marți, 7 decembrie 2010

Cazul Dascalescu - BZI

Atitudini
Adevarul in cazul conf. dr. Cristina Dascalescu
Data publicarii: 13/02/2007
In perioada septembrie-octombrie 2006, Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr.T. Popa" din Iasi a angajat agentia APHORME - Cluj pentru o evaluare externa si independenta a procesului didactic. In plin proces de colectare si prelucrare a datelor, in cotidianul „Ziua de Iasi", sub titlul „Spagarii de la UMF", printre altele, se afirma ca, in chestionare, studentii ar fi declarat ca doamna conf. dr. Cristina Dascalescu solicita pentru promovarea examenelor „plata in natura". Mentionam ca, la acel moment, orice sursa de informatii nu era posibila si ca ziarul respectiv nu a raspuns solicitarii oficiale a UMF de a preciza originea acestei afirmatii halucinante.
Ca urmare a acuzatiei de o gravitate extrema, viata unui distins cadru didactic si chirurg de valoare s-a schimbat radical: bulversarea activitatii de spital, de pe urma careia au avut de suferit bolnavii, tensiune, tristete, zbucium sufletesc imens, urmate de un atac de cord care i-a fost fatal, fapt care a consternat intreaga comunitate academica si medicala din Iasi si nu numai.
Odata cu depunerea Raportului final de evaluare, la solicitarea expresa a rectorului UMF, agentia de evaluare a raspuns cu urmatoarea adresa oficiala:
In urma prelucrarii complete a datelor din chestionare si a datelor obtinute din discutiile de grup organizate in cadrul demersului de evaluare a procesului didactic la Universitatea de Medicina si Farmacie «Gr.T. Popa» Iasi, nu am gasit numele doamnei conf. Cristina Dascalescu relationat cu nici una dintre modalitatile de conditionare a examenelor, cercetate in cadrul procesului de evaluare.
Precizam ca numele doamnei conf. Cristina Dascalescu apare doar de trei ori in chestionarele aplicate, de fiecare data ca raspuns la itemul «Enumerati principalele discipline la care considerati ca evaluarea realizata (este vorba despre examene - n.n.) a fost corecta» (unii studenti au mentionat si numele cadrului didactic linga disciplina)"
. In aceste conditii, Biroul Senatului din UMF „Gr.T. Popa" din Iasi si Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din Iasi au obligatia morala de a restabili adevarul si de a reabilita memoria unui distins membru al comunitatii academice si al corpului medical. Biroul Senatului UMF si Biroul Executiv al Colegiului Medicilor considera incalificabile si calomnioase afirmatiile din articolul mentionat, ele constituindu-se intr-o abatere grava de la deontologia jurnalistica, abatere ce trebuie cunoscuta si sanctionata de opinia publica si mass-media corecta din Romania.
Biroul Senatului din UMF „Gr.T. Popa" din Iasi, Biroul Executiv al Colegiului Medicilor din Iasi
Post mortem, conf. dr. Cristina Dascalescu i se face dreptate "Aceste date au caracter confidential deoarece nu dorim stigmatizarea unor persoane pe baza unor chestionare nesemnate, care au exprimat doar opinii individuale, fara probe", a declarat prof. dr. Mircea Covic, purtator de cuvant al UMF Iasi. Acesta a mai adaugat si ca "publicarea parerii studentilor ar face ca presa sa expuna din nou, cu grave repercusiuni in unele cazuri, asa cum s-a intamplat cu conf. dr. Cristina Dascalescu, care a murit in luna octombrie a anului 2006 in urma acuzatiilor din presa ieseana". In urma raportului de evaluare academica realizat de firma Aphorme din Cluj referitor la activitatea Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr.T.Popa" din Iasi, (UMF) din perioada septembrie 2006 - ianuarie 2007 reiese in mod clar ca conf. Cristina Dascalescu este nevinovata. Acuzata in presa de studenti de-ai ei ca solicita valuta pentru promovarea studentilor la examenele de profil, femeia a facut un infarct si a murit in octombrie anul trecut. "In urma prelucrarii complete a datelor din chestionare si a datelor obtinute din discutiile de grup organizate, nu am gasit numele doamnei conf. Cristina Dascalescu relationat cu nici una dintre modalitatile de conditionare a examenelor cercetate in cadrul procesului de evaluare", au declarat Catalina Ciucea si George Otoiu de la firma Aphorme SRL, Cluj. Numele conf. Cristina Dascalescu apare de trei ori in chestionarele completate de studentii medicinisti pe data de 27 septembrie 2006, dar la rubrica intitulata: "Enumerati principalele discipline la care considerati ca evaluarea realizata a fost corecta". Concluziile evaluarii UMF au fost prezentate Senatului. Raportul va fi multiplicat si distribuit in aceasta saptamana cadrelor didactice, pentru a fi analizate individual in fiecare disciplina, pana la 1 martie 2007. / CUZANET

Iata minciunile celor de la BZI
Studentii i-au dat in gat
Spagarii de la UMF
vizionat (5937)

Dr. Zenovia Pricop
 In urma chestionarelor completate de studentii din an terminal, se constata ca pe lista spagarilor se regasesc profesorii Doina Francu, Gheorghe Petrescu, Maria Nita, Horatiu Varlam, Zenovia Pricop 
Studentii au mentionat ca unele cadre didactice le-au solicitat valuta, obiecte de arta, albume de arta, obiecte de uz casnic 
Un caz aparte sunt profesorii Horatiu Varlam si Cristina Dascalescu, care solicita si plata in natura
Studentii din anul terminal de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Gr. T. Popa care sustin in aceste zile examenul de licenta au posibilitatea de a completa un chestionar in care sa-si spuna punctul de vedere vizavi de calitatea sistemului si procesului didactic. Pentru ca au avut ocazia sa completeze aceste chestionare fara a-si mentiona numele, studentii au mentionat si numele cadrelor didactice care de-a lungul anilor de facultate au solicitat de la studenti valuta, obiecte de arta, obiecte de uz casnic pentru examene. Deocamdata, doar o parte dintre studenti au completat aceste chestionare, urmand ca in zilele urmatoare, odata cu finalizarea examenului de licenta, sa fie completate de toti studentii din an terminal. Pana in prezent, in chestionarele completate de studenti se regasesc numele profesorilor Maria Nita, Doina Francu, Gheorghe Petrescu, actual prorector, Horatiu Varlam si urmeaza ca in final sa apara si alte nume sonore din lumea academica, asa cum le place profesorilor din UMF sa se intituleze.
Studentii au mentionat in dreptul numelui prof. dr. Horatiu Varlam valuta si femei. La prorectorul Gheorghe Petrescu studentii sustin ca acesta pretinde doar valuta la examene. In schimb, la profesorul Doina Francu studentii au scris ca aceasta solicita studentilor sa-i aduca aur, valuta, obiecte de arta si albume de arta. In chestionare, studentii au mentionat ca profesorul Maria Nita le cere valuta si obiecte de uz casnic. Pana in prezent, in top s-ar afla profesorul Doina Francu, urmata de Maria Nita. Un caz aparte este prof. dr. Horatiu Varlam, si conf. dr. Cristina Dascalescu, care pe langa valuta solicita si plata in natura pentru ca o studenta sau un student sa promoveze un examen sau sa obtina o nota mai mare, asa cum rezulta din chestionarele completate de absolventii universitatii iesene din acest an. Studentii au mentionat si numele prof. dr. Zenovia Pricop, membru al senatului UMF. Din informatiile detinute in prezent, majoritatea studentelor au afirmat ca profesorul Varlam este un mare crai, lucru cunoscut si la nivelul conducerii Universitatii de Medicina. "Am auzit si eu ca sunt trecuta in chestionare, dar eu jur ca nu am cerut in viata mea bani sau altceva de la studenti pentru a trece un examen. Eu cred ca studentii au fost pusi de anumite cadre didactice sa mentioneze numele unor profesori care de fapt nu au cerut niciodata spaga. La noi in universitate este o adevarata lupta. Intotdeauna s-a inceput cu litera A, de la anatomie. Sunt interese si vor sa discrediteze anumite persoane", a declarat Doina Francu, ieri seara, telefonic. In conditiile in care unii dintre profesorii universitari ai UMF Iasi au fost ieri seara implicati in sesiunea de admitere, nu toti au putut fi contactati pana la ora inchiderii editiei. De fapt, sesiunea de admitere din aceste zile nu face altceva decat sa sublinieze dezastrul UMF Iasi, care din cauza scandalurilor provocate de cadrele didactice pensionabile, aflate sub conducerea decanului Carol Stanciu, nu mai are nici macar candidati. Vom reveni.
Sotia lui Varlam condamnata pentru falsificare de retete
Pentru ca a falsificat aproape 90 de retete compensate, Liliana Varlam, sotia lui Horatiu Varlam, a fost condamnata de catre magistratii de la Judecatoria Iasi la doi ani de inchisoare, cu suspendarea executarii pedepsei. Aceasta hotarare judecatoreasca a fost luata la sfarsitul anului 2003 pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune si fals in inscrisuri oficiale sub semnatura privata. Spre sfarsitul anului 2000, reprezentantii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CJAS) au inceput sa realizeze ca ceva nu este in regula, din cauza numarului mare de retete duse la Norex Pharm SRL. Mai mult, totul a devenit evident in momentul in care angajatii farmaciei prejudiciate au realizat valoarea foarte mare a medicamentelor ridicate de dr. Liliana Varlam. Imediat au sesizat Politia si au depus o plangere la Parchet. In urma cercetarilor care au urmat, anchetatorii au descoperit metoda prin care medicul pediatru a reusit sa obtina medicamentele. Potrivit rechizitoriului de trimitere in judecata, in perioada iulie-decembrie 2000, Liliana Varlam ar fi completat nu mai putin de 89 de retete medicale in numele parintilor copiilor internati in acea perioada la Spitalul Sf. Maria. In baza acestor documente falsificate, medicul pediatru a luat de la farmacia ieseana Norex Pharm SRL medicamente in valoare de peste 50 milioane lei (5.000 RON), pe care ulterior le-ar fi comercializat. Liliana Varlam a fost trimisa in judecata, pe data de 21 martie 2003, de catre procurorii de pe langa Tribunalul Iasi, sub acuzatiile de inselaciune, fals si uz de fals. Asa cum au declarat anchetatorii la acea vreme, medicul pediatru a completat cele 89 de retete compensate cu numele unor copii internati la Sf. Maria. Ulterior, Varlam a trecut seriile si numerele de buletin ale parintilor copiilor internati, fara ca acestea sa fie adevarate. In final, femeia a semnat in fals, in numele parintilor. Pe baza retelor, a luat de la Norex Pharm SRL medicamente compensate, creand un prejudiciu in valoare de peste 50 milioane lei.
Magda OLTEANU

Iata ce poate scrie o "parasuta" - Magda Olteanu

6 comentarii:

  1. Asta nu e nimic!!!! Aceasta parasuta a distrus vieti si cariere!!!!!
    Cautati pe net sa vedeti pentru bani ce a putut inventa!!!
    Este o frustrata care nu suporta barbatii si tot ce "prinde " , sfasie!!!
    Va vom trimite zeci de articole aberante in cazuri care nu au nici o legatura cu informarea opiniei publice ci doar cu calomnia si banii pe care ii ia de la cei care vor sa calomnieze.
    In scurt timp va fi inaintat la DNA un dosar cu probe indubitabile care atesta nevinovatia unor oameni care nu au nici o vina ca lucreaza intr-un sistem mafiot, al asa ziselor "halate albe", dar care e plin de noroi si rautate...
    Va tinem la curent cu evenimentele.
    Cert este ca aceasta persoana oribila va da socoteala sigur pentru tot raul pe care l-a facut unor oameni si mai ales familii nevinovate.
    Multumim ca ati infiintat acest blog!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce intodeauna oamenii prosti au o gura mare?Aceasta fiind intrebarea de astazi...Aceasta taratura de femeie nustie altceva decat sa faca rau si sa ia bani pe degeaba.Sincer aceasta femeie ar trebui inchisa si aruncata cheia.
    Sunt impresionat, nu am intalnit niciodata o minte asa de mica, intr-un cap asa de mare
    Vai de capul tau femeie ... tu nu ar fi trebuit sa te fi nascut.

    JOS cu spagarii de la UMF

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa vedeti ce fata are in realitate!!!!Avea dreptate cineva cand spunea ca arata ca o vrajitoare si are perfecta dreptate: vrajitoare urata si rea!!!!HUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!
    Merge prin unitati si vorbeste incet sa nu o auda altii. Cere informatii de la persoane super dubioase si in general cu un caracter infect ca de: "cine se aseamana se aduna".
    E si proasta rau ca nici macar nu stie sa isi acopere prostiile pe care le scrie, oricand pot fi demontate.
    Daca ar fi desteapta familia Doamnei Prof. Dascalescu ar da-o in judecata pe criminala asta nenorocita si odioasa!!!
    stiu pe cineva care a fost la Socola din cauza ei, pentru ce a scris, minciuni ale unor altor ordinari ca si Magda Olteanu, o sa va trimit zeci de materiale...
    Urata pamantului, scarba nenorocita, faci umbra pamantului degeaba!!!!
    Orice fapta are si rasplata, nici o grija!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Aceasta parasuta, numita Magda Olteanu a incercat de mai multe ori sa intre la Facultatea de Medicina si cum nu prea are creier ...nu a reusit.
    In aceste conditii trebuie sa intelegem de ce este ea asa de pornita pe cei din sistemul sanitar...Frustrarea ca e asa de proasta e atat de mare incat e in stare ca un pitbul sa sfasie...
    Nu e implinita in nici un fel. Nici profesional ca vai de capul ei cum scrie si mai ales la ce oribilitate de ziar, inconjurata de frustrati si oligofreni, nici familial, poate doar bani are, din santaj, bineinteles si foloase ... de la diversi...
    Vai de capul tau, Magdo!!! Saracii tai parinti!!!Cred ca le e rusine sa scoata capul in lume cu asa o parasuta!
    FUGI!!!Pana cand nu vei fi linsata pe strada!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Jos prostia, rautatea si ARANJAMENTELE acestei mizerabile!
    Totul este facut in scop distructiv, la comanda

    RăspundețiȘtergere
  6. bey, vaca asta moarta mi-a dat 9 la exam chirurgir pt ca era in conflict cu taica-meu chirurg si el! iadul sa te manance, vaco!

    RăspundețiȘtergere