duminică, 23 ianuarie 2011

O bilă albă pentru Nichita: l-a adus la disperare pe şantajistul presei locale. Asta după ce până în 2009 primarul îl alimenta cu zeci de mii de euro lunar pe şantajist.

După luni întregi în care l-a porcăit în fel şi chip prin “ziarul” cu tiraj de ghiozdan – BZI, singurul patron de media acuzat de DNA de şantaj prin presă a trecut la metode clar mafiote pentru a-l “pune cu botul pe labe” pe primar. Mai întâi i-a şicanat familia plantând aproape o săptămână oameni care să stea în permanenţă în faţa casei, să filmeze până şi câinele din cuşcă. Pentru că primarul tot nu a cedat presiunilor, şantajistul Ghiocel Asimionesei a trecut la o altă metodă: a publicat în rău famata BZI numerele de telefon ale primarului, să-l sune şi oamenii cu probleme dar şi toţi nebunii care n-au ocupaţie dar acces la telefon.
Gest care, evident, nu are nici o legătură cu deontologia meseriei de jurnalist (dacă ar fi corect ce a făcut în cazul lui Nichita de ce nu publică BZI şi numerele de telefon ale celor care plătesc acestui “ziar” pentru apariţia anumitor atacuri). Demersul BZI trădează însă în mod clar disperarea lui Ghiocel Asimionesei faţă de încăpăţânarea lui Nichita de a nu ceda.

Care-i miza
Relaţiile dintre Nichita şi BZI au fost excelente până în 2009 (foto), adică atâta timp cât primarul a oferit ziarului de şantaj “publicitate” de la regiile Primăriei în valoare de mii de euro lunar. Alte cadouri făcute de primar lui Asimionesei au fost contracte de construcţii ori alte servicii de care firmele lui Ghiocel îşi băteau joc dar pentru care primeau zeci de mii de euro.
Din 2009, pe motiv că a venit criza, primarul a tăiat finanţarea către BZI. Şi a început tăvălugul calomniilor dinspre singurul ziar acuzat oficial de DNA de şantaj prin presă.
Neoficial s-a spus că de fapt motivul scandalului este refuzul primarului de a-i da lui Ghiocel un teren ultracentral, situat lângă hotel Unirea. Tot neoficial se spune că ruptura dintre Nichita şi Asimionesei a devenit totală după ce Ghiocel a încercat şantajarea politicianului prin publicarea dosarului de colaborator al Securităţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu