luni, 10 ianuarie 2011

A intrat in insolvenţă firma care administrează ziarul de şantaj BZI

  Printr-o decizie din data de 7 februarie a Tribunalului Bucuresti,societatea Delta Press Investment SRL, cea care editeaza cotidianul Buna Ziua Iasi, a intrat in insolventa. Aceasta inseamna ridicarea dreptului de administrare a societatii de catre familia Asimionesei (foto) in favoarea unui administrator judiciar numit de judecatorul sindic, General Group Expert SPRL. In perioada urmatoare, acest nou administrator va incerca sa canalizeze majoritatea veniturilor BZI catre plata datoriilor catre creditori. In plus, a fost ridicat dreptul familiei Asimionesei de a dispunde de conturile bancare ale Delta Press Investment. 
      Iata un fragment din decizia judecatorului sindic: “Admite cererile creditorilor SC VB LEASING ROMANIA IFN SA, VBL BROKER DE ASIGURARE SRL si SC Eurex SRL impotriva debitorului SC Delta Press Investment SRL. In temeiul art. 33 alin. 6 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei deschide procedura generala impotriva debitorului SC Delta Press Investment SRL. In temeiul art. 47 din lege ridica debitorului dreptul de administrare - constand in dreptul de a-si conduce activitatea, de a-si administra bunurile din avere si de a dispune de acestea. Da dispozitie tuturor bancilor la care debitoarea are disponibil in conturi sa nu dispuna de acestea fara un ordin al judecatorului sindic sau al administratorului judiciar, obligatia de instiinţare a bancilor revenindu-i administratorului judiciar”.
      
Urmează oficializarea falimentului      In cazul in care administratorul judiciar nu va reusi plata datoriilor intr-o perioada rezonabila de timp, SC Delta Press Investment SRL va intra in faliment, urmand sa fie vandute toate bunurile firmei si lichidarea acesteia. 
      Procesul de la Tribunalul Bucuresti a inceput in prima parte a anului 2010, creditorii firmei lui Ghiocel Asimionesei fiind VB Leasing Romania IFN, VBL Broker de Asigurare SRL si SC Eurex SRL, la care Delta Press Investment a inregistrat datorii uriase. 
      Prin decizia de mai sus, judecatorul sindic a fixat urmatoarele termene limita pentru derularea procedurilor de insolventa: a) termenul limita pentru inregistrarea cererii de admitere a creantelor asupra averii debitorului – 25 martie 2011; c) termenul de verificare a creantelor, de intocmire, afisare si comunicare a tabelului preliminar de creante – 15 aprilie 2011; d) termenul de definitivare a tabelului creantelor – 1 mai 2011; e) data primei sedinte a adunarii generale a creditorilor – 21 aprilie 2011. 
      Urmatorul termen al procesului va avea loc pe 16 mai.   
      SC Delta Press Investment SRL poate ataca cu recurs decizia judecatorului sindic, in termen de 10 zile de la comunicare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu