luni, 3 ianuarie 2011

Unul din şantajiştii de la BZI a pierdut în instanţă 25.000 de lei

Lovitură crâncenă pentru scandalosul ziar Bună Ziua Iaşi: după ce au urlat luni la rând că au fost şantajaţi de un anume Andrei Baştovoi, la ordinele pedelistului Sorin Ionescu, cei de la această “publicaţie” s-au trezit că judecătorii de la Tribunal l-au achitat luna trecută pe inculpat! Asta după ce anul trecut, la Judecătorie, Baştovoi primise 6 luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea acestei fapte.
Magistraţii de la Tribunal au decis în consecinţă şi anularea sumei de 25.000 de lei acordată la instanţa anterioară drept daune către Constantin Mazilu (foto), ziaristul “şantajat”.
În schimb, Baştovoi rămâne cu pedepsele de 6 luni, respectiv 3 luni de închisoare cu suspendare primite pentru şantajarea lui Andrei Hurbea, fost ziarist la BZI şi ameninţarea Anei Maria Târziu, funcţionar în Primărie, primul urmând să primească şi 25.000 de lei daune.
Iată însă sentinţa:
“1. Admite apelul formulat de inculpatul B.A. împotriva sentinţei penale nr. 2865/28.10.2010 a Judecătoriei Iaşi, sentinţă pe care o desfiinţează, în parte în latură penală şi civilă, în sensul că înlătură dispoziţiile privind condamnarea inculpatului B.A. pentru infracţiunea de şantaj, prevăzută de art. 194 alin. 1 Cod penal, privind partea civilă M.C., precum şi dispoziţiile de obligare a inculpatului la plata despăgubirilor civile, în cuantum de 25.000 lei către aceasta. Rejudecând cauza: În baza dispoziţiilor art. 11 pc. 2 lit. a Cod procedură penală cu referire la dispoziţiile art. 10 lit. a Cod procedură penală achită inculpatul B.A.pentru infracţiunea de şantaj, prevăzută de art. 194 alin. 1 Cod penal, la plângerea părţii vătămate M.C. În baza art.346 pct.3 C.pr.pen. respinge acţiunea civilă formulată de partea civilă M.C. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate.
2. Respinge ca nefondat apelul formulat de partea civilă M.C., împotriva aceleiaşi sentinţe.”
Scandalul a pornit după ce Hurbea, care lucra la BZI, ar fi documentat un material despre o licitaţie câştigată de una dintre firmele lui Sorin Ionescu. Ulterior, Baştovoi, care era un apropiat al politicianului, l-ar fi ameninţat şi şantajat pe jurnalist, lucru care s-ar fi repetat şi în privinţa lui Mazilu. De asemenea, inculpatul ar fi incendiat uşa locuinţei Anei Maria Târziu, pe motiv că aceasta îl şicana pe Ionescu în privinţa unor documente necesare pentru un cartier de vile pe care îl deţine. Atât Mazilu, cît şi Baştovoi au depus recurs la sentinţa Tribunalului, dosarul ajungând la Curtea de Apel Iaşi. (I.C.)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu