miercuri, 19 ianuarie 2011

Analfabetul Ghiocel Asimionesei amendat cu 40.000 de lei pentru ca si-a ridicat ilegal vila in Bucium



Vezi declaratia lui Ghiocel Asimionesei VIDEO!


Patronul cotidianului Buna Ziua Iasi, Ghiocel Asimionesei, a fost sanctionat de Primarie! Omul de afaceri a primit o amenda de 40 de mii de lei pentru ca si-a ridicat o vila in Bucium fara sa ceara autorizatie. In cazul in care Asimionesei refuza sa plateasca amenda, Primaria se va adresa instantei de judecata pentru a obtine un ordin de dezafectare a imobilului ridicat ilegal. Contactat telefonic, patronul BZI sustine ca amenda este, de fapt, o razbunare venita din partea primarului Gheorghe Nichita.

Omul de afaceri Ghiocel Asimionesei a primit o amenda de 40 de mii de lei pentru ca si-a construit o vila in Bucium, fara sa ceara autorizatie de la Primarie.

Inspectorii de la Serviciul Control Urbanism din cadrul Politiei Locale Iasi spun ca Asimionesei si-a amenajat, pe linga vila, si o casa de vacanta, un foisor si o anexa gospodareasca. Vila din Bucium are demisol, parter, un etaj si o mansarda. Casa de vacanta, ridicata linga vila, are parter si mansarda.

Pentru niciunul din imobile nu au fost emise autorizatii de contrucutie, fie ele temporare.

Ionica Ciobanu, sef Serviciul Control Urbanism, Politia Locala Iasi, ne-a declarat: "Conform procedurilor legale, am intocmit procesul de constatare si contraventie, fiind trimis atit la adresa de domiciliu al acestuia, cit si in debit la Finante Publice. in acest caz, cuantumul amenzii este de 40.000 de lei. "



In cazul in care patronul cotidianului "Buna Ziua Iasi" refuza sa plateasca amenda, Primaria il va da in judecata. Asimionesei a primit si un termen pentru a obtine autorizatiile de construire. Daca pina in iunie 2011, nu va obtine autorizatiile necesare, Primaria va cere instantei de judecata aviz pentru demolarea imobilelor ridicate ilegal. Contactat telefonic, Ghiocel Asimionesei da vina pe cei de la Urbanism.

Discutie intre Ghiocel Asimionesei, patronul BZI – reporter:

Omul de afaceri spune ca amenda este, de fapt, o razbunare venita din partea primarului Iasului, Gheorghe Nichita.

Ghiocel Asimionesei, patronul BZI, spune ca: "Eu nu pot sa stau dupa primarul Nichita cind vrea sa-mi dea autorizatia. Daca cotidianul BZi avea o atitudine corecta fata de Nichita, adica sa-i placa lui, probabil ca aveam autorizatia de constructie. Nu o sa platesc nicio amenda, spuneti-i lui Ionica Ciobanu, individu asta, nu stiu cine e, ca nu platesc nicio amenda sa fie el sanatos. O sa actionez in instanta si atunci instanta va decide."



Si EON Moldova a fost amendata cu 10.000 de lei de inspectorii de la Urbanism, pentru ca a bransat vila ridicata ilegal la energie eletrica.

Tele M a solicitat un punct de vedere companiei E.ON in aceasta privinta in urma cu doua saptamni, dar nici pina acum nu am primit un raspuns. Somatii au primit si furnizorul ApaVital si EON Gaz, care ar putea fi amendate cu cite 10 mii de lei, daca se constata ca au bransat vila lui Asimionesei la utilitati.

Ionica Ciobanu, sef Serviciul Control Urbanism, Politia Locala Iasi, a precizat: "Firma utilizoare de utilitati nu s-a prezentat la somatia noastra, desi a primit notificare. Avem dovada confirmarii de primire, drept pentru care s-a procedat la intocmirea procesului verbal de constatare si contraventie cu suma prevazuta pe lege. Si a fost trimis procesul verbal care dumnealor. Cuantumul amenzii etse fix este de 10.000 de lei. Urmare a unei deplasari ulterioare in zona cu inspectorii, s-a constatat existenta si altor retele. S-au notificat detinatorii acestor retele sa ne comunice daca au documente sau informatii vis a-vis de faptul, daca furnizeaza la adresa respectiva, la imobilul care este fara autorizatie, utilitati."



Inspectorii de la Urbanism au trimis o solicitare si catre societatea Romsilva, care va trebui sa spuna ca Asimionesei a depus vreun act pentru scoaterea din circuitul silvic a terenului din Bucium.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu