joi, 13 ianuarie 2011

Nuntă ce întăreşte legătura între şantajistul nr. 1 al judeţului şi deputatul PDL Movilă

Paranghelie la ziarul de şantaj Bună Ziua Iaşi: zilele viitoare se va însura redactorul şef adjunct Florin Briaur (30 de ani) cu Ioana Gavriluţă (25 de ani), în trecut şi ea angajată a a acestei publicaţii, racolată apoi de deputatul PDL Petrică Movilă.
Briaur este unul din cel mai puţin pătaţi "jurnalişti" activi de la BZI (activează pe domeniul sport, acolo unde Ghiocel Asimionesei are prea puţine VIP-uri de şantajat). Deşi plecată acum de la BZI, mireasa are pe conştiinţă multe "articole" clasificate de normele deontologice drept "calomnie" sau "insultă".
Coincidenţă sau nu, BZI l-a atacat mizerabil pe actualul angajator al viitoarei mirese, iar campania ca la uşa cortului a încetat cam atunci când Ioana Gavriluţă a devenit angajata deputatului PDL Petrică Movilă. De atunci Movilă nu mai este prezentat de BZI drept "Muilă", "repetent" şi "combinator" ci a devenit "reformatorul PDL-ului local", "politician serios" şi "om bun". (I.C.)

Doi foşti jurnalişti de la BZI, obligaţi de instanţă să-i plătească familiei primarului daune de 10.500 de lei


Tribunalul Iaşi va decide pe 19 aprilie 2013 dacă va reduce sau anula daunele de 10.500 de lei stabilite în luna iunie 2012, de Judecătorie, pentru a fi plătite de Tudor Leahu şi Ciprian Boaru primarului Gheorghe Nichita, soţiei sale şi uneia dintre cele două fiice.
Cei din urmă i-au dat în judecată pe jurnalişti după mai multe materiale despre Nichita, publicate de aceştia în Bună Ziua Iaşi, cotidian la care nu mai lucrează în prezent.

Nemulţumiţi de sentinţă, Boaru şi Leahu au atacat-o cu recurs pe 25 septembrie 2012, dosarul ajungând la Tribunal zilele trecute. (I.C.)

Fost director RATP: "Şantajiştii de presă mi-au pus numele şi numărul de telefon pe o casă de toleranţă pentru că le-am cerut să achite biletele de tramvai"


Noi relatări în faţa judecătorilor arată cât de fără Dumnezeu este patronul BZI, singurul ziar din Moldova acuzat oficial de procurori de şantaj prin presă. 

Fostul director RATP a povestit judecătorilor ce dramă a fost pentru el şi familia sa faptul că a cerut ziarului de şantaj să achite o datorie. „Mi-a apărut poza pe prima pagină cu o casă de toleranţă şi numărul meu de telefon o vară întreagă”, a povestit Neculai Abălaşei. Cum soţia şi copii au intrat în panică, şeful RATP de acum 10 ani s-a întâlnit cu omul de încredere al lui Ghiocel Asimionesei, Alin Tocan, pentru a cere explicaţii. “Răspunsul a fost că va continua, că de ce l-am dat pe mâna poliţiei pentru datoria de 53 de milioane”. Era vorba de contravaloarea călătoriilor făcute de angajaţii BZI (fosta Ziua de Iaşi). Practic, Asimionesei avea pretenţia ca oamenii săi să se plimbe toată ziua cu tramvaiul sau troleibuzul dar să nu plătească nimic pentru asta.
Calomnii şi hoţii şi pentru autobuze
Celălalt direct de regie loclaă de transport a avut şi el parte de acelaşi tratament. Asta chiar dacă şeful Autobuzul SA, Mihai Giubernea, fusese coleg cu omul nr., 2 de la BZI, Alin Tocan, şi păstraseră relaţii bune.
Bălăcăreala lui Mihai Giubernea a început atunci când a solicitat fostului ziar Ziua de Iaşi (actual BZI) publicarea unui anunţ de angajare la rubrica mica publicitate în ziua de Iaşi. „Ei au mărit anunţul şi l-au facturat ca reclamă, pe care am refuzat-o la plată”, a arătat Giubernea maniera haiducească a oamenilor lui Ghiocel Asimionesei.
A urmat o avalanșă de "articole" negative, consturite pe informaţii culese oficial de la Autobuzul SA dar interpretate după ureche de ciracii lui Ghiocel. Asta chiar dacă se purtase o discuție de lămurire cu fostul coleg, Alin Tocan. „De exemplu, cifra de afaceri a firmei creştea, în ziar apăreau cifre negative. Că suntem în faliment. Tocan m-a ameninţat, că mă bagă undeva, cu un limbaj golănesc. Am plătit restanţa, dar am refuzat să mai recurg la annţuri la ei”, a spus Giubernea.
Fostul director al Autobuzul a explicat magistraților cât de departe mergea BZI cu minciuna doar-doar îl vor obliga să mai achite niște bani: "Dădeau titluri de genul „Mihai Giubernea nepotul primarului Simirad a primit mită spaţii comerciale”. “Astea sunt nadevăruri, pentru că nu sunt rudă cu Simirad şi nu am luat mită”.
Campanie de compromitere condiţionată de nişte vin
Ca să le fie clar judecătorilor ce hram poartă cei de la BZI, fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean în perioada 2000-2004, MIhai Gabriel Popescu, a povestit prin ce-a trecut el. Pentru că a avut "tupeul" să ceară BZI achitarea chiriei pentru spaţiul pe care îl primise de la CJ (după o înţelegere a lui Ghiocel cu fostul preşedinte de consiliul, Vladimir Tănăsoiu, înţelegere tolerată şi de următorul şef de CJ, Lucian Flaişer) Popescu s-a trezit cu o avalanşă de lături în cap. 
Campania negativă nu a încetat nici când Popescu a acceptat să nu mai ceară bani ci să se acorde în schimbul chiriei publicarea de anunţuri ale CJ. Bonus, Asimionesei a cerut pentru o firmă apropiată obţinerea unei licitaţii de reparare a drumurilor. „Pentru că nu am fost de acord, mi-a spus, ce-o să te mai .., ca o ameninţare, pe un ton iritat”, a povestit fostul şef al CJ Iaşi. L-a întrebat pe Asimionesei ce are cu el. „Mi-a spus că dacă-i dau nişte vin de la Staţiunea de Cercetare Viticolă nu o să mai scrie despre mine. Nu a mai scris de mine doar după ce am plecat de la Consiliul Judeţean”.
80 de controale la o singură firmă chemate degeaba de BZI
Titel Sinescu, patronul firmei de construcţii IASICON, a povestit şi el că a ajuns să fie bălăcărit după ce a refuzat "publicitatea" în ziarul de şantaj. Atacurile au fost concepute atât la adresa sa, a firmei, cât şi împotriva familiei. “Atacurile continuă şi în prezent”, a spus Sinescu judecătorilor.
Atacurile erau pe toate fronturile. Pe de o parte denigrau firma, care ar efectua lucrări necorespunzătoare. Apoi abordau muncitorii de pe şantier să-i determine să vândă materiale de construcţii. “Mi-au trimis toate instituţiile statului de control pe cap, peste 80 de controale, soldate fără constatarea vreunei nereguli”.
Sinescu a declarat că nu ştia ce să mai facă. „Partenerii de afaceri mă ocoleau de frică. Eram fotografiat la evenimente, mi-au afectat sănătatea. Îmi trimiteau cu regularitate oferte de publicitate şi de pace”.

Momentul zero pentru șantajul de presă

Vin alegerile şi veţi vedea cum o sumedenie de "verticali" apelează la ghioaga lui Ghiocel Asimionesei pentru a-şi păta colegii de partid sau contracandidaţii. De fiecare dată când vedeți înjurături în BZI la adresa unora sau altora căutați explicaţia printre "colegii" lor de partid, abia apoi la adversarii politici.

Acestor oameni le transmit încă o dată că impactul BZI asupra populaţiei (nu asupra instituțiilor șantajabile politic ori altfel) e neglijabil, mai ales când ţinta atacurilor sunt cetăţeni onorabili. Le reamintesc şi faptul că aproape toţi cei ce s-au folosit de maşina de împrăştiat lături numită BZI au sfârşit acoperiţi şi ei de mizerii, indiferent câţi bani i-au dat lui Ghiocel. Ştiţi principiul mafiot: dacă ai apucat să cotizezi şi la un moment dat nu mai ai sau nu mai vrei să dai eşti lichidat.Este un moment în care se văd caracterele. Până acum foarte puţini oameni au avut curajul, apoi consecvenţa, de a respinge şi condamna presa mizerabilă tip BZI: Anghel Stanciu, Dănuț Prisecariu, Relu Fenechiu, Constantin Comănescu și alți câțiva. Pot să mă laud că fac și eu parte din această categorie selectă, având deja la activ 10 procese câștigate împotriva lui Ghiocel Asimionesei (mulţumesc avocatului Lucian Arnăutu, cel care l-a bătut pe Ghiocel aşa cum merita şantajistul). E dovada că se poate trăi demn.Este deci momentul ca tot mai mulți decidenți ai Iașului, în special politicieni, să se delimiteze de cancerul de presă numit BZI. Iar cine nu o va face trebuie arătat cu degetul de toți. Pentru început anunț că TopIasi va întocmi o listă neagră a șantajabililor și delatorilor care apelează la mizeria tip BZI, listă care va fi afișată zilnic pe site pe toată perioada campaniei electorale.
Ar fi extraordinar ca acest demers să fie preluat și de alte canale media mult mai influente. Haideți să salubrizăm noi peisajul public dacă nu o fac, încă, magistrații.Aurel DOBAȘU

Ce mai face sluga nr. 1 a şantajistului de la BZI: contracte cu Statul

Retras din presă după ce a plecat din postul de redactor şef la Bună Ziua Iaşi, jurnalistul de tristă amintire Alin Tocan stă la dos asigurându-şi veniturile dintr-o legătorie înregistrată pe o firmă înfiinţată la sfârşitul lui 2011.
La această societate, Tocan este asociat cu soţia sa, medic la Spitalul de Copii Sf. Maria. În 2009, cei doi şi-au cumpărat un teren la Bârnova, intenţionând să-şi construiască o vilă, în acelaşi an contractând şi două credite, de 60.000 de euro şi 60.000 de lei.
Afacerea cu legătoria aduce un venit frumuşel şi constant, mai ales că se bazează şi pe un contract cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri de la care a primit la un moment dat 41.614 lei. (I.C.)

"Ghiocel personal coordonează şantajul la BZI", recunoaşte un fost redactor şef al ziarului de şantaj

TELE M a difuzat miercuri seară o emisiune în care s-au făcut dezvăluiri bombă despre ziarul de şantaj, Bună Ziua Iaşi. Fostul redactor şef al BZI, Tudor Leahu, a povestit nonşalant cum se năşteau atacurile mizerabile la adresa a sute de somităţi ieşene.
"Jurnaliştii erau chemaţi în birou la Ghiocel şi li se dădeau dosare, cerându-li-se expres să «îi execute» pe cei din dosare. Cine refuza să se conformeze comenzilor putea pleca acasă. Pur şi simplu lăsa cheile pe masă şi pleca imediat. Ghiocel şi Violeta Asimionesei sunt capii răutăţilor", a spus Tudor Leahu. El a admis că zeci de firme s-au lăsat şantajate de BZI şi "nici măcar nu vor să apară cu reclame în ziar. Plătesc şi nu vor nimic în schimb, vor doar să fie lăsaţi în pace".
Intervievat în direct, prin telefon, patronul BZI a pretins că el de fapt nu are nici o legătură cu ziarul de şantaj şi că el nu răspunde pentru ce publică BZI pentru că este o persoană onorabilă. Imediat, moderatorul TELEM, Călin Ciubotari, i-a reproşat: "Uitaţi, BZI scrie azi că «cineva îi face o felaţie lui Ciquita». Și dvs vorbiți de onoare?". "Băi, lăsaţi vrăjelile astea", a răspuns singurul patron de media din Iaşi condamnat la închisoare pentru şantaj prin presă.