luni, 10 ianuarie 2011

Parcarea de la cinema Victoria ramine in administrarea Primariei Iasi

Licitatia pentru concesionarea parcarii de la cinema Victoria a fost anulata.
Decizia a fost data de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, pe baza unei plangeri formulate de o firma din Bucuresti care a cumparat caietul de sarcini redactat de Primarie. Societatea a prezentat nici mai mult nici mai putin de 3 pagini pline cu obiectii. Exista suspiciuni ca s-a incercat aranjarea licitatiei, in favoarea firmei paravan a lui Florin Ghiocel Asimionesei.
Discutie Andrei Trofor, purtator de cuvint Primaria Iasi - reporter:
- Consiliul National care se ocupa de solutionarea contestatiilor privind contestatile publice a dat un verdict in acest cazi si a dat dreptate celui care a depus contestatia. Procedura prevede anularea licitatiei si organizarea unei noi licitatii.
- Inseamna ca va fi modificat caietul de sarcini?
- Se va tine cont exact de observatiile pe care autoritatea nationala le-a facut in ceea ce priveste contestatia
respectiva, iar caietul de sarcIni va fi intocmit in conformitate cu aceste precizari.
Pe 13 mai, firma Future Expert Consult SRL a depus contestatie la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor. In loc sa astepte verdictul, reprezentantii municipalitatii au deschis oferta financiara depusa
de consortiul de firme format din SC Grafic Beta Invest SRL si SC XData Soft SRL.
La prima firma, actionar este Georgeta Climescu, partenera de afaceri a sotilor Asimionesei si contabila la cotidianul Buna Ziua Iasi, patronata de acestia. A doua firma este cea care administreaza parcarile din Piatra Neamt.
In mare, neregulile semnalate de firma din Bucuresti se refera la faptul ca: "Autoritatea contractanta nu a indicat daca este licitatie deschisa sau licitatie restransa, acestea fiind doua proceduri diferite. Autoritatea contractanta solicita concesionarului obligatia de a depune cu titlu de garantie o suma reprezentand 30%
din obligatia de plata catre concedent pentru primul an de activitate. Aceasta solicitare este excesiva si nelegala, valoarea garantiei este excesiv de mare si mai mult decat atat aceasta solicitare intra in contradictie cu solicitarea din caietul de sarcini unde garantia trebuie sa fie de 10%."
Primaria impunea si numarul de angajati care sa lucreze la parcare, dar si tariful, desi toate investitiile erau facute de firma privata. In plus, cel care concesiona terenul era obligat ca, din trei in trei luni, sa treaca pe la
Primarie pentru a obtine aviz de functionare.
Pina sa se afle verdictul de la Bucuresti, reprezentantii municipalitatii iesene au sustinut sus si tare ca documentatia facuta de ei respecta legea.
Firma paravan a sotilor Asimionesei este cea care a pus mana si pe parcarea de la Gara Mare. La licitatia organizata de CFR a participat doar firma SC Grafic Beta Invest. Chiria pe metrul patrat a fost negociata la 3,5 lei, de 9 ori mai mica decat valoarea pe care firma era dispusa sa o plateasca Primariei pentru un metru patrat din parcarea de la Victoria. (Mariana Mutu, Ionut Jigolea, 24 iunie 2009)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu