sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Demascati santajul BZI

Un prosper om de afaceri din Iasi a avut curajul sa vorbeasca despre santajul mediatic la care a fost supus de cotidianul Buna Ziua Iasi. Constantin Comanescu, patronul grupului de firme Pieta Iasi a sesizat autoritatile locale cu privire la practicile neortodoxe prin care patronul de la Buna Ziua Iasi, Ghiocel Florin
Asimionesei isi face jocurile prin intermediul institutiei media pe care o conduce...
Constantin Comanescu este unul dintre cei 13 afaceristi care au depus in 2005 plangere la DNA impotriva lui Ghiocel Florin Asimionesei si a lui Alin Tocan, pe atunci redactor sef la Ziua de Iasi. Imaginea sa a fost deseori denigrata in paginile Buna Ziua Iasi, dat fiind faptul ca afaceristul a refuzat sa platesca fabuloasele contracte de publicitate impuse. Atacurile au reinceput dupa ce recent Judecatoria Cluj a decis ca trebuie reluata cercetarea penala impotriva lui Asimionsei si Tocan, intrucat nu li s-a respectat acuzatilor dreptul la aparare.
Constantin Comanescu, om de afaceri: "Si atunci (in 2005, n.red.) si acum am vrut sa trag un semnal de alarma. Nu m-a interesat prea mult acest proces, practic am fost o singura data. Stiam cumva deznodamantul, pentru ca orice proces de acest fel nu are alt deznodamant. Reintoarcerea acestui dosar a facut ca atacurile sa fie si mai furibunde, cel putin la adresa mea personala si la grupul de firme. Intr-un moment de criza in care toata lumea se lupta pentru supravietuire, acest ziar prospera, isi schimba masinile, are un spatiu aproape central si nu-i intreaba nimeni cat platesc, iaca merge mai departe si cu afacerioneroase facute la nivel de Iasi."
Seful grupului de firme Pieta a semnalat santajul la care a fost supus de Buna Ziua Iasi organelor abilitate si a cerut sa fie luate masurile legale impotriva patronului ziarului si acolitilor sai:
"Am trimis la toate institutiile de la nivel local acest semnal de alarma, pentru ca este o practica care iese din orice tipar. Semnaul de alarma este sa-si faca datoria organele locale. Aceasta toleranta cred ca a ajuns la limita in care trebuie luata o masura, buna sau rea, dar trebuie luata o masura."
Afaceristul ii indeamna pe toti cei care au fost santajati de angajati ai ziarului Buna Ziua Iasi sau de interpusi ai lui Ghiocel Asimionesei sa renunte la tacere si sa vorbeasca, pentru a se putea lua masuri impotriva acestora.
Constantin Comanescu, om de afaceri: "La fel ca mine trebuie sa traga un semnal de alarma si alti oameni de afaceri, oameni care au fost santajati si al caror nume a fost murdarit in acest ziar (Buna Ziua Iasi, n.red.). Trebuie sa apara si alti oameni care sa aiba curaj. Eu semnalez acest lucru si alti oameni sa aiba curaj sa spuna NU acestor oameni care nu au decat interese personale."(18.06.2009)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu