duminică, 27 februarie 2011

Comănescu: BZI a falsificat documente oficiale pentru a calomnia o firmă ce l-a reclamat penal în dosarul de şantaj


      Omul de afaceri Constantin Comănescu a cumpărat un spaţiu publicitar din ediţia de luni 19 iulie a Ziarului de Iaşi pentru a anunţa că "milionarul în euro Asimionesei" a falsificat nişte documente oficiale şi astfel calomniază firma Combeton. Comănescu pretinde că în spatele atacurilor nu ar sta dorinţa lui Ghiocel de a prinde lucrări de îndiguiri pe banii statului (contractate de COMBETON), aşa cum bănuiau surse din piaţă, ci dorinţa BZI de a se răzbuna pe firma ce acuzase în faţa procurorilor şantajul amintitului "ziar".
GRUPUL DE FIRME PIETA: Comunicat de PRESA
      Având în vedere faptul câ la ultimul nostru comunicat, puţine instituţii au exprimat un punct de vedere, suntem nevoiţi să revenim cu această formă de protest, deoarece este singura modalitate de a trage un semnal de alarmă cu privire la atacurile murdare ale cotidianului „Buna Ziua laşi" îndreptate împotriva Grupului de Firme PIETA, unor perso¬nalităţi publice şi altor societăţi comerciale.Explicaţia pentru aceste articole calomnioase, cu vădită intenţie de intimidare este şi faptul că mai multe firme din jud. laşi au luat poziţie în dosarul de şantaj nr.5015/211/ 2005 aflat pe rolul Judecătoriei Cluj.      Atât în anul 2008, cât şi în anul 2010, SC COM BETON SA IAŞI, alături de alte firme din Galaţi, Botoşani, Vaslui, Suceava, au fost şi sunt implicate în operaţiuni de intervenţie cu ocazia situaţiilor de urgenţă la solicitarea organului statului. La această dată, SC COM BETON SA este singura firmă din laşi care a câştigat o licitaţie şi este prezentă în prima linie a luptei împotriva stihiilor naturii.      De două săptămâni, zi şi noapte, salariaţii şi utilaje ale firmei noastre precum şi a altor societăţi comerciale asigură menţinerea digurilor din zonele alocate pe râul Prut.
Calitatea lucrărilor precum şi implicarea noastră au fost apreciate atât de autorităţile locale, cât şi de reprezentanţii autorităţilor centrale în timpul vizitelor efectuate în respectivele zone.
      Menţionăm şi faptul că aceste lucrări au fost verificate din toate punctele de vedere, atât de Corpul de Control al Primului Ministru, al Ministerului Mediului, Curtea de Conturi etc.
      În timp ce autorităţile locale, cât şi cele centrale sunt concentrate pe limitarea pierderilor cauzate de calamităţile care au lovit regiunea noastră, cotidianul „Bună Ziua laşi" continuă şi amplifică atacurile denigratoare, nu numai asupra S.C. COM BETON S.A., dar şi asupra unor instituţii, prin folosirea unor date şi documente false. Astfel în articolul publicat în data de 12.07.2010 cotidianul „Bună Ziua laşi" publică o serie de devize care nu corespund cu cele reale şi încearcă să inducă opiniei publice ideea că aceste falsuri grosolane ar cădea în sarcina S.C. COM BETON S.A.
     Nu înţelegem cum un ziar care are un tiraj de câteva sute de exemplare se poate erija într-un formator de opinie şi justiţiar local. În ciuda acestui tiraj foarte mic, acest ziar este distribuit gratuit în majoritatea primăriilor şi instituţiilor care reprezintă statul sau autorităţile locale. Tot gratuit, „Bună Ziua laşi" ajunge în casele celor care conduc aceste instituţii.
     Intimidate de apariţia unor eventuale articole denigratoare, supuse unor diferite forme de presiune, o parte a instituţiilor statului declanşează imediat o avalanşă de controale. Să nu se înţeleagă greşit: nu avem nimic împotriva controalelor din partea instituţiilor statului, ci doar împotriva densităţii acestora.     Nu este atributul nostru să discutăm desprepatronul acestui cotidian, Ghiocel Asimionesei, despre modul în care a acumulat o avere estimată la câteva milioane de euro, despremultele firme falimentate sau intrate în insolvenţă după ce au fost achiziţionate de acesta. SC RETROM SA Paşcani este ultimul exemplu. Această firmă, reprezentativă nu numai pentru oraşul Paşcani, raporta acum câţiva ani un profit de aproximativ 2,2 mii euro la un număr de peste 400 de salariaţi. Astăzi, este în insolvenţă fără perspective, doar cu câţiva zeci de angajaţi.     Suntem totuşi îndreptăţiţi să ne întrebăm ce interese sunt în spatele acestor atacuri ale BZI, patronată de domnul Ghiocel Asimionesei, a cărui deviză este „nici un impozit statului român".     Se doreşte ca în laşi să nu mai existe firme puternice care să asigure sume considerabile bugetelor locale şi bugetului statului?
     Se doreşte introducerea unei stări de suspiciune în rândul partenerilor noştri de afaceri?
     Se doreşte ca pe cale de consecinţă miile de angajaţi ai GRUPULUI DE FIRME PIETA laşi să îngroaşe de mâine rândurile şomerilor?
     Acest cotidian duce o campanie defăimătoare amplă şi împotriva altor societăţi şi personalităţi importante ale laşului.
     Mai mult, acest fapt a fost sesizat şi de presa locală asupra articolelor tendenţioase care încalcă deontologia profesională.
     GRUPUL DE FIRME PIETA va continua să lupte împotriva acestor fapte calomnioase îndreptate împotriva noastră şi sperăm să se alăture acestei forme de protest toate persoanele care au fost denigrate până în prezent de către acest cotidian.GRUPUL DE FIRME PIETA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu