miercuri, 5 ianuarie 2011

Cine il protejeaza pe Florin Ghiocel Asimionesei?

La aceasta intrebare ar trebui sa raspunda sefii  ITM, ai Politiei si ai Parchetului. Desi Tele M a sesizat toate aceste institutii in urma cu o luna, pentru a face verificari la Buna  Ziua Iasi sub aspectul folosirii fortei de munca la  negru, nu a fost dispusa nicio ancheta.
O persoana care a dorit sa-si pastreze anonimatul  a transmis postului nostru de televiziune o serie de  documente, cu mesajul "Dovada ca la Buna Ziua  Iasi se practica munca la negru". Este vorba despre mai multe liste emise de Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului  Bucuresti cu persoanele angajate la doua firme ale lui Asimionesei: Delta Press Investment si Delta  Media Invest, ambele cu sediul in Bucuresti. Din analiza documentelor aferente lunii octombrie  2010 reiese ca la o firma erau doar 9 persoane asigurate, deci cu contracte de munca, iar  la a doua firma doar 7 persoane. In realitate, la Buna Ziua Iasi lucreaza cateva zeci  de persoane.
Tot din actele emise de C.A.S. Bucuresti reiese ca cei de la Buna Ziua Iasi nu au virat sumele aferente contributiilor, nici pe cele datorate de  angajator, nici pe cele datorate de angajati.
In aceste conditii, pe 29 noiembrie 2010, Tele M a  sesizat Parchetul de pe langa Curtea de Apel  Iasi, pe 2 decembrie 2010 - Serviciul de  Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Iasi. In aceeasi zi, o adresa a fost transmisa  Inspectoratului Teritorial de Munca al Municipiului  Bucuresti. Interesant este ca toate cele 3 institutii amintite  au preferat sa remita raspunsurile prin posta,  nu pe fax sau pe e-mail, pentru usurarea  corespondentei.
Pe 7 decembrie a ajuns adresa procurorului  general Iulian Ispir, adica dupa 9 zile. Acesta anunta ca a transmis petitia la  Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi - institutie  care in intervalul 2005 - 20010 a avut in lucru mai  multe dosare penale pe numele sotilor Violeta si  Ghiocel Asimionesei. Acuzatiile erau foarte grave si multe vizau  infractiuni economice, cum ar fi evaziune  fiscala. Procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul  Iasi au dat 7 solutii de neurmarire penala.
Pe 16 decembrie a sosit raspunsul de la Politie,  adica dupa 14 zile. Sefii IPJ precizau ca sesizarea  Tele M a fost trimisa la ITM Iasi. Tot prin posta a trimis raspunsul si ITM  Bucuresti. Adresa care vorbea despre  redirectionarea petitiei la ITM Iasi a ajuns pe 13  decembrie, adica dupa 7 zile de la sesizare.
Pe 15 decembrie, inspectorul sef al ITM Iasi  Andrei George Albulescu anunta, prin intermediul  unui e-mail, ca a primit dosarul de la Bucuresti  abia cu o zi inainte si ca in momentul in care vor fi  finalizate cercetarile va transmite raspunsul scris. Grav este ca nici dupa o saptamana, seful ITM  Iasi nu si-a trimis inspectorii in control. Pe 22 decembrie, Andrei George Albulescu a  refuzat sa dea declaratie in fata camerei de luat  vederi si a precizat ca va oferi un raspuns dupa  sarbatori.
Isi va face datoria Inspectoratul Teritorial de  Munca Iasi? Daca i-am intreba pe liderii de sindicat de la  Retrom - fabrica devalizata de familia  Asimionesei - raspunsul ar fi un NU categoric.
Preluare Emisiunea Martor Incomod 22 decembrie 2010 - Discutie lideri de sindicat Retrom - moderator
- Am fost noi la ITM si am fost intr-o audienta cu domnul presedinte al Cartel Alfa  Iasi si dupa audienta am facut o sesizare scrisa. Controlul cand a venit au inceput sa se  uite la oameni daca au bocanci, daca au  salopete, dar problemele pe care le-am discutat la audienta si pe care le-am facut si  scris.
- Ce le-ati semnalat atunci in audienta?
Ca salarii, in 12 luni in 2010, s-au platit numai 6 salarii, ca s-au disponibilizat 42 de  oameni si nu li s-au dat drepturile salariale la  disponibilizare, ca a disponibilizat 3 oameni  din comitetul de sindicat.
Cum credeti ca se explica aceasta  atitudine a sefilor de la ITM?
Cum s-o explicam, sau cum s-o deslusim noi,  poate sunt in niste relatii si domnului  Asimionesei  nu are cine sa-i faca nimic. Posibil ca are protectie nu numai de la  ITM.
Si de la alte institutii.
Sa nu aiba cumva protectie si mai de sus. 
 (Tele M, 23 decembrie 2010)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu