vineri, 28 ianuarie 2011

Încă o firmă a şantajistului de presă este executată


Lichidatorul SC Delta Asim SRL Iaşi vinde prin licitaţie publică bunuri mobile şi imobile ale societăţii în lichidare. Licitaţia va ave aloc pe 29 aprilie, la ora 9.30.
Lista cu ofertele privind bunurile mobile şi imobile, construcţii şi teren aferent, sprevânzare, se află la sediul lichidatorului în Iaşi, str Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 8, et 2 camera 16. 
Dacă bunurile nu vor fi achiziţionate la data anunţată, licitaţia se reia pe 13 mai 2013 tot la sediul lichidatorului. 
SC Delta Asim SRL Iaşi este una din cele 29 de firme ale clanului Asimionesei, firme intrate în vizorul Fiscului pentru diverse manevre fiscale dubioase. Cunoscut publicului în calitate de patron al ziarului de şantaj BZI, Ghiocel Asimionesei are deja la activ mai multe firme băgate în executare silită. Practica este de fapt o şmecherie a lui Ghiocel de a fenta creditorii şi Fiscul.

Încă un proces pierdut de cei de la BZI


Jurnaliştii de la Bună Ziua Iaşi (BZI) pierd proces după proces din cauza materialelor calomniatoare publicate. Magistraţii de la Judecătorie au decis să admită în parte acţiunea intentată de Velrom SRL, pârâţi fiind Ciprian Boaru (care a semnat sub pseudonimul Sorin Pavelescu), Rareş Neamţu (între timp a plecat de la acest ziar), precum şi firma Delta Press Investment, care edita Bună Ziua Iaşi la un moment dat.
Velrom este parte a grupului Vel Pitar, şi această din urmă societate intentând un proces similar.
Aceste acţiuni au fost efect al unui şir de materiale pline de acuze nefondate, apărute în BZI la sfârşitul lui 2011. Titlul unuia dintre aceste articole era „Mega-escrocherie de 6 milioane euro la Vel Pitar”. (I.C.)

VIDEO: Patronul santajist de la BZI, scos din sediu de politisti


Patronul ziarului de santaj "Buna Ziua Iasi", scos din sediu cu politistii. Ghiocel Asimionesei are datorii de peste 730.000 de lei la Consiliul Judetean pentru sediul de pe Codrescu 6 in care isi desfasoara activitatea. Desi a fost somat si de executorul judecatoresc sa paraseasca imobilul, Asimionesei a refuzat sa o plece. In aceste conditii, autoritatile au o singura solutie: sa-l scoata din spatiu cu politistii.
Patronul santajist nu are de gand sa paraseasca sediul in care isi desfasoara activitatea. Si asta in ciuda faptului ca magistratii Curtii de Apel au decis inca din octombrie 2011 ca el trebuie sa plece din imobil. Pana pe 13 august, Consiliul Judetean, care este proprietarul cladirii din Codrescu 6, n-a putut decat sa-si notifice chiriasul sa elibereze spatiul. Prima scrisoare trimisa lui Asimionesei s-a intors pentru ca destinatarul lipsea de la domiciliu. Au urmat alte notificari, iar in cele din urma Consiliul Judetean a apelat la executorul judecatoresc, imediat ce s-a obtinut incuviintarea Judecatoriei pentru executarea deciziei de eliberare a spatiului.
Marius Parciu, purtator de cuvant CJ Iasi: Consiliul Judetean a trimis notificari la sediul firmei, nu s-a raspuns in prima faza, ulterior am trimis o noua notificare, fiind aceeasi situatie am fost siliti sa apelam la un executor judecatoresc. Prima actiune a acestuia a avut loc pe data de 13 august anul si curent si reprezentantii Delta Press au solicitat un termen mai lung de timp pentru a evacua acel spatiu .
ordin de evacuare BZI 1Patronul Delta Press Investment, care editeaza ziarul de santaj "Buna Ziua Iasi", a cerut sa mai fie lasat in actualul sediul inca 7-8 luni, fara sa-i pese ca are datorii uriase la Consiliul Judetean. Conducerea institutiei afirma insa ca nu va tine cont de aceasta solicitare.
Marius Parciu, purtator de cuvant CJ Iasi: Executorul ii va solicita din nou acestei firme sa elibereze spatiul in cel mai scurt timp. In caz contrar, este posibil sa vina si cu Politia la sediul firmei. Firma are datorii de circa 731.000 de lei, avem un litigiu cu aceasta firma si in cel mai scurt timp ii vom recupera .
Urmatorul termen in procesul prin care Consiliul Judetean incearca sa-si recupereze banii va avea loc pe 11 octombrie, la Judecatoria Iasi.

 

CJ incepe evacuarea lui Ghiocel Asimionesei din sediul de pe Sararie


Oficialii judetului imputa firmei controlate de familia acestuia, care editeaza gazeta "Buna Ziua Iasi", ca nu a platit chiria de ani de zile. In ultimii ani, firma pare sa fi stat acolo prin bunavointa lui Constantin Simirad, fost sef al CJ.
Consiliul Judetean continua in instanta lupta cu societatea Delta Press Investment, firma controlata de familia controversatului om de afaceri Ghiocel Asimionesei (foto), si care editeaza cotidianul local „Buna Ziua Iasi". La mijlocul acestei luni, executorii judecatoresti au batut la usa sediului din Copou, situat pe Sararie, pentru a le cere reprezentantilor firmei sa elibereze cladirea. Din 2006, societatea a folosit spatiul de pe strada Codrescu nr. 6, aflat in proprietatea CJ, dar nu i-a platit acestuia chiria decat pana in 2008. La 31 iulie, suma pe care firma condusa din umbra de sotia lui Ghiocel Asimionesei o datora CJ era de peste 730.000 lei. CJ a deschis proces cu societatea pe aceasta tema, iar Curtea de Apel Iasi a dispus, pe 3 octombrie 2011, ca firma sa elibereze imobilul din Codrescu. Initial, societatea a fost notificata la sediul social declarat din Bucuresti, dar notificarea a fost restituita catre CJ cu mentiunea „destinatar lipsa domiciliu". Aceeasi notificare a fost transmisa ulterior la punctul de lucru din Iasi, confirmarea de primire fiind datata la 4 aprilie 2012. In termenul legal de 30 de zile, CJ nu a primit niciun raspuns, astfel ca a revenit cu notificarea acordand alte 15 zile pentru eliberarea imobilului. „Avand in vedere ca in termenul stabilit prin ultima notificare imobilul nu a fost eliberat, s-a procedat la angajarea unui executor judecatoresc pentru punerea in aplicare a deciziei Curtii de Apel Iasi. Pe 13 august, executorul judecatoresc s-a deplasat la imobil si a solicitat eliberarea spatiului, iar reprezentantii societatii au declarat ca nu se opun, dar ca au nevoie de circa sase - opt luni pentru eliberare. Executorul va reveni cu aceasta solicitare si, totodata, noi vom apela la instanta pentru a completa decizia de eliberare a spatiului si a dispune in mod explicit evacuarea acestuia", a declarat Marius Parciu, purtatorul de cuvant al CJ. Chiar daca CJ a obtinut decizie favorabila din partea instantelor judecatoresti, reprezentantii Delta Press Investment au gasit un tertip prin care sa mai tergiverseze procesul de evacuare. Delta Press Investment a dat in judecata CJ, solicitand peste 480.000 lei, reprezentand „valoarea investitiilor facute din momentul preluarii imobilului".

Iată dovada că ziarul de şantaj ocupă ilegal de 10 luni sediul din Copou


Pe 3 octombrie 2011 Curtea de Apel Iaşi pronunţa o sentinţă definitivă şi irevocabilă conform căreia ziarul de şantaj - Bună Ziua Iaşi - era obligat să părăsească imobilul pe care-l ocupa în Copou dar care aparţinea Consiliului Judeţean. Deşi sentinţa spune clar că "SC Delta Press Investment (editorul BZI - n.n.) este obligat să elibereze imobilul situat în Iaşi str. COdrescu nr. 6", acest lucru nu s-a întâmplat nici până acum.
Simirad laş, Adomniţei demn
În momentul în care a fost pronunţată sentinţa şef la CJ era Constantin Simirad. Deşi porcăit de BZI ani buni în cel mai pur stil Asimionesei - "scrof", "godac", "obsedat sexual", "mârlan" ş.a. - Simirad s-a făcut că "plouă" şi n-a mişcat un deget pentru a recupera în favoarea ieşenilor clădirea pe care o ocupa ziar desemnat oficial de procurori ca fiind unul "de şantaj".
În iunie 2012 a venit un nou şef la CJ, Cristian Adomniţei, iar de-atunci a început să se macine altă făină. Aceasta şi pentru că patronul BZI, Ghiocel Asimionesei, a avut grijă să-şi "betoneze" relaţia cu Adomniţei, punându-şi slugile de la "ziar" să scrie că "Aretărdiţei" e mare consumator de alcool şi "bea până cade sub masă iar ţăranii se pişă pe capul lui".
Nici un executor judecătoresc nu a vrut să se bage în această poveste
Din momentul în care Adomniţei a intrat efectiv în funcţie printre primele sale decizii a fost recuperarea clădirii din Copou ocupată ilegal de ziarul de şantaj. Numai că de la bun început evacuarea a fost cu probleme.
Atât de mare e frica unora faţă de lăturile vărsate zilnic dinspre cloaca lui Asimionesei încât mai toţi executorii judecătoreşti contactaţi de CJ au refuzat să pună în aplicare decizia instanţei. Surse din CJ au precizat însă că s-a găsit totuşi un curajos căruia să nu-i pese de mizeriile tip BZI şi să aplice legea.
Ca atare de două luni Ghiocel e disperat să-şi caute un nou sediu pentru ziarul de şantaj, având semnale certe că la începutul lunii septembrie BZI va fi aruncat în stradă de CJ.

Noua proba de presa tip Asimionesei: pentru ca o judecatoare a indraznit sa nu anuleze amenda primita de un angajat al BZI, e umpluta de laturi. CSM a sanctionat “ziarul”


Singurul ziar din Moldova trimis in judecata de DNA pentru santaj prin presa isi da iar in petec. Nervos că o judecătoare i-a respins reporterului Cătălin Boacnă acţiunea prin care solicita anularea unei amenzi primite de la Poliţia Rutieră, BZI a pornit o campanie in cel mai pur stil Ghiocel Asimionesei. IMediat dupa decizia judecatoarei, BZI a publicat materialele “Poliţia şi-a cumpărat un magistrat la Judecătorie”, „Dreptul la replică din partea magistratului cumpărat de Poliţie” şi „Control de la Bucale pentru o judecătoare rebelă”. În esenţă, fără a invoca situaţia reporterului sau, BZI sustine ca judecatoarea îşi făcea o obişnuinţă din a respinge astfel de acţiuni pe motiv că anterior fusese poliţistă. Culmea, articolele erau semnate de “arhanghelul” Boacna
În replică, judecatoarea a făcut o cerere la Consiliul Superior al Magistraturii pentru a analiza acuzele şi a-i apăra reputaţia profesională, rezultatele acestei anchete fiind făcute publice zilele trecute şi scoţând-o din orice culpă. În comunicatul emis cu această ocazie se spune:
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a constatat, pe baza verificărilor efectuate de Inspecţia Judiciară că afirmaţiile din cuprinsul articolelor sunt de natură a leza reputaţia profesională a doamnei judecător Laura Hatmanu, deoarece se pune la îndoială obiectivitate acestuia, probitatea sa morală şi profesională. Pe lângă aceasta, unele dintre comentariile de pe site, postate la articolele respective, necenzurate în nici un fel de publicaţia-administrator al site-ului, cuprind exprimări cu caracter obscen, de natură a aduce grave atingeri demnităţii personale a doamnei judecător“.
Plenul CSM a apreciat că “aceste comentarii, făcute pornind de la articolele privitoare la desfăşurarea activităţii desfăşurate de doamna judecător Laura Hatmanu în exercitarea funcţiei, au un impact negativ major asupra reputaţiei sale profesionale. În mod evident, prin exprimarea unor comentarii cu caracter denigrator, fără suport în realitatea faptică, autorul articolului a urmărit să influenţeze opinia cititorilor publicaţiei şi a vizitatorilor site-ului şi, deopotrivă, să construiască o imagine deformată cu privire la activitatea şi cariera profesională ale doamnei judecător Laura Hatmanu“.
Judecătoarea a precizat în cererea către CSM că autorul articolelor este Cătălin Boacnă, a cărui acţiune fusese respinsă. Tardiv, acesta a mai publicat ieri, sub pseudonim, un material în care a atacat-o din nou pe Hatmanu. (I.C.)