marți, 11 ianuarie 2011

Şantajistul Ghiocel Asimionesei n-a mai plătit salarii de 6 luni

Ultimii 25 de angajaţi de la Retrom SA Paşcani nu au primit drepturile băneşti pe ultimele şase luni de zile, iar situaţia nu dă semne că se va îndrepta“, anunţă ziarul on-line newspascani.com. Liderul de sindicat al muncitorilor anunţă că oamenii au speranţa ca măcar de Paşte să primească nişte bani de la patronul fabricii, Ghiocel Asimionesei (singurul patorn de media din Moldova trimis în judecată de DNA pentru şantaj prin presă): “Din luna noiembrie şi până în prezent, fiecare muncitor a încasat câte 1.000 lei fiecare. Nu ştim ce va fi. Cei din conducere nu discută cu noi, aflăm doar planurile de lucru”, a declarat Constantin Ionescu pentru site-ul amintit.
Ghiocel a băgat RETROM-ul în groapă
Retrom Paşcani a fost privatizată în 2003. În momentul în care guvernul PSD i-a dat fabrica pe mai nimic şantajistului Asimionesei, RETROM avea 400 de angajaţi, contracte ferme de milioane de euro plus multe miliarde de lei în conturi. În doar câţiva ani, sub “strălucitul” managament al lui Asimionesei, fabrica a fost falimentată iar acum este oficial în insolvenţă. Oficial a fost înfiinţată deja Adunarea Generală a Creditorilor, dar, din spusele liderului de sindicat, procesul de insolvenţă este blocat.
Newspascani.com precizează că a încercat să discute cu Ghiocel Asimionesei situaţia delicată a muncitorilor rămaşi încă la RETROM dar patronul fabricii a refuzat dialogul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu