luni, 10 ianuarie 2011

Umilinta maxima pentru santajistii de la BZI: sunt obligati de judecatori sa recunoasca pe prima pagina, de trei ori, ca au mintit

Balacarit in fel si chip ani la rand de ziarul Buna Ziua Iasi, omul de afaceri Danut Prisecariu si-a “reperat” onoarea in instanta, unde a castigat definitiv si irevocabil trei procese cu “jurnalistii” de la singurul ziar pe care DNA a pus stampila – SANTAJIST.
Intr-un prim dosar, “jurnalistii” Ioana Gavriluta, Constantin Mazilu si Tudor Leahu fusesera obligati la Judecatorie sa achite daunele morale solicitate de Prisecariu, de 1 leu, si sa publice pe propria cheltuiala hotararea judecatoreasca irevocabila in BZI si in alte trei cotidiane locale. In februarie 2011, la Tribunal, recursul celor trei si al firmei care editeaza ziarul, Delta Press Investment, a fost respins.
In alt dosar, Mazilu si Leahu (foto primul imediat in stinga lui Ghiocel Asimionesei iar Leahu e al doilea din dreapta patronului BZI)au fost obligati sa achite daune de cate 0,5 lei si sa publice in ziar versiunea corecta a unor evenimente pentru care l-au incriminat pe reclamant. Doar Mazilu a facut recurs si s-a ars: pe 22 iunie, pe langa cele de mai sus, a fost obligat sa achite cheltuieli de judecata de 10.000 de lei.
Intr-un al treilea dosar, tot cu cei doi, pe 28 iunie, instanta a admis recursul omului de afaceri, dupa ce acesta pierduse la instanta precedenta.
Un al patrulea dosar, de asemenea castigat de Prisecariu la prima intanta, este pe cale de a se termina la Tribunal, dupa recursul Violetei Asimionesei, a lui Tudor Leahu si a lui Constantin Mazilu.
In afara de aceste procese, Prisecariu mai are pe rol inca doua la Judecatorie, parati fiind alti “jurnalisti” de la BZI. De precizat ca sumele de mai sus trebuie achitate de jurnalisti, actiunile impotriva firmei Delta Press Investment fiind suspendate deoarece aceasta este in insolventa, lucru care o protejeaza de actiuni judecatoresti, cel putin temporar. (I.C.)
Mai umilitor pentru cei de la BZI nu este ca trebuie sa plateasca daune morale ci faptul ca trebuie sa publice de trei ori pe prima pagina a BZI dar si in alte trei ziare locale texte prin care sa admita ca au mintit si inselat opinia publica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu