miercuri, 19 ianuarie 2011

Vila primarului, pazita de reporterii Buna Ziua Iasi

De citeva luni, nu mai are voie sa intre in Primarie ca reprezentant al mass media. Acreditarea de jurnalist pe institutia publica i-a fost anulata, motiv pentru care un ziarist de la cotidianul Buna Ziua Iasi a ales sa monitorizeze vila primarului citeva ore pe zi. Nu singur, ci impreuna cu un cameraman.

Seful orasului spune ca atitudinea celor de la BZI este una de intimidare si de santaj, dupa ce patronul cotidianului a fost amendat pentru ca si-a ridicat ilegal o vila in Bucium.

O echipa de la cotidianul "Buna Ziua Iasi" s-a instalat in fata casei primarului Gheorghe Nichita de la prima ora a diminetii. In jurul prinzului, sotia edilului i-a servit pe cei doi jurnalisti cu apa, cafea si citeva felii de piine cu zacusca.

Discutie intre sotia primarului si jurnalistul de la BZI:

"- Daca tot vad ca stati aici, v-am adus o cafea, noi postim.

- Si noi, multumim frumos.

- Si aici apa, ca e pomana in saptamana mare.

- Corect, Corect.

- Domnul primar este acasa?

- Nu este. El e la primarie.

- Nu l-am prins dimneata.

- A plecat devreme (II da farfuria cu zacusca).

- Multumim frumos.

- Sa fiti sanatosi. Pastrati-le.

- Multumim frumos.

- Cu multa placere si sarbatori fericite sa aveti. Doamne ajuta!

- Noi o sa mai stam pe aici, sper sa nu va suparati.

- Nicio problema."

Incepind cu aceasta saptamina, ziaristul de la cotidianul Buna Ziua Iasi va sta zilnic in fata casei primarului si va scrie doar despre ceea ce se intimpla in curtea edilului.

"In urma cu patru luni am publicat o fotografie in care purtatorul de cuvint -Sebastian Buraga - afisa un gest obscen in institutia Primariei. Drept pentru care s-a enervat, sa spunem asa si mi-a ridicat acreditarea. Clar este un abuz care a fost salutat intr-un fel sau altul de primarul Gheorghe Nichita. Drept pentru care de acum inainte voi face stirile fix din fata vilei dumnealui. Zilnic voi sta aici si voi relata ce se intimpla in casa domnului primar", ne-a declarat Ciprian Boaru, reporter BZI.

Primarul Gheorghe Nichita spune ca gestul celor de la BZI este unul de intimidare si de santaj.

"Postarea a doi jurnalisti de la Buna ziua Iasi in fata casei mele nu inseamana altceva decit o intimidare a familiei, o hartuire a familiei. Daca ar dori sa protesteze, ar putea sa vina in fata Primarie, nu la familia Nichita, ca nu familia Nichita le-a facut ceva lor. Dar de unde pleaca aceste atacuri din ce in ce mai violente ale lor? De la faptul ca au primit o amenda de 400 de milioane de lei vechi, pentru ca si-a construit domnul Asimionesei, patronul firmei BZI, o casa. Deci a construit o casa fara autorizatie si a fost amendat de Primarie cu 400 de milioane de lei vechi, ceea ce e pe lege, e normal. Sintem obligati sa facem acest lucru si s-a dispus o somatie prin care trebuie sa dezafecteze, sa demoleze constructiile care le-a construit fara autorizatie. Inclusiv casa, chiosc, ce mai are acolo si asa mai departe, in curtea unde au construit dinsii pe terenul lor proprietate si trebuie sa faca aceasta demolare in termen de trei luni de zile", a declarat primarul Gheorghe Nichita pentru Tele M.

Contactat telefonic pentru a raspunde afirmatiilor facute de seful orasului, Ghiocel Asimionesei a folosit un limbaj vulgar la adresa reporterului Tele M, ce nu poate fi reprodus pe post. Din intreaga discutie telefonica, doar doua propozitii au fost decente.

"Nu ma sunati pe mine cu ce spune primarul. Da eu ce treaba am sa comentez?" a declarat Ghiocel Asimionesei, om de afaceri.

(Mariana Mutu, Valentin Ghiorghiu, 19 aprilie 2011)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu