luni, 3 ianuarie 2011

Un procuror prieten bun cu şantajistul Ghiocel Asimionesei a fost suspendat din funcţie pentru corupţie

Procurorul iesean Radu Moisescu a fost suspendat din functie de Consiliul Superior al Magistraturii dupa ce procurorii anticoruptie l-au acuzat de trafic de influenta.  ”In sedinta din data de 1 august 2011, prin  Hotarârea nr. 238/01.08.2011, Sectia  pentru procurori a Consiliului Superior al  Magistraturii a decis suspendarea din functia  de procuror a domnului Moisescu Radu-Eugen,  procuror din cadrul Parchetului de pe lânga  Judecatoria Iasi, începând cu data de 1  august 2011, ca urmare a punerii în miscare a  actiunii penale, prin rechizitoriul  procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie –  Serviciul Teritorial Iasi”, se arata intr-un  comunicat de presa al CSM.
Cu o zi inainte procurorul DIICOT fusese  trimis in judecata de DNA sub acuzatia ca a luat 1.000 de euro de la un iesean pentru a-l ajuta sa-si recupereze un BMW furat  din Spania. “Afacerea” a iesit la iveala dupa ce  mituitorul Gheorghe Catargiu s-a plans ca nu  si-a rezolvat problema, desi a dat banii.

Corupt la santajist trage
Procurorul Moisescu este o “figura” a lumii bune iesene. Are doua mariaje la activ (ultimul cu un ofiter STS), un copil cu doctorita Smaranda Diaconescu cu care insa n-a fost casatorit si o viata mondena activa.     Printre alte “vitejii”, Radu Moisescu se lauda şi cu aparitii publice alaturi de santajistul presei iesene. Desi stie foarte bine cite dosare penale are Ghiocel Asimionesei (pentru santaj prin presa, evaziune fiscala, alte infractiuni economice) si cit de periculos este pentru un om din justitie sa se afiseze alaturi de un astfel de interlop, Radu Moisescu n-a avut nici o ezitare in a merge la chefurile ziarului de santaj (vezi foto) si a se pupa in public cu cercetatul penal Ghiocel Asimionesei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu