luni, 10 ianuarie 2011

Jurnalistă de la BZI dată în judecată pentru calomnie


Jurnalista Monica Pălimariu de la cotidianul Bună Ziua Iaşi a fost dată în judecată zilele trecute de „eroina” unei campanii ale sale. Elena Balcan a fost atacată în ziar de mai multe ori în ultima vreme, Pălimariu susţinând că femeia este capul unei reţele care falsifică acte pentru a încasa bani de la stat. Alături de Pălimariu, pârât în dosar este Constantin Colodiuc, un bărbat care susţine această acuzaţie. Primul termen al procesului va avea loc pe 24 aprilie, la Judecătorie.
Jurnaliştii de la Bună Ziua Iaşi sunt campioni în astfel de dosare, printre reclamanţii din ultimii ani numărându-se medicul Gabriela Marinescu, preotul Valeriu Antonescu, omul de afaceri Dănuţ Prisecariu, primarul Gheorghe Nichita şi familia sa, deputaţii Petru Movilă şi Anghel Stanciu, firma Vel Pitar, precum şi persoane mai puţin cunoscute, cum ar fi Spiro Spiropol sau Constantin Stan. Aproape toată redacţia a ajuns astfel să dea cu subsemnatul prin tribunale, începând cu patronii Ghiocel şi Violeta Asimionesei şi continuând cu „jurnaliştii” Tudor Leahu, Rareş Neamţu, Valentin Huţanu, Constantin Mazilu, Ciprian Boaru, Vlad Rotaru, Cătălin Boacnă, Ionel Iloae, Magda Olteanu, lista încheindu-se, deocamdată, cu Monica Pălimariu. Până în prezent, suma care trebuie plătită drept daune în aceste dosare se ridică la sute de milioane de lei vechi, o bună parte dintre procese fiind încă pe rol. (I.C.)

Informatii false la adresa UMF in publicatia BZI



In urma articolului publicat sambata 28.04.2012 in paginile cotidianului "Buna Ziua Iasi" sub titlul "Femeia care a provocat cutremurul de la UMF, anihilata de Finante", sub semnatura domnului Catalin Boacna, Universitatea a solicitat cotidianului, prin adresa scrisa comunicata prin fax pe data de 03.05.2012 si prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, sa publice dezmintirea formulata de catre Universitate, intrucat articolul respectiv prezenta o situatie total nereala in partea ce privea colaborarile, contractele presupus incheiate cu Universitatea.

Motivat de faptul ca publicatia "Buna Ziua Iasi" si-a manifestat tacit refuzul de a ne publica dezmintirea, avem solicitarea de a ne sprijini demersul in demonstrarea scrierii unor articole intentionat mincinoase si denigratoare la adresa institutiei noastre, fara respectarea principiilor deontologiei profesiei jurnalistice si sa publicati in paginile cotidianului dvs. punctul de vedere al Universitatii, cu urmatorul continut:

"Prin articolul intitulat "Femeia care a provocat cutremurul de la UMF, anihilata de Finante" publicat in ziarul Buna Ziua Iasi in data de 28.04.2012, s-a afirmat ca "Firma Econgres afost abonata ani de zile la banii de la UMF Iasi. (...) Societatea Econgres SRL a fost infiintata in 2003. Avand in vedere calitatea lui Ciureanu la UMF Iasi, majoritatea evenimentelor din lumea medicala ieseana au fost organizate de firma in cauza, prin contracte semnate cu institutia de invatamant superior, bineinteles contra unor sume consistente".

Universitatea face publica informatia ca nu au existat si nu exista in derulare niciun fel de relatii contractuale intre aceasta institutie de invatamant superior si firma amintita in textul articolului, precum nici cu vreo alta societate la care dl. Adrian Ioan Ciureanu sau dna. Sorina Livia Margineanu detin calitatea de asociati/administratori/actionari.

Motivat de refuzul cotidianului Buna Ziua Iasi de a publica punctul de vedere al Universitatii, precum si motivat de publicarea, in numeroase randuri, de informatii false si care prezinta un caracter tendentios la adresa institutiei, Universitatea isi rezerva dreptul de a-si apara drepturile legale in instanta de judecata".


Comentarii
raspunde
Santajistii vor primar
20/05, 10:58, postat de Miron
Ciuhodaru este reprezentantul intereselor bzi. Ghiocel asantajesei il sustine ca sa puna mina pe oras. Niste nemernici ordionari pusi numai pe capatuiala! Daca Ciuho este asa de interesat de salvarea Iasiului de ce nu condamna public politica de santaj a bzi?
raspunde
RE: RE: RE: bzi-ziarul e santaj
19/05, 14:44, postat de brancarddieru'sef
Magda OLTEANU sa traiasca....ea este capula tot ce misca in spitale...daca esti cu mine bine iti iau halatu de pe tine:)))
raspunde
RE: RE: bzi-ziarul e santaj
19/05, 10:54, postat de Moi
O matracuca de la bzi, poreclita vrajitoarea nesatula, umbla rin spitale si ii santajeaza pe medici sa plateasca publicitate. Cine plateste, pictat frumos in ziar. Cine nu plateste, este facut in toate felurile. Am un coleg care a dat-o pe matracuca afara din birou, dupa ce il mai jumulise de bani de cateva ori. Finalul? I s-a inventat o poveste ca isi inseala sotia, ca le culca pe asistentele sale, prostii de acest gen. Mi-e scarba organica de bzi
raspunde
RE: bzi-ziarul e santaj
18/05, 22:29, postat de POP
Atunci doctorii care isi fac publicitate in  BZI platesc taxa ca sa nu scrie ziarul nimic de rau despre ei?ca asta se intelege
raspunde
RE: bzi-ziarul e santaj
17/05, 18:18, postat de cine stie
e limpede ca in Ziar nu intervin cititorii isterici de pe BZI... rudimentele alea grobiene dupa chipul si asemanarea lacatusului mecanic ajuns mogul de presa inconjurat de analfabeti submediocri precum mincinosul de Boacna
raspunde
bzi-ziarul e santaj
17/05, 17:14, postat de cititor
Este binecunoscuta pozitia ziarului de santajisti bzi. Daca nu dai taxa de protectie la tiganoiul si puradeii sai te picteaza in fituica lor care si asa nu e cumparata de nimeni. Si-au pus reclama la mallul din Tudor ca au nu stiu cate milioane de vizitatori. Isi culeg clientii de pe siteuri porno si apoi spun ca iesenii ii citesc :)). Cei din publicitate ii ocolesc pentru ca profilul cititorului de bzi este needucat, avid de informatii otv-iste inventate si exagerate))
raspunde
RE: Pt. Umf-isti
17/05, 15:57, postat de Cine stie
Stiu sigur de la contabilitate: firma lui Ciureanu nu a incasat de la UMF nici macar 1 leu si nu a organizat nici un eveniment al universitatii
raspunde
Pt. Umf-isti
16/05, 13:50, postat de un observator
Stimabililor de la UMF Iasi...
Da, nu credeti in zicala ca " nu iese fum...fara foc"?
Ei...ce spuneti...

Ati fost atacat de ziarul lui Ghiocel (Buna Ziua Iasi), va rugam sa trimiteti informatii aici !

Umilinta maxima pentru santajistii de la BZI: sunt obligati de judecatori sa recunoasca pe prima pagina, de trei ori, ca au mintit

Balacarit in fel si chip ani la rand de ziarul Buna Ziua Iasi, omul de afaceri Danut Prisecariu si-a “reperat” onoarea in instanta, unde a castigat definitiv si irevocabil trei procese cu “jurnalistii” de la singurul ziar pe care DNA a pus stampila – SANTAJIST.
Intr-un prim dosar, “jurnalistii” Ioana Gavriluta, Constantin Mazilu si Tudor Leahu fusesera obligati la Judecatorie sa achite daunele morale solicitate de Prisecariu, de 1 leu, si sa publice pe propria cheltuiala hotararea judecatoreasca irevocabila in BZI si in alte trei cotidiane locale. In februarie 2011, la Tribunal, recursul celor trei si al firmei care editeaza ziarul, Delta Press Investment, a fost respins.
In alt dosar, Mazilu si Leahu (foto primul imediat in stinga lui Ghiocel Asimionesei iar Leahu e al doilea din dreapta patronului BZI)au fost obligati sa achite daune de cate 0,5 lei si sa publice in ziar versiunea corecta a unor evenimente pentru care l-au incriminat pe reclamant. Doar Mazilu a facut recurs si s-a ars: pe 22 iunie, pe langa cele de mai sus, a fost obligat sa achite cheltuieli de judecata de 10.000 de lei.
Intr-un al treilea dosar, tot cu cei doi, pe 28 iunie, instanta a admis recursul omului de afaceri, dupa ce acesta pierduse la instanta precedenta.
Un al patrulea dosar, de asemenea castigat de Prisecariu la prima intanta, este pe cale de a se termina la Tribunal, dupa recursul Violetei Asimionesei, a lui Tudor Leahu si a lui Constantin Mazilu.
In afara de aceste procese, Prisecariu mai are pe rol inca doua la Judecatorie, parati fiind alti “jurnalisti” de la BZI. De precizat ca sumele de mai sus trebuie achitate de jurnalisti, actiunile impotriva firmei Delta Press Investment fiind suspendate deoarece aceasta este in insolventa, lucru care o protejeaza de actiuni judecatoresti, cel putin temporar. (I.C.)
Mai umilitor pentru cei de la BZI nu este ca trebuie sa plateasca daune morale ci faptul ca trebuie sa publice de trei ori pe prima pagina a BZI dar si in alte trei ziare locale texte prin care sa admita ca au mintit si inselat opinia publica.

Nr. 2 de la ziarul de şantaj e obligat de judecători să-şi plătească factura la gunoi


      Directorul executiv al cotidianului Buna Ziua Iasi (singurul ziar din Moldova trimis în judecată de DNA pentru şantaj prin presă) produce gunoi, dar uita sa-i plateasca pe cei care vin sa-l ridice.
      În calitate de administrator al firmei Rocons Group, Rareş Neamţu (foto) a fost dat in judecata in septembrie 2010 de Salubris pentru neplata facturii la serviciile prestate de aceasta societate. Instanta i-a dat dreptate reclamantei si a obligat debitorul sa plateasca 645 de lei.       Si Grafic Beta Invest, o alta societate a clanului BZI a trecut printr-un proces similar cu Salubris, tot in partea a doua a anului trecut, judecatorul dand dreptate reclamanatului si de acea data.   

Consecvent pana la capat

Exista in Iasi o mare mizerie de om: Ghiocel Asimionesei.


Se tem de el zeci de oameni importanti: judecatori, procurori, oameni din servicii, politisti, prefecti (actuali si fosti), parlamentari, sefi servicii deconcentrate (actuali si fosti), importanti oameni de business, doctori, profesori universitari, rectori, sefi de partid etc.
Loading...







Ii platesc taxa de protectie si/sau il baga in seama mergand la aniversarile lui.

E insa unul care-i balacarit de 5 ani, care-i in "zoaia lui Ghiocel" fie homosexual, fie retardat, fie corupt, fie ..., fie .....

Si caruia poate Ghiocel sa-i suga ...

Asta sunt eu.

Si ca sa nu ma uite, dupa ce timp de 3 ani i-am adus prejudicii cum nu i-a adus nimeni, oprindu-i faradelegile, m-am gandit sa-i mai fac ceva.

In 31.12.2010 am scris unui deputat, aproape singurul cu vana din Iasi, scrisoarea de mai jos.

Sper ca Daniel sa fructifice aceasta scrisoare.



In atentia Domnului Deputat Daniel Oajdea

Domnule Deputat,

Subsemnatul, Valerian Salavastru, din Iasi, str. Atelierului nr. 4, bl. B 4-1, sc. A, et. 3, ap. 1, cod 700154, va prezint urmatoarele:
1. In perioada ianuarie 2005 – iulie 2007 am fost Seful Corpului de Control al Prefectului jud. Iasi. In aceasta calitate, mi-au parvenit in scurt timp de la instalarea pe post, informatii cu privire la posibile prejudicii aduse statului de proprietarul (direct sau prin interpusi) unui grup de peste 20 firme din Iasi, Ghiocel Florin Asimionesei. Acest personaj este, in primul rand, cunoscut publicului din Iasi ca proprietar al fostului cotidian “Ziua de Iasi” (actual “Buna ziua Iasi”), ziar cu ajutorul caruia, Ghiocel Asimionesei a santajat numeroase persoane. Pentru acest lucru a fost trimis in judecata de fostul Parchet National Anticoruptie (actual DNA), procesul fiind pe rol in acest moment la Cluj.
2. Avand informatii cu privire la posibilele prejudicii aduse statului de aceasta persoana, am sesizat imediat mai multe institutii abilitate.
3. Dupa corespondenta cu aceste institutii si adunand in continuare informatii, in noiembrie 2006 s-a cristalizat un material sinteza, pe care, impreuna cu un deputat de Iasi l-am trimis la cvasi-majoritatea institutiilor statului.

Va sesizez astazi, Domnule Deputat, observand ca dupa 4 ani din acel moment, banii la bugetul de stat nu s-au intors iar Ghiocel Asimionesei este nestingherit in continuare, avand acelasi comportament ilegal in relatia cu statul.

Astfel, va informez ca:
1. Auditul facut la DGFPJ Iasi si care confirma nenumarate nereguli facute de functionari ai statului pentru a-l ajuta pe Ghiocel Asimionesei si, mai important, confirma un prejudiciu de 2,5 mil. euro adus bugetului de stat, a fost anulat pentru ... “vicii de forma”. Cine a avut interesul sa anuleze acest audit? Ce s-a facut cu lucrul cel mai important: prejudicierea statului?
2. Cum au folosit institutiile statului sesizarea din noiembrie 2006 a deputatului iesean Relu Fenechiu? Ma refer in primul rand la Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul de Finante – ANAF, DNA, DGA, DGIPI, SRI.
3. Ce a facut Ministerul Public cu numeroasele sesizari penale facute pe numele lui Asimionesei sau ale asociatilor lui?
4. In iunie 2008 DGFPJ Iasi a sesizat Serviciul Teritorial Iasi al DNA cu privire la ilegalitatile facute de Ghiocel Asimionesei in relatia contractuala cu SN CNE Nuclearelectrica Cernavoda. Ce s-a facut cu acea sesizare?

Pe partea de culegere si fructificare a informatiilor
E evident ca anumite operatiuni tin de siguranta nationala. Ce au facut serviciile de informatii (SRI, DGIPI, DGA) cu privire la informarea institutiilor beneficiare legal? Ce au facut acele institutii cu informatiile? Se stia cu cine face statul afaceri in astfel de operatiuni? Se stia profilul lui Ghiocel Asimionesei?
Ma refer aici la:
  1. Relatia contractuala dintre firmele lui Ghiocel Asimionesei si SN CNE Nuclearelectrica Cernavoda;
  2. Privatizarea Uzinei Mecanice Filiaşi – producator de  armament şi muniţie tip NATO;
  3. Presupusele afaceri ale lui Ghiocel Asimionesei cu foste  firme ale SRI;
  4. Importul de inox din Republica Moldova.

A. Cu referire la UM Filiasi, GAZETA de SUD a publicat recent un articol conform căruia Ghiocel Asimionesei şi un asociat de-al său au falimentat un producător de armament şi muniţie tip NATO. Reproduc mai jos fragmente din articolul în cauză.
“Uzina Mecanică Filiaşi poate produce armament şi muniţie tip NATO. Privatizată „cu succes“ în 2006, societatea se află în pragul insolvenţei, având datorii de 840.000 de euro către stat şi alte restanţe către creditori privaţi.        ……
        La o nouă tentativă de privatizare a societăţii, în martie 2006, au venit alţi peţitori: Aerofina Bucureşti şi Retrom SA Paşcani - producător de echipamente de măsură, reglare şi control pentru procesele industriale. Preţul unitar plătit a fost de 0,25 lei/acţiune, adică de zece ori mai puţin faţă de cât ceruse statul iniţial. Preţul final al privatizării cu Retrom Paşcani s-a ridicat la cinci milioane de lei, şi, conform înţelegerii, investitorul trebuia să achite datoriile către bugetul de stat - în valoare de trei milioane de lei, să investească în dezvoltarea societăţii 170.000 de euro pe o perioadă de trei-cinci ani şi să realizeze programe de mediu de cel puţin 155.000 de euro. Preţul achitat pe acţiuni ar fi fost de doar 80.000 de euro, susţin unele surse.

        Au trecut trei ani de la privatizare, iar datoriile societăţii se ridică la 3,5 milioane de lei către bugetul de stat. În plus, s-au adunat şi o serie de creditori privaţi. Unul dintre ei este firma de pază PSG Force SRL, care a cerut recent insolvenţa UM Filiaşi, pentru o datorie de 50.000 de lei.    …………… 
         Cine are de câştigat dacă UM Filiaşi intră în faliment? Statul are de încasat 840.000 de euro. Dacă preţul de valorificare a uzinei depăşeşte această sumă, diferenţa va intra în buzunarele patronatului. Interesant este că până acum nu am văzut ca autoritatea de monitorizare postprivatizare să fi anunţat dacă Retrom SA şi-a îndeplinit obligaţiile asumate la privatizare. Pentru că, dacă nu s-au îndeplinit, contractul ar trebui reziliat. Nu în ultimul rând, se pune problema utilajelor societăţii, care pot produce armament şi muniţie tip NATO. Nu poţi vinde asemenea active prin anunţ la mica publicitate.”

B. Cu referire la importul de inox din Republica Moldova:
“Aceasta firma a evazionat bugetul statului in 2006 cu TVA in suma de 6,3 miliarde lei.
ANAF a descoperit frauda in 2008, cu ocazia unui control fiscal, insa inspectorii fiscal s-au limitat doar sa stabileasca diferenta de TVA datorata, fara a sesiza organele de urmarire penala.
Mai precis, este vorba despre un "import" efectuat in 2006 de RETROM, constand in echipamente si linii tehnologice din inox, dezafectate de la o fabrica de acid citric din Moldova, pe care le-au dezmembrat apoi in Romania si le-au vandut la REMAT Iasi ca si deseuri industriale, fara a colecta si TVA aferenta de mai mult de 6 miliarde.
Cu ocazia controlului fiscal RETROM a motivat ca a incadrat aceasta operatiune ca fiind supusa regimului de taxare inversa d.p.d.v. al TVA.Inspectorii s-au facut ca ploua (n-au sesizat organele penale), asa ca s-au multumit doar sa recalculeze TVA-ul datorat in 2006.”
Anexez materialele la care am facut referire in acest memoriu.

31.12.2010                                                                                                                                        Valerian Salavastru

Masinaria lui Asimionesei

Teama de a nu fi "bagat in cerneala", asa cum se spune, are efectul amenintarii cu o arma de foc. Pentru ca, in ultima instanta, acest tip de "jurnalism" nu se deosebeste cu nimic de tilharia la drumul mare.
Saptamina trecuta am scris despre concesionarea parcarii din fata garii Iasi unei firme apropiate editorului ziarului "Buna Ziua Iasi". A fost si un prilej nimerit pentru a spune unele lucruri pe care ziaristii le-au ocolit pina acum. Este vorba de secrete ale breslei, care se rostesc de obicei cu jumatate de gura si nu in public. De 15 ani, in Romania prolifereaza un soi de jurnalism mutant, de o violenta deosebita. Seamana cu o lovitura de bita aplicata in moalele capului. A fost initiat de Sorin Rosca Stanescu si difuzat in tara printr-o retea de ciraci "patrunsi" de misia de "a spune adevarul". In Iasi, apostolatul a fost preluat de Ghiocel Asimionesei, un domn lacatus de meserie care a avut revelatia de a deschide un ziar la mijlocul anilor 90. Ani de zile, domnia sa a spus "adevarul" in ritm cadentat, lovitura dupa lovitura, persoana dupa persoana. Sute de oameni si-au pledat cauza in fata detectorilor sai de "adevar". Vinovati sau nu de fapte reale sau imaginare, cei luati in catare primeau stigmatul "adevaratelor" lor vicii. Astfel, un om de afaceri amendat cu cinci milioane de lei de Garda Financiara pentru o neregula minora devenea, pe rind, infractor periculos, pericol public, inamic al ordinii publice, javra ordinara, escroc, hot, jefuitor. Ziarul trimitea adrese institutiilor publice cerind anchetarea vinovatului, in numele adevarului si al interesului public. Politia, DNA-ul, Garda Financiara, Curtea de Conturi, multimea de inspectorate sI directii erau sesizate despre existenta inamicului. Fiecareia i se cerea un punct de vedere ferm si un control la singe la toate firmele si activitatile nemernicului. Pe masura ce controalele se succedau, "apostolii" strigau "adevarul" in gura mare: "Javra a intrat pe miinile politiei, DNA-ului, garzii etc.". Nimic nu era precupetit pentru a spune "adevarul". Trecutul persoanei in cauza era verificat cu lupa. Monstrul ascuns in individ era scos la lumina. Se afla, astfel, ca era betiv sadea, era curvar, ca nu era exclus sa-si fi violat copilul, ca a ramas corigent in clasa a doisprezecea, iar in studentie cineva caruia nu i se putea da numele l-a vazut actor intr-o partida de sex oral. Urmau la rind sotia si copiii. Dezvaluirile erau rostite cu gravitate si cu sentimentul placut al sacrificiului pe altarul adevarului. Cuvintele erau scrise cu indrazneala, fara fandoseli si pudibonderii, asa cum sint rostite in popor: p..a, f...t etc. Altfel spus, adevarul era aratat in toata goliciunea lui.
Masinaria lui Asimionesei avea insa un defect major. Se bloca de fiecare data cind primea bani. Nimic din cele de mai sus nu mai era publicat intr-un asemenea caz, iar adevarul raminea ferecat de ochiul dracului. Incetul cu incetul, adevarul iesea la iveala cu tiriita, apoi, din cauza banilor, nu se mai arata. Ba, dimpotriva, dupa putin adevar urma o minciuna sfruntata. Javra ordinara devenea un bun samaritean, si invers. In jurul ciudateniei au inceput sa roiasca persoane de tot soiul. Clanul Cordunenilor si-a legat si dezlegat cununiile. Vasile Rodideal si-a trimbitat nevinovatia. Primarul a deschis o baiera a bugetului ca sa spuna adevarul despre opozitie. Presedintele Consiliului Judetean a varsat din banul public ca sa-si ascunda lasitatea. Masinaria lui Asimionesei primea bani si aducea, prin urmare, alinare sau improsca cu noroi.
Odata cu descrierea afacerii de la gara, am vorbit si de masinaria minune. Poate cam tirziu si fara sa explic rezonabil reticenta de atitia ani. Cum, de altfel, putini jurnalisti din Romania pot explica discretia din jurul subiectului Sorin Rosca Stanescu. A doua zi, "vocea adevarului" a inceput sa improaste. "Curva virgina, liderul coruptilor din Iasi, jefuitorul retelei Alimentara, hotul de spatii comerciale", au fost citeva etichete cu care am fost "gratulat". Pagini intregi de ziar prezentau cu lux de amanunte plasmuiri despre mecanismul unei mafii pe care o controlam. M-am trezit, astfel, autor al unor realizari marete: am privatizat o retea de magazine si am impartit spatiile cu mafiotii. Am citit si m-am crucit. Mi-am dat seama mai bine decit pina atunci de fatarnicia minciunii. O afacere publica cu totul straina mie - de altfel legala si controlata de zeci de ori de organele financiare ale statului - era transformata deodata intr-o conspiratie criminala. Intelegerile financiare dintre actionari purtau sigiliul mafiei. Un contract de publicitate era dovada coruptiei. Totul era pus in circa mea. In urma cu doi ani, aceeasi afacere fusese prezentata de masinaria lui Asimionesei, dar cu un alt vinovat de serviciu. Eu am aparut acum. O analogie va poate face sa intelegeti mai bine. Ginditi-va ca ati cumparat sau vindut un teren sau o casa de la o persoana care intra in conflict cu "masinaria adevarului". A doua zi veti fi considerat complice la o afacere mafiota, partener la spalare de bani, sforarul unui jaf la drumul mare, iar lacatusul Asimionesei va cere statului sa  confiste casa.
Cei care au fost in colimatorul masinariei stiu foarte bine ce spun. Ceilalti se intreaba, probabil uluiti, cum de e posibil asa ceva. Explicatia e simpla: frica si lasitatea care ii terorizeaza si ii paralizeaza pe toti, de la oamenii de afaceri pina la liderii politici si la oficialitati. Teama de a nu fi "bagat in cerneala", asa cum se spune, are efectul amenintarii cu o arma de foc. Pentru ca, in ultima instanta, acest tip de "jurnalism" nu se deosebeste cu nimic de tilharia la drumul mare. Cu toate acestea, cu complicitatea tuturor, a celor care cedeaza la santaj, dar si a celor care au platit pentru a utiliza "ziarul" cu pricina pentru a-si ataca adversarii politici sau de afaceri, uitind ca "formula" cu pricina se poate oricind intoarce impotriva lor, a vip-urilor locale care, stiind foarte bine cu cine au de a face, dau curs cuminte invitatiilor la cocktail-urile organizate de lacatusul ajuns patron de gazeta, a celorlati jurnalisti care stiu si ei exact ce se intimpla, dar, intimidati, prefera sa comenteze lucrurile doar in culise, Ghiocel Asimionesei si "ziarul" pe care il patroneaza au ajuns sa capete in ochii celor care nu cunosc realitatea din culise o aparenta de onorabilitate.
Sint cazuri cind ajungi sa crezi ca nu este alta solutie decit sa-ti faci singur dreptate. Citeva secunde m-am vazut trosnindu-l pe Asimionesei. Cel putin doua palme, sa rasune Sararia. Solutia nu este asta, desigur. O invoc doar pentru a arata ca ii inteleg pe cei care se simt neprotejati de stat in astfel de situatii. Ii inteleg pe acei oameni de afaceri care l-au dat in judecata pentru santaj si dupa patru ani inca nu s-a pronuntat o sentinta. Pina ce Justitia se va misca, solutia ar fi ca mai multi jurnalisti sa spuna public aceleasi lucruri pe care le spun eu. Primarul nu trebuie sa-i mai dea bani din bugetul public, presedintele Consiliului Judetean trebuie sa-si canalizeze darnicia spre scopuri mai onorabile, oamenii de afaceri nu trebuie sa mai cedeze santajului explicit sau implicit al masinariei de care pomeneam. Seful Politiei nu trebuie sa-i onoreze invitatiile, functionarii diverselor institutii nu trebuie sa raspunda solicitarilor aberante. Seful Vamii nu trebuie sa mai fie amabil cu interesele firmelor sale, cel de la Finante nu trebuie sa-i dea inlesniri si sa accepte plati din Trezorerie spre alte conturi.
Cu totii ar trebui sa ne reamintim un vechi proverb romanesc, care ilustreaza perfect situatia: Daca intri in troaca te maninca porcii! 

A intrat in insolvenţă firma care administrează ziarul de şantaj BZI

  Printr-o decizie din data de 7 februarie a Tribunalului Bucuresti,societatea Delta Press Investment SRL, cea care editeaza cotidianul Buna Ziua Iasi, a intrat in insolventa. Aceasta inseamna ridicarea dreptului de administrare a societatii de catre familia Asimionesei (foto) in favoarea unui administrator judiciar numit de judecatorul sindic, General Group Expert SPRL. In perioada urmatoare, acest nou administrator va incerca sa canalizeze majoritatea veniturilor BZI catre plata datoriilor catre creditori. In plus, a fost ridicat dreptul familiei Asimionesei de a dispunde de conturile bancare ale Delta Press Investment. 
      Iata un fragment din decizia judecatorului sindic: “Admite cererile creditorilor SC VB LEASING ROMANIA IFN SA, VBL BROKER DE ASIGURARE SRL si SC Eurex SRL impotriva debitorului SC Delta Press Investment SRL. In temeiul art. 33 alin. 6 din Legea nr. 85/2006 privind procedura insolventei deschide procedura generala impotriva debitorului SC Delta Press Investment SRL. In temeiul art. 47 din lege ridica debitorului dreptul de administrare - constand in dreptul de a-si conduce activitatea, de a-si administra bunurile din avere si de a dispune de acestea. Da dispozitie tuturor bancilor la care debitoarea are disponibil in conturi sa nu dispuna de acestea fara un ordin al judecatorului sindic sau al administratorului judiciar, obligatia de instiinţare a bancilor revenindu-i administratorului judiciar”.
      
Urmează oficializarea falimentului      In cazul in care administratorul judiciar nu va reusi plata datoriilor intr-o perioada rezonabila de timp, SC Delta Press Investment SRL va intra in faliment, urmand sa fie vandute toate bunurile firmei si lichidarea acesteia. 
      Procesul de la Tribunalul Bucuresti a inceput in prima parte a anului 2010, creditorii firmei lui Ghiocel Asimionesei fiind VB Leasing Romania IFN, VBL Broker de Asigurare SRL si SC Eurex SRL, la care Delta Press Investment a inregistrat datorii uriase. 
      Prin decizia de mai sus, judecatorul sindic a fixat urmatoarele termene limita pentru derularea procedurilor de insolventa: a) termenul limita pentru inregistrarea cererii de admitere a creantelor asupra averii debitorului – 25 martie 2011; c) termenul de verificare a creantelor, de intocmire, afisare si comunicare a tabelului preliminar de creante – 15 aprilie 2011; d) termenul de definitivare a tabelului creantelor – 1 mai 2011; e) data primei sedinte a adunarii generale a creditorilor – 21 aprilie 2011. 
      Urmatorul termen al procesului va avea loc pe 16 mai.   
      SC Delta Press Investment SRL poate ataca cu recurs decizia judecatorului sindic, in termen de 10 zile de la comunicare.

Retrom ajunge la fier vechi

O parte din fabrica RETROM  Pascani taiata  si vinduta la fier vechi.

Patronul Florin Ghiocel Asimionesei a recurs la  aceasta metoda dupa o hotarire a Consiliului de  Administratie. In paralel executarile silite indreptate asupra  fabricii se inmultesc pe zi ce trece. In prezent, societatea Retrom SA Pascani este  executata silit de Banca, Sindicat si Directia  Finantelor Publice locale. 

De aproximativ doua  saptamini patronii au decis sa treaca la taierea  unor utilaje pentru a fi vindute la fier vechi. Al patrulea TIR  cu materiale feroase a fost  incarcat astazi in curtea societatii RETROM SA  din Pascani.  Astfel, una din fabricile care pina nu demult  reprezenta mindria orasului Pascani, este  acum vinduta bucata cu bucata.
Constantin Ionescu lider de  sindicat RETROM SA Pascani
Este o firma adusa de patron nu stiu  de unde o fi adus-o care taie fier vechi si incarca  la niste TIR-uri care o transporta ca TIR-urile  au fost cu numere de Tulcea acum vad ca sint  cu numere de Constanta. Cite TIR-uri  s-au incarcat pina acum ? Asta-i al patrulea  transport.
Potrivit liderului de sindicat, printre utilajele  care acum se taie si se vind la fier vechi se  numara si un stand unic in Europa.

Constantin Ionescu lider de  sindicat RETROM SA Pascani
Ce taie mai exact ? Taie un stand un  stand care cindva era recunoscut la nivel  European un stand care era un obiectiv de baza  a societatii. Este un stand care verifica debitele de  la cel mai mic DN pina la cele mai mari care in  Europa nu sint altele. Si ei il distrug, il taie acum  ? Si ei il taie acuma.
Angajatii cred ca societatea ar putea fi  taiata toata si vinduta la fier vechi. Masinile  care incarca fierul sosesc una dupa alta.
Constantin Ionescu lider de  sindicat RETROM SA Pascani
Societatea asta care taie cind face un  TIR il anunta  vine taie il incarca transporta. Poate intentioneaza s-o taie  toata de unde sa stim noi cum s-o mai facut si  cu alte societati. Asta-i o practica Romaneasca.
Florin Ghiocel Asimionesei a acceptat  pentru prima data sa-si expuna punctul de  vedere cu privire la situatia creata la  RETROM Pascani.

Prin telefon Florin Ghiocel Asimionesei  actionar RETROM SA
Este un bazin de apa vechi de 50 de ani  cred ca atit are unde erau multe citeva sute  de tone de apa. Era mincat si trebuie dat jos.  Ca sa nu cada toata apa de sus ca e la  etajul 5 si-s citeva sute de tone de apa sa nu se  sparga ala ca era tabla mincata toata, s-a facut  in urma unei sedinte a Consiliului de  Administratie, nu s-a dat oricum decizia asta.

Intre timp, putinii angajati care au mai ramas in  fabrica mai spera la o minune. Au facut un prim  pas si au cistigat procesul prin care  societatea RETROM este obligata sa le achite  salariile restante.
Constantin Trifan presedinte Cartel Alfa filiala Iasi
(27.10.2009)
Noi am solicitat sa se achite sumele  care se datoreaza celor 85 de salariati care au  actionat in instanta, sumele restante, daca  nu vom apela la executorul judecatoresc  pentru a recupera aceste sume.
Prima vinzare la licitatie a unor bunuri ce apartin  debitoarei RETROM SA Pascani va fi organizata  pe 26 noiembrie 2009 ora 11,00 la sediul Credit  Europebank SA din Iasi. Banca trebuie sa recupereze peste zece  miliarde de lei vechi si 271 de mii de euro.(03.11.2009)

Veto pentru parcarea de la Gara

Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, a decis sa anuleze licitatia privind inchirierea parcarii de la Gara Mare din Iasi. In mod paradoxal, decizia lui Axinia nu se bazeaza pe eventualele ilegalitati descoperite in timpul procedurii, ci pe speculatiile facute in presa locala.

Jurnalistii au aratat ca la licitatia organizata de CFR s-a prezentat doar firma paravan a lui Ghiocel Asimionesei. Grafic Beta Invest a oferit 3,5 lei pe metru patrat de parcare, la jumatate fata de pretul de pornire al licitatiei pentru parcarea de la Gara Nicolina.In adresa trimisa presei locale, subsecretarul de stat Constantin Axinia anunta ca verificarile facute de inspectorii de constrol au stabilit ca licitatia pentru parcarea de la Gara Mare este corecta. Totusi a anulat licitatia si a decis reluarea procedurii intr-un mod transparent, astfel incat sa fie inlaturate orice fel de suspiciuni.
Constantin Axinia, subsecretar de stat Min Transporturilor a declarat " Ca sa demonstrez ca nu am nici oimplicatie eu pot dispune sa anulez licitatia chiar daca s-a facut pentru ca exista prevederi in contract care pot anula unilateral un contract.
- Nu credeti ca va exista si o contestatie ca firma castigatoare eliminata?
- Sa conteste, sa conteste si care e problema."
Constantin Axinia a trimis jurnalistilor si raportul de control. Se observa ca parcarea de la Gara a fost scoasa
la licitatie si in 2008, la un pret de 40 de lei pe metru patrat. O luna mai tarziu, pretul de pornire era de 3,3 lei.
"- Am remarcat in raportul pe care tocmai l-am primit ca pretul de pornire in 2008, 24.09, pretul scos la lictiatie pe mtru patrat la parcarea din fata Garii, figura de 40 de lei. Cum s-a ajuns la pretul final de 3,3 lei pe metru patrat?
- Scrie si acolo in raport ca a fost facut laf el ca si orpetul de la Primarie. Nimic mai mult si mai putin eu am citit raportul la fel ca si dumneavoastra.
- Dar nu vi se pare suspect ca pretul initial este de 40 de lei si s-a ajuns efectiv la 3 lei?
- Nu stiu. Vedeti ca raportele sunt semnate de dl Viorel Scurtu, eu doar le iau la cunostinta, cine le poate lua? Eu nu pot ca secretar de stat, decat daca mi le aduce directorul general. Eu nu pot face un raport de control pentru ca nu sunt seful lor."
Firma Grafic Beta Invest reprezentata de Georgeta Climescu, nimeni alta decat contabila de la Buna Ziua Iasi, a oferit 3,5 lei pe metru patrat de parcare. Desi analizele au scos la iveala ca pretul este de 9 ori mai mic decat pretul pietei in zona, inspectorii de control au apreciat ca CFR nu a fost prejudiciat. (30 iunie 2009)

Complicitatea institutiilor statului in devalizarea Retrom Pascani

La inceputul anului 2003 se stia ca RETROM SA Pascani va fi scoasa la privatizare. Astfel, privirile investitorilor asa zisi strategici au fost atintite brusc asupra acestui obiectiv profitabil. Intra in scena Florin Ghiocel Asimionesei si cumatrul sau Cristian Daniel Gherasim…
Firmele familiei Asimionesei erau inglodate in datorii la stat, sau erau in executare silita. Trebuia gasita o modalitate pentru ca fabrica Retrom sa fie cumparata de Florin Ghiocel Asimionesei. Si s-a gasit usor solutia: actiunile statului au fost cumparate cu banii statului. Manevra a fost facuta cu ajutorul partidului aflat la guvernare.
Statul trebuia sa vinda actiunile Retrom prin licitatie. In aceste conditii putea sa apara un investitor care sa preia fabrica. In schimb, Asociatia Salariatilor si a Membrilor Conducerii avea posibilitatea sa cumpere prin negociere directa, fara concurenta, la un pret mic si sa achite in timp contravaloarea actiunilor. Dar cum putea Florin Ghiocel Asimionesei sa intre in aceasta combinatie atit timp cit el era si este patronul unui ziar din Iasi, iar cumatrul lui Cristian Daniel Gherasim lucra in Bucuresti? S-a gasit o solutie si pentru asta: cei doi s-au angajat cu norma intreaga la Retrom. Potrivit fostului director economic al societatii, Gheorghe Mirica, angajarea a fost fictiva: “Privatizarea societatii s-a facut cu participarea altor personae care la acea data nu erau membri in asociatia salariatilor. Ei ulterior au devenit in mod artificial membri si ma refer la domnul Gherasim. Impreuna cu domnul Asimionesei dupa ce au obtinut dreptul de privatizare si domnul Asimionesei a intrat in consiliul de administratie, ca actionar intr-o proportie pe care si-au stabilit-o impreuna.”
Cum poate fi numita atunci privatizarea Retrom facuta de APAPS Bucuresti decat “circ ieftin”?! Negocierea pentru preluarea pachetului de actiuni de la stat s-a facut in spatele usilor inchise si sub imperiul comenzilor politice.(24.06.2009)

Se strânge laţul, Ghiocel. Curg executările silite pe numele şantajiştilor de la BZI


Membrii familiei Asimionesei se confruntă cu un val de executări silite în ultima vreme. Astfel, mai mulţi creditori au depus la Judecătoria Iaşi acţiuni cu acst obiect pentru a-şi recupera bani, pe diverse motive. Omul de afaceri Dănuţ Prisecariu vrea să-şi încaseze sumele atribuite de instanţă în urma unui process de calomnie intentat firmei care editează Bună Ziua Iaşi, administrator Violeta Asimionesei, în acelaşi dosar pârâţi fiind jurnaliştii Tudor Leahu şi Constantin Mazilu. În alt dosar, alături de un apropiat pe nume Ovidiu Brichisală, Violeta Asimionesei încearcă să se opună unei executări declanşate de Banca Carpatica. Credit Plus (Gulf) Ltd prin mandatar Sc Colectare Recuperare Creanţe CRC SRL prin Birou executor judecătoresc Andreea Darie cere încuviinţarea executării silite a lui Ghiocel Asimionesei. O acţiune de contestaţie la executare mai are Asimionesei cu Credit Europebank Iaşi, următorul termen fiind programat pe 13 ianuarie 2012. (I.C.)

Popo Grasu nu mai doarme din cauza lui Jiji si nu pentru ca ar avea fantezii cu el

Desi i-a pus cu botul pe labe si stoarce contracte serioase ori protectie la greu de la "onorabilii" mos Primirad, Miticuta, Miaela si alte asemenea "caractere" cu pretentii de "puternici ai zilei, mogulul santajului are probleme mai mari decit si-ar fi inchipuit vreodata. In ultima vreme a fost chemat iar de procorori la audieri si intrebat, dar serios-serios, de unde are el bani negri, cum e cu santajele, si alte asemenea questii de dulce. Panicat, Popo a stuchit in sin (obicei de cind copilarea in satra), a dat citeva telefoane pe la prostii pe care ii are prin parchete si servicii (obicei de cind a perfectionat santajul), iar apoi s-a lamurit: subtinjinerul Jiji e aproape sa-l juganeasca. Si i-o face atit de bine subtinjinerul incit pasarelele noastre cu ochi albastri au pariat deja ca Popo Grasu nu apuca in libertate sepcuta de vara.

Parcarea de la cinema Victoria ramine in administrarea Primariei Iasi

Licitatia pentru concesionarea parcarii de la cinema Victoria a fost anulata.
Decizia a fost data de Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, pe baza unei plangeri formulate de o firma din Bucuresti care a cumparat caietul de sarcini redactat de Primarie. Societatea a prezentat nici mai mult nici mai putin de 3 pagini pline cu obiectii. Exista suspiciuni ca s-a incercat aranjarea licitatiei, in favoarea firmei paravan a lui Florin Ghiocel Asimionesei.
Discutie Andrei Trofor, purtator de cuvint Primaria Iasi - reporter:
- Consiliul National care se ocupa de solutionarea contestatiilor privind contestatile publice a dat un verdict in acest cazi si a dat dreptate celui care a depus contestatia. Procedura prevede anularea licitatiei si organizarea unei noi licitatii.
- Inseamna ca va fi modificat caietul de sarcini?
- Se va tine cont exact de observatiile pe care autoritatea nationala le-a facut in ceea ce priveste contestatia
respectiva, iar caietul de sarcIni va fi intocmit in conformitate cu aceste precizari.
Pe 13 mai, firma Future Expert Consult SRL a depus contestatie la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor. In loc sa astepte verdictul, reprezentantii municipalitatii au deschis oferta financiara depusa
de consortiul de firme format din SC Grafic Beta Invest SRL si SC XData Soft SRL.
La prima firma, actionar este Georgeta Climescu, partenera de afaceri a sotilor Asimionesei si contabila la cotidianul Buna Ziua Iasi, patronata de acestia. A doua firma este cea care administreaza parcarile din Piatra Neamt.
In mare, neregulile semnalate de firma din Bucuresti se refera la faptul ca: "Autoritatea contractanta nu a indicat daca este licitatie deschisa sau licitatie restransa, acestea fiind doua proceduri diferite. Autoritatea contractanta solicita concesionarului obligatia de a depune cu titlu de garantie o suma reprezentand 30%
din obligatia de plata catre concedent pentru primul an de activitate. Aceasta solicitare este excesiva si nelegala, valoarea garantiei este excesiv de mare si mai mult decat atat aceasta solicitare intra in contradictie cu solicitarea din caietul de sarcini unde garantia trebuie sa fie de 10%."
Primaria impunea si numarul de angajati care sa lucreze la parcare, dar si tariful, desi toate investitiile erau facute de firma privata. In plus, cel care concesiona terenul era obligat ca, din trei in trei luni, sa treaca pe la
Primarie pentru a obtine aviz de functionare.
Pina sa se afle verdictul de la Bucuresti, reprezentantii municipalitatii iesene au sustinut sus si tare ca documentatia facuta de ei respecta legea.
Firma paravan a sotilor Asimionesei este cea care a pus mana si pe parcarea de la Gara Mare. La licitatia organizata de CFR a participat doar firma SC Grafic Beta Invest. Chiria pe metrul patrat a fost negociata la 3,5 lei, de 9 ori mai mica decat valoarea pe care firma era dispusa sa o plateasca Primariei pentru un metru patrat din parcarea de la Victoria. (Mariana Mutu, Ionut Jigolea, 24 iunie 2009)

"Santaj si coruptie" - BZI

"Cum se poate sa ai zeci de firme cu datorii imense la stat si sa nu fii plin de procese?" Este intrebarea publica adresata de Daniel Oajdea autoritatilor locale si centrale. Parlamentarul PD-L crede ca acest record negativ nu putea fi atins de Ghiocel Florin Asimionesei decat prin "santaj si coruptie".
Inca o piesa din jocul murdar dus de Ghiocel Asimionesei este scoasa la iveala de deputatul PD-L, Daniel Oajdea. Patronul Buna Ziua Iasi detine zeci de firme cu datorii imense la stat, insa culmea!, nici un proces pentru prejudicii aduse statului.
 Daniel Oajdea, deputat PD-L: "Iesenii trebuie sa stie ca acest om este spatele a zeci de firme care nu si-au platit datoriile fata de stat , daca un om simplu ar fi avut si a zecea parte sau a suta parte din datoriile pe le are el , astazi era prin procese sau condamnat sau fara apartament si el nu pateste nimic de ce nu pateste nimic?! Oamenii care au avut probleme o stiu, el este in complicitate cu o parte din  autoritati , este vorba despre coruptie si santaj."
Deputatul PD-L a facut apel catre toti politicienii care au cazut in plasa santajurilor lansate de oamenii lui Ghiocel Asimionesei.
 Daniel Oajdea, deputat PD-L : "Eu consider ca daca acesti oameni care au avut de a face cu acest ziar, toti  cei care stiu ca s-au scris neadevaruri despre ei s-ar coaliza public impotriva acestui mod de a face presa impotriva celor care se afla in spatele acestui cotidian , eu cred ca s-ar stopa si s-ar da un exemplu tuturor santajistilor din tara asta."(22 iunie 2009)