duminică, 14 noiembrie 2010

Cel mai cunoscut ţepar al Iaşului mai trage-o "Brăilă"

Cel mai murdar patron de presă din Moldova trage încă o țeapă în stilu-i caracteristic. Ghiocel Asimionesei a lăsat cu buzele umflate divizia de leasing a VolksBank băgând în faliment o firmă pe care luase, cu banii băncii, trei mașini Fiat. Mașinile au fost trecute anterior pe o altă firmă a șantajistului de presă dar banii către firma de leasing nu au mai fost achitați.
Conform reclamanţilor, pe 29 ianuarie 2008, firma al cărei administrator este soţia lui Ghiocel Asimionesei, Violeta, a semnat un contract cu Volksbank Leasing pentru cumpărarea a trei autoturisme Fiat. „Noi am încheiat cu ei trei contracte de leasing şi, de la parafarea actelor şi după achitarea avansului, SC Delta Press Investment SRL nu a respectat termenele scadente pentru plata ratelor de leasing. Firma refuză să răspundă somaţiilor noastre, prin care i-am comunicat că nu şi-a respectat obligaţiile în contracte. Solicităm ca executarea să se facă în mod direct, prin obligarea SC Delta Press Investment SRL la predarea autoturismelor", arătau reclamanţii în cererea înaintată instanţei de judecată.
Fratele a semnat, Ghiocel a șuntat
Potrivit aceloraşi acte prezentate la dosar, cel care a semnat contractele cu Volksbank Leasing România IFN SA a fost fratele lui Ghiocel Asimionesei, Marian Asimionesei, în calitate de împuternicit. Contactat telefonic la momentul deschiderii procesului, Ghiocel Asimionesei a pretins că nu ştie despre ce este vorba. „Volksbank a dat în judecată Delta Press? Nu ştiu despre ce este vorba, nu avem aşa ceva", a spus Asimionesei. În total, Delta Press Investment trebuia să achite în termen de 36 de luni suma totală de 25.359 de euro pentru cele trei vehicule.
După 5 ani de procese Tribunalul București dispunea pe 29 septembrie 2014 intrarea în faliment a firmei Delta Press Investment și cerea sigilarea bunurilor debitoarei în vederea executării silite. Asimionesei nu s-a lăsat însă nici când a ajuns în fundul gropii și a împiedicat mai bine de un an executarea silită. În prezent pe rolul Tribunalului BUcurești există un nou termen în acest proces pentru data de 7 decembrie 2015.

Sarabandă de țepe și firme intrate în faliment
Procedura de mai sus este deja rețetă clasică pentru clanul Asimionesei. Peste 20 de firme ale șantajiștilor de presă au fost băgate intenționat în insolvență ori chiar dizolvate special pentru a se pierde urmele unor bani, bunuri sau alte valori. La un moment dat datoriile către stat acumulate de firmele clanului Asimionesei depășeau 2,5 milioane euro dar în mod ciudat Fiscul nu a încercat niciodată să îl execute în mod real pe șantajist. La fel, nici DNA-ul sau procurorii Parchetelor obișnuite nu s-au obosit să ancheteze în ultimii 8 ani sutele de țepe ori șantaje marca Ghiocel deși derapajele erau clare ca lumina zilei.

Afacerea Retrom, falimentată de Asimionesei, scoasă la licitaţie pe 24 noiembrie

Bunurile firmei Retrom Paşcani, firmă falimentată de acţionarul majoritar Ghiocel Asimionesei, sunt scoase la vânzare pe 24 noiembrie, în încercarea de îndestulare a creanţelor de milioane de euro.
Astfel, sunt scoase la licitaţie pavilionul administrativ, magazii, hale de producţie, terenuri, ateliere, depozite, bazine. Preţul de pornire al procedurii este de 9,58 milioane lei. După o perioadă de reorganizare judiciară, judecătorul sindic a decis recent intrarea în faliment. (I.C.)

Bodea pronostichează o intervenţie a Justiţiei la ziarul de şantaj

Directorul Aeroportului a declart miercuri seară, la TELE M, că se aşteaptă la o astopare din partea statului a practicilor murdare ale ziarului de șantaj din Iași.
"Eu am deschis şase procese împotriva lor. Credeţi-mă, la un moment dat te şi saturi să-i tot dai în judecată, nu sunt un procesoman, dar nu se poate să tolerăm practici care nu sunt în regulă", a spus Marius Bodea. El s-a declarat apoi convins că şantajele şi calomniile vărsate ani la rând de BZI vor fi stopate de procurori şi judecători: "când vezi la televizor ce se întâmplă în ultima vreme, nu poţi să continui cu astfel de practici"