miercuri, 19 ianuarie 2011

Santajistul Ghiocel a reusit imposibilul: sa-i uneasca pe Nichita si Prisecariu

Desi sunt in razboi total de 6 ani, primarul Gheorghe Nichita si omul de afaceri Danut Prisecariu isi dau brusc mina. Imposibilul a fost reusit de singurul patron local de media trimis in judecata de DNA pentru santaj prin presa, sinistrul Ghiocel Asimionesei (foto). Balacariti copios de ziarul lui Ghiocel, primarul si omul de afaceri au dezgropat o poveste relatata de iasicastiga.ro inca de acum un an: patronul de ziar santajist isi ridica un palat in Bucium fara a avea autorizatie.

Joi seara TELE M a difuzat o stire ampla despre supervila familiei Asimionesei. TELE M a aratat, ca si Iasicastiga.ro acum un an, ca impunatoarea constructie nu are autorizatie de constructie si e bransata ilegal la reteaua de curent electric. Daca acum un an primaria refuza sa recunoasca pentru Iasicastiga.ro lipsa autorizatiilor (pe atunci primarul inca era in relatii foarte bune cu Ghiocel), site-ul bazandu-si dezvaluirile pe surse neoficiale din cadrul municipalitatii, mai nou subordonatii lui Gheorghe Nichita au oferit TELE M-ului (fapt fara precedent) toata munitia legala pentru demolarea vilei patronului santajist. Ba, mai mult, a aparut cu declaratii, larg mediatizate de TELE M, unul din oamenii de incredere ai primarului.
vezi detaliidetalii la http://www.telem.ro/telem/local/31694-ghiocel-asimionesei-si-a-ridicat-ilegal-vila-in-bucium.html
Prisecariu vs Nichita – cel mai dur razboi din ultimii ani ai Iasului
Danut Prisecariu este unul din cei mai bogati oameni ai Iasului (proprietar, printre altele, al hotelurilor Traian si Astoria – recent a vindut pentru 3 milioane euro hotelul Studis -, al complexului comercial Hala Centrala, al postului tv TELE M, fost proprietar al Moldova Mall – activ vindut in 2005 pentru 34,5 milioane euro, proprietarul unui hotel de 4 stele in Botosani, al unei filiale a TELE M si a zeci de terenuri si cladiri amplasate in zonele centrale ale Iasului, Botosaniului dar si altor localitati din Moldova)
Gheorghe Nichita este din 2003 primar al Iasului si este si el, neoficial, multimilionar in euro. De ochii lumii, pretinde ca abia-i ajung banii din salariu si ca se cearta cu sotia de la economia de energie de-acasa, dar umbla numai cu cravate de sute de euro bucata, costume si mai scumpe, fiind amator de masini si excursii luxoase.
Prisecariu si Nichita au fost prieteni la catarama pina in iulie 2004. Pina in acel moment TELE M l-a sprijinit copios pe politician in cariera sa. Imediat insa ce a fost ales primar in mai 2004 Nichita s-a lepadat de Prisecariu preferind sa se alieze cu un grup de afaceristi adversar al patronului TELE M.
La inceputul lui 2005 DNA l-a trimis in judecata pe Prisecariu pentru acuzatii ulterior infirmate – ba spalare de bani, ba deturnarea unui credit. Afaceristul l-a acuzat public pe primar ca el ar fi comandat fabricarea acelui dosar, acuzatie niciodata infirmata de primar.
In anii urmatori Prisecariu a reusit sa demonteze in instanta acuzatiile primite in 2005 si a declansat o ofensiva sustinuta impotriva primarului. S-a mers pina la lansarea publica a unor acuzatii grave de coruptie – “Nichita este domnul 15%” – acuzatii iarasi nedezmintite de primar.
In replica, Nichita a pretins ca Prisecariu “a pus 1.000.000 de euro pe capul meu” si ca “face presiuni de top mafiot pentru speculatii imobiliare”
In acest context surprinde aparitia unei aliante Primarie – TELE M. Iata insa ca Asimionesei, prieten pina in 2008 atit cu Prisecariu cit si cu Nichita, a putut uni doua tabere atit de inversunate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu