marți, 7 decembrie 2010

Ghiocel a pus ochii pe parcarile din Iasi - Se crede COCOS!

Concesionarea parcarii de la Victoria a fost anulata
Autor: Ion MUSET
Licitatia pentru concesionarea parcarii din fata cinematografului Victoria a fost anulata. Decizia a fost luata de catre Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), dupa ce procedura organizata de catre municipalitatea ieseana in luna mai a fost contestata de catre o firma din Bucuresti. SC Future Expert Consult SRL a solicitat atunci modificarea documentatiei de atribuire.
Singurii participanti la licitatie, SC Grafic Beta Invest SRL Iasi si SC Xdatasoft SRL Piatra Neamt, au depus o oferta financiara comuna de 34 mii euro pe an, in conditiile in care municipalitatea ceruse o redeventa minima de 20 mii euro. Reprezentantii celor 2 firme au inaintat, la randul lor, o contestatie catre CNSC, solicitand ca Primaria ieseana sa declare oferta lor "ca fiind admisibila si conforma". Membrii CNSC au judecat cele 2 contestatii si, prin decizia 2591/240C7/2235/3139 din 19 iunie, au decis "sa admita in parte contestatia SC Future Expert Consult SRL, in contradictoriu cu Municipiul Iasi, si sa anuleze documentatia de atribuire, precum si procedura de atribuire".
Reprezentantii Primariei au sustinut ca vor analiza decizia CNSC si ca vor lua o decizie in urmatoarele zile. "Vom face o analiza pentru a vedea justificarile forului decizional. CNSC a decis anularea procedurii, iar noi vom lua act de aceasta decizie", a declarat Mihai Chirica, directorul tehnic al Primariei.
Parcarea din fata cinematografului Victoria are 1.270 metri patrati si ar putea fi concesionata pentru o perioada de pana la 10 ani. Aceasta este administrata in prezent de catre Directia de Administrare a Patrimoniului Public si Privat ca parcare publica cu plata, municipalitatea practicand un tarif de un leu pe ora.




Licitatie contestata pentru parcarea de la Cinema Victoria
Autor: Felix GUZGA
Parcarea din fata Cinematografului Victoria ramine la Primarie. Amplasamentul a fost scos la licitatie pentru concesionarea serviciului de parcare. S-a primit doar o oferta, de la firma Grafic Beta Invest in asociere cu Xdatasoft Piatra Neamt.
Pe de alta parte, procedura a fost contestata de o firma din Bucuresti, Future Expert Consult. Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC) a dat dreptate firmei bucurestene si a dispus anularea documentatiei de atribuire, dar si a procedurii.
"Noi am trimis toate documentele de la aceasta licitatie la Bucuresti. Firma care a depus oferta a fost descalificata pentru ca nu a respectat caietul de sarcini. De exemplu, noi am cerut parcometre, ei au venit cu bariera. Cum a fost doar o oferta, licitatia nu a putut fi adjudecata. Oricum, si aceasta firma a depus o contestatie la solutia data de comisie. Acum, si aceasta contestatie a fost respinsa", a declarat Mihai Chirica, directorul tehnic al Primariei.
Redeventa anuala minima solicitata de municipalitate a fost de aproximativ 84.000 lei. La licitatie, oferta depusa de Grafic Beta Invest a fost de 144.000 lei/an.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu