca publicitatea oferită de UMF Ziarului de Iaşi să fi alimentat frustrarea celor de la BZI, însă este evident că atacul şantajiştilor de presă are rădăcini mai adânci.

Şi medicul Volovăţ a dat în judecată ziarul de şantaj

Medicul Oncolog Constantin Volovăţ a deschis anul trecut, la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti, un proces împotriva Bună Ziua Iaşi. Motivul este o serie de materiale în care a fost acuzat de mai multe ilegalităţi în funcţionarea clinicii private pe care o conduce, firma care administrează această clinică fiind parte în proces.
Necunoaşterea lumii presei şi un avocat slab a făcut însă ca acţiunea să fie îndreptată împotriva Delta Press Investment, firmă aflată în insolvenţă care nu mai are de multă vreme, nici în clin nici în mânecă, cu activitatea gazetei conduse de Ghiocel Asimionesei. Cei care au intentat recent astfel de procese împotriva BZI au chemat la bară alte firme care se ocupă de ziar: Delta Media Invest, Global Impex Distribution şi Media Pro Distribution. (I.C.)

Panaramă: un scrib de la BZI apare pe lista celor care au semnat protestul jurnaliştilor împotriva practicilor degradante din presă!

Ipocrizie incredibilă: Vlad Rotaru, angajat al ziarului de şantaj Bună Ziua Iaşi, apare pe lista celor peste 500 de jurnalişti din România care au semnat protestul jurnaliştilor împotriva practicilor degradante din presă.
Petiţia iniţiată de site-ul Revistei 22 vine ca o replică la câteva emisiunii ale Antenei 3 în care au fost atacaţi şi jigniţi în stil BZI mai mulţi jurnalişti din presa centrală, emisiunile ajungând şi în atenţia CNA. El însuşi semnatar al multor materiale în care a încălcat deontologia profesională, fapt pentru care a fost dat în judecată, Vlad Rotaru este angajat la o publicaţie al cărei patron a fost condamnat pentru şantaj de presă! E ca şi cum petiţia ar fi fost semnată de sinistrul realizator Mihai Gâdea.
Pe lista celor ce condamnă practicile Antenei 3 apar mai mulţi foşti sau actuali jurnalişti/publicişti ieşeni: Iulian Cazacu, Toni Hriţac, Alexandru Lăzescu, Cătălin Prisăcariu, Andrei Aştefănesei, Dan Radu, Florin Gheţău, Gabriel Gachi, Cristina Hurdubaia, Florin Nicula, Claudiu Raus, Leonard Relea, Cezar Pădurariu, Dan Constantin, Adina Scutelnicu, Daniel Şandru, Sorin Bocancea, Alexandru Călinescu, Dorin Dobrincu, Adriana Plecan, Alex Andrei. (I.C.)