sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Dănuţ Prisecariu a declanşat jihadul financiar împotriva celor care l-au bălăcărit în BZI


După ce a obţinut mai multe sentinţe judecătoreşti prin care a obţinut daune de la mai mulţi actuali sau foşti angajaţi ai Bună Ziua Iaşi, omul de afaceri Dănuţ Prisecariu a început procedurile executării silite a acestora.

Astfel, la sfârşitul anului trecut şi la începutul acestui an, Prisecariu a depus la Judecătorie patru acţiuni pentru a putea popri banii din conturile sau salariile acestor reporteri. Este vorba de Tudor Leahu (apare în trei astfel de dosare), Constantin Mazilu (patru dosare) şi Ioana Gavriluţă. În trei cazuri, instanţa a admis deja acţiunile, în altul speţa urmând a se judeca.
Bună Ziua Iaşi a avut o campanie fulminantă de denigrare a lui Prisecariu în ultimii ani, publicând mai multe materiale în care acesta era calomniat, după cum au stabilit ulterior instanţele prin sentinţe defintive şi irevocabile. (I.C.)

La BZI e ca la şatră: apa se obține doar prin topirea zăpezii sau de la fântână


Situaţie comică la Bună Ziua Iaşi: disperaţi că nu mai au apă, reprezentanţii firmei care edita publicaţia, Delta Press Investment SRL, au depus la Judecătorie o acţiune în care cer magistraţilor să oblige Apavital să rebranşeze la reţea imobilul din Codrescu în care îşi desfăşoară activitatea.
Procesul va începe pe 24 ianuarie 2013. S-a ajuns aici după ce Consiliul Judeţean, proprietarul clădirii în care jurnaliştii de la BZI sunt chiriaşi, a cerut operatorilor debranşarea de la reţelele de utilităţi. Motivul: refuzul patronilor gazetei de a evacua spaţiul, în ciuda mai multor sentinţe judecătoreşti care certifică datorii uriaşe către Consiliul Judeţean. (I.C.)

Executori cu ochii in soare - Averea lui Ghiocel Asimionesei s-a evaporat


Creditorii care il vaneaza pentru a-si recupera diverse sume de bani au constatat ca nu mai au ce executa. Averea imobiliara a lui Asimionesei a ajuns in decurs de un an la fiul sau. Lichidatorul firmei "Atom Service" din Cernavoda a reusit sa obtina atragerea raspunderii pentru Violeta Asimionesei. Cartea Funciara a comunicat ca bunurile sotilor Asimionesei tocmai fusesera trecute pe numele fiului. O parte din operatiunile de vanzare-cumparare in familie au fost confirmate de Asimionesei. 
Omul de afaceri Ghiocel Asimionesei pare sa fi ajuns sarac lipit pamantului. Cautat de numerosi creditori, acesta le-a pregatit o mare surpriza. Cel putin in acte, Ghiocel Asimio­nesei si sotia Violeta, nu mai au nimic pe numele lor. Asa incat, creditorii care vor sa-i execute nu-l mai pot atinge nici macar cu un pai, iar cei care au incercat sa-i puna sechestru pe bunuri nu s-au ales nici macar cu praful de pe toba. A inceput cu casa din Bucium care a fost transferata de Asimionesei pe numele fiului imediat dupa ce a aflat ca va fi executat, in 2011. De alfel, majoritatea terenurilor si imobilelor celor doi au fost transferate in cursul anului 2012 pe numele fiului lor, Claudiu Florin Asimionesei, in varsta de 26 de ani. Ghiocel Asimionesei a hotarat sa isi puna la ada­post toata averea pe numele fiului, la ince­putul anului 2012, dupa un proces pe care il pierduse la Tribunalul Constanta, si dupa ce Garda Financiara Iasi incepuse un amplu control la 27 firme administrate direct sau prin interpusi, la cererea DNA.
Un teren si o vila din Bucium, pe numele fiului
„Norocul" lui Ghiocel Asimionesei fata de executori a fost ca a anticipat miscarile acestora si s-a „miscat" rapid. Prima oara cand a fost pe punctul de a pierde un bun propriu in fata executorilor s-a intamplat in iunie 2011, cand terenul sau din Bucium, strada Ion Chelcea, pe care se afla o casa construita fara autorizatie dupa cum sustin reprezentantii Primariei, a fost pe punctul de a fi luat de executorii bancii Credit Europen Bank Romania SA, de la care contractase un credit. Acestia au luat „teapa" deoarece dupa ce au trimis o somatie imobi­liara la Cadastru, au primit un raspuns negativ, fiind anuntati ca terenul nu le mai apartine sotilor Asimionesei. „Din eroare s-a inscris somatia imobiliara in favoarea Credit Europe Bank intrucat imobilul ce formeaza obiectul dosarului de executare, la data depunerii cererii nu mai era in proprietatea debitorului Asimionesei Florin Ghiocel, ci in proprietatea lui Asimionesei Claudiu Florin, in baza contractului de vanzare-cumparare autentificat la data de 23 februarie 2010", se arata in cartea funciara a imobilului, document pus la dispozitie de un creditor care a incercat sa il execute pe Asimionesei, dar a ramas cu buzele umflate. Ghiocel spune insa ca terenul si casa au apartinut de la inceput fiului, cu toate ca la utilitati, cererile de bransare a gazului si energiei electrice au fost formulate de sotii Asi­mionesei. In prezent, facturile vin pe nu­mele fiului lor Claudiu, la adresa unde func­tioneaza redactia Buna Ziua Iasi. „Terenul si casa au apartinut de la inceput fiului meu. El are afacerile lui, nu ma bag in treburile lui", a spus Ghiocel Asimionesei.
Apartament in Pacurari, vandut fiului
In cursul anului 2012, Ghiocel si Violeta Asimionesei s-au hotarat sa nu mai riste si au trecut toate bunurile pe numele odraslei, mai ales ca la Tribunalul Constanta, sotia pierduse un proces prin care trebuia sa raspunda cu averea personala pentru falimentarea societatii ATOM Service SA Cernavoda. In acest caz, Violeta Asimionesei si o alta persoana trebuiau sa fie executati silit. Lichidatorul judiciar al firmei ATOM Service a explicat ca a obtinut in instanta executarea averii personale a sotilor Violeta si Ghiocel, dar au constatat cu stupoare ca bunurile fusesera vandute cu putin timp ina­inte de a incepe actiunea de executare. Printre bunurile pe care lichidatorul a incercat sa puna sechestru a fost si apartamentul cu patru camere situat in Pacurari, la intersectia strazii Toma Cozma cu strada Pacurari. Numai ca apartamentul a fost vandut de sotii Violeta si Ghiocel fiului, pe 5 mai 2012. „Dupa ce socie­tatea ATOM Service SA a intrat in insolventa, iar patrimoniul societatii nu a putut acoperi datoriile catre creditori, am reusit sa gasim ca­teva documente contabile din care reiesea ca Violeta Asimionesei, presedintele Con­siliu­lui de Administratie, totodata si actionarul majoritar al societatii, a intreprins mai multe actiuni prin care a condus la falimentul so­cie­tatii. Am cerut prin instanta ca sa ne indreptam actiunile legale catre cele doua persoane ca sa raspunda cu averea personala. In acest sens am facut o cerere la cartea funciara unde ni s-a raspuns ca toate bunurile detinute in comun de catre Violeta Asimio­nesei si sotul, respectiv Ghiocel Florin Asimionesei, au fost instrainate catre o alta persoana, respectiv fiul acestora. In acest sens, ni s-a trimis o lista de la cartea funciara cu mai multe bunuri pe care acestia le instra­inasera. Instanta de Fond, adica Tribunalul Constanta, pe data de 28 martie 2011 a admis cererea lichidatorului judiciar de atragere a raspunderii personale a Violetei Asimionesei si a lui Laurentiu Achihaiei, iar dupa ce acestia doi au facut recurs la Curtea de Apel Constanta, judecatorii s-au pronuntat definitiv si irevocabil pe 21 martie 2012, respin­gandu-le cererea. Din cercetarile noastre, a reiesit ca persoanele respective si-au trecut bunurile pe numele fiului imediat dupa pronuntarea Curtii de Apel", a precizat lichidatorul Mg Activ Insolvency IPUR, cel care a fost desemnat sa se ocupe de falimentul socie­tatii ATOM Service SA.
„De ce sa raspund eu pentru tot?"
Fata de cele spuse de lichidatorul ATOM Service SA, in privinta transferului de proprietati pe numele fiului, Ghiocel Asimionesei a ridicat din umeri. „E doar parerea ei. Nu stiu, e treaba ei ce crede. Oricum, nu mai stiu ce mai am pe numele meu. Nu stiu, nu va intereseaza. Habar nu am ce bunuri, bunurile au fost...", a precizat Asimionesei. In schimb, in privinta falimentului ATOM Service, patronul Buna Ziua Iasi a spus ca nu este vina lui ca societatea a falimentat. „Noi nu am fost actionari majoritari, am avut doar 30% din actiuni. Am crezut ca societatea este viabila, dar avea actionari fantoma. Nu era corect ca numai eu sa raspund pentru ca ceilalti au dus societatea in groapa, pentru ca aveam 30%. Am incercat sa fac un consiliu de administratie si nici macar nu se stiau care sunt actionarii. De asemenea, nici nu existau acte contabile, iar lichidatoarea a facut un prejudiciu adunat de pe garduri. De ce sa raspund eu pentru tot, daca aveam 30% din actiuni", a spus Ghiocel. Lichidatorul a precizat ce a stat la baza actiunii de executare silita a Violetei Asimionesei si celuilalt administrator al socie­tatii ATOM Service SA. „Violeta Asimionesei, cat si Laurentiu Achihaiei s-au facut vinovati ca prin actiunile lor au dus la falimentarea societatii, trecand o parte din bunurile socie­tatii pe numele altor firme, si de asemenea, cei doi au facut mai multe tranzactii care au folosit binelui propriu si au daunat societatii ATOM-Service SA", a adaugat lichidatorul Mg Activ Insolvency IPUR.
Tot restul averii s-a scurs spre fiul lui Asimionesei
Pentru apartamentul din Pacurari al sotilor Asimionesei a incercat sa puna sechestru si Biroul Executorului Judecatoresc Mereuta Ioan, intr-un dosar de executare deschis in 2012, trimitand la cartea funciara o somatie imobiliara in mai 2012, exact in aceeasi luna in care sotii Asimionesei au inscris imobilul pe numele fiului. De asemenea, si Banca Car­patica SA a emis o somatie imobiliara intr-un dosar de executare inceput in 2012. Toate aceste actiuni au fost respinse deoarece imobilul fusese vandut cu putin timp inainte. In 2012, Ghiocel Asimionesei a transferat pe numele fiului sau alte cinci bunuri. Pe 14 si 15 februarie au vandut un teren de 1.961 metri patrati si un altul de 1.967 metri patrati situate in Barnova, apoi pe 27 aprilie alte doua terenuri a cate 20.000 metri patrati fiecare situate in localitatea Dumesti. Pe 26 aprilie, Ghiocel si Violeta Asimionesei au pus pe numele fiului si un spatiu comercial de pe strada Nicolau. Acesta din urma s-a numarat printre bunurile pe care lichidatorul judiciar al firmei ATOM Service a incercat sa puna sechestru, dar nu a reusit deoarece imobilul fusese vandut fiului. In plus, acesta din urma a preluat acest bun odata cu ipoteca de 100.000 de euro pentru un imprumut facut la Garantibank International N.V. contractat in 2009.
Garda Financiara a demarat un control acum un an
La sfarsitul anului 2011, comisarii Garzii Financiare Iasi au primit ordin sa verifice 27 de firme administrate direct sau prin interpusi de sotii Asimionesei, ori cu care acestia au derulat afaceri. Ordinul de verificare venea de la Comisariatul General al Garzii Financiare Bucuresti si a fost primit de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, via Directia Nationala Anticoruptie - Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiu­nilor de corputie, dosarul nr. 466/P/2010. Tot aici s-a avut in vedere si semnalarea a unor fapte de coruptie la firmele controlate de Ghiocel Asimionesei, facuta de catre deputatul Daniel Oajdea. „In vederea solutionarii dosarului penal cu numarul de mai sus, va rugam sa procedati la efectuarea unui control la societatile comerciale mentionate mai jos pentru a se constata daca acestea nu si-au platit cu rea-credinta contributiile cu retinere la sursa, de la infiintare si pana in prezent sau data dizolvarii, luand in calcul la efectuarea controlului si concluziile Raportului privind verificarea aspectelor semnalate prin sesizarea Biroului Parlamentar, circumscriptia electorala nr. 24, referitor la administrarea creantelor bugetare de catre Directia Generala a Finantelor Publice Judetene (DGFPJ) in cazul a 27 de societati comerciale, raport al DGFPJ - Serviciul Audit Intern, nr. 14.450 din 4 iulie 2007", se arata in cererea formulata Comisariatul Garzii Fi­nanciare Bucuresti catre sectia Iasi. Firmele au fost impartite intre comisarii Garzii iesene care au verificat o parte dintre ele. Comisarii au gasit atunci ca o parte dintre firme erau radiate sau dizolvate, iar altele avusesera activitate redusa, insa nu au facut un raport cu privire la nereguli constatate.
------
Asimionesei, pus la plata pentru santaj
Ghiocel Asimionesei controleaza din umbra cotidianul „Buna Ziua Iasi" prin intermediul mai multor societati. De altfel, acesta controleaza direct sau prin interpusi aproximativ 30 de societati comerciale. Ghiocel a fost condamnat la inceputul acestui an la trei ani de inchisoare cu suspendare de catre Curtea de Apel Cluj pentru santaj in forma continuata. Sentinta a venit dupa opt ani de procese, fiind trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie. Judecatorii au hotarat ca Asimionesei si firmele care au editat Buna Ziua Iasi impreuna cu un fost angajat, Alin Tocan, trebuie sa plateasca daune unor oameni de afaceri din Iasi, respectiv 20.000 de lei catre Ion Budeanu, administrator al societatii Coselli, si alti cate 20.000 lei catre Relu Fenechiu si Constantin Soranescu. De asemenea, Asimionesei trebuie sa achite 17.000 de lei catre SC Comat SA, societate controlata de fostul deputat Traian Dobre si catre Fene Grup SA, 3.000 de euro, ca daune morale. Pentru calomnie si insulta, Ghiocel mai are de platit ca daune morale si deputatului Anghel Stanciu dar si omului de afaceri Danut Prisecariu, la capatul mai multor procese. Ghiocel Asimionesei a cumparat actiuni si la o serie de companii de stat, care au ajuns in insolventa sau faliment. Printre acestea se numara Ceproplast SA, Retrom SA Pascani, ATOM Service SA, si Uzina Mecanica Filiasi. La inceputul anului 2011, familia Asimionesei s-a facut „remarcata" din nou dupa ce inspectorii Primariei Iasi au descoperit ca aceasta si-a ridicat o vila in zona Bucium, fara autorizatie de construire.

Comentarii
RE: v-a tras-o
22/01, 16:33, postat de Cazacu Nicusor
De ce oare nu este dat afara si din cladirea din Sararie, unde sta de vreo 20 de ani si nu si-a platit nicio letcaie chirie dar nici macar utilitatile (apa, curent, gaz salubritate etc)?! 
Este o dovada clara ca a fost mana-n mana cu politicienii momentului si a stiut sa traga foloase necuvenite de oriunde. 
Nu s-a pomenit aici de JAFUL pe care l-a facut acest e****, in Harlau. 
Poate vom scapa de el si de mizeria de BZI. 
Sper sa nu-l mai sprijina Sorin Rosca Stanescu
Sa facem noi puscarii (pensioane
22/01, 15:48, postat de Procuror
E din neamul Stanestilor, nu vedeti ce bine seamana. Trebuie starpiti, pusi la munca fortata. Aia e!
BZI
22/01, 12:41, postat de Cineva
Sa posteze si pe bzi.ro aceasta stire
E deajuns.
22/01, 11:41, postat de ionut
o actiune pauliana si totul revine pe numele lui.E evidenta intentia de fraudare
exclusiv BZI
22/01, 11:39, postat de goaga
Astia de la BZI au ratat stirea asta. HI! HI! HI
Casa lui Ghiocel
22/01, 10:32, postat de Eu
Pe cine nu stie unde se afla casoaia lui, ea este la iesire din Paun, pe stanga, intre padure si terenul de tenis
o familie de porci
22/01, 10:20, postat de sa ma cac pe fata lor
groh groh
Ghicel
22/01, 10:17, postat de Andrei
Asemenea transferuri facute pentru fraudarea creditorilor pot fi usor anulate de catre instanta . Adica curtea de apel Constanta hotaraste raspunderea solidara a lui Asimionesei cu firma falita si dupa cateva zile el isi transfera bunurile fiului tocmai ca sa nu aiba creditorii ce executa . Pe cine pacaleste asta?
ce tare
22/01, 09:46, postat de barosanu
Omul e virit in caca pina in git. ce vreti voi sa faca. e baiat destept. din cite stiu eu este executat in prezent de vreo 20 de creditori. mda..nasol.
curiozitate
22/01, 09:36, postat de ionica
Dar garda financiara de ce nu a terminat si trimis raportul?Ceva protectie dezinteresata? Cine era sef la garda atunci
v-a tras-o
22/01, 06:53, postat de sulfina
asa arata celebrul,de-acum porc,ASIMIONESEI GHIOCEL.fata lui de porc pus la ingrasat trbuie afisata prin intreg orasul,cu mentiunea.HOT.condamnat la trei ani de bulau

Culmea prostiei: Nichita recunoaşte oficial că e şantajat de Asimionesei & co, iar BZI publică asta

În premieră, primarul Gheorghe Nichita admite ceea ce presa onorabilă spune de mult timp: “ziarul” Bună Ziua Iaşi se ocupă de şantaje şi atacuri la persoană, nu de jurnalism în interesul cetăţeanului. Culmea e că afirmaţia primarului e reprodusă nu de ziarele şi televiziunile ce s-au arătat de atâtea ori deranjate de grobianismul şi mizeriile care au consacrat BZI. NU, afirmaţia primarului apare tocmai în BZI-ul cel incriminat inclusiv de procurori ca practicând “şantajul prin presă“. Iată ce spune-i primarul unui reprezentant al BZI:
Asimionesei (patronul BZI) şi Rareş Neamţu (directorul BZI) vă strică ziarul şi renumele. Imi pare rau ca avem la Iasi asemenea jurnalisti, care numai treaba cu jurnalismul nu au. Noi la Primărie suntem transparenti, nu avem ce ascunde, nu avem case fara autorizatie (aluzie la Asimionesei care a fost prins cu un palat ridicat pe Bucium fără autorizaţie ). Nu facem santaj ca sa obtinem autorizatii, diverse proiecte. Noi lucram transparent. Populatia a iesit in strada impotriva celor sustinuti de BUNA ZIUA”, a spus Nichita potrivit BZI.

Nichita a sprijinit multă vreme BZI-ul deşi ştia ce şantajişti ajută
Declaraţia primarului vine la trei ani după ce relaţiile dintre Nichita şi Asimionesei s-au răcit brusc. Până la începutul lui 2009, cei doi au fost foarte apropiaţi (foto), primarul asigurând contracte de sute de mii de euro din fonduri publice pentru firmele lui Ghiocel, iar BZI ridicând în slăvi activitatea primarului şi bălăcărindu-i pe adversarii acestuia.
Evident, primarul ştia foarte bine ce presă mizerbailă ajută el, BZI fiind trimis oficial în judecată încă din 2005 de către DNA pentru şantaj prin presă. Din 2005 până în 2008, Nichita a fost cel mai mare apărător al lui Asimionesei, în condițiile în care inclusiv membri PSD importanți (ex: Anghel Stanciu) au cerut închiderea fițuicii  respetive. Iar Ghiocel Asimionesei și-a arătat din plin respectul, umplându-l din 2009 încoace pe Nichita cu lături.

Pentru a-l înfunda pe Fenechiu, Patriciu s-a coborât la alianţe urât mirositoare cu şantajistul Asimionesei

Joi dimineaţă sinistra publicaţie BZI - consacrată chiar de DNA drept "gazetă de şantaj" - publica (foto) un articol ce susţinea că şeful PNL Iaşi, Relu Fenechiu, ar fi şpăguit câţiva directori ai Electrica pentru ca aceştia să semneze achiziţia de către aceeaşi Electrica a unui munte piese second hand la preţuri mult umflate. Piesele ar fi fost cumpărate de la mai multe societăţi patronate de Fenechiu.

Evident, articolul BZI respecta ca de obicei regula instituită de acest ziar în cazul linşajelor - adică nu cuprindea declaraţii de la oficiali care să confirme dosarul penal şi prejudiciul. DE asemenea, lui Fenechiu nu i se oferea prilejul să se apere. Pur şi simplu era arătat cu degetul. Câteva ore mai târziu mult mai influentul ziar Adevărul, patronat de "prietenul" lui Fenechiu, adică Dinu Patriciu, publica şi el un articol în care arăta vilele ce ar fi fost construite de firmele lui Fenechiu pentru directorii de la Electrica. Ca şi în cazul BZI, Fenechiu sau directorii incriminaţi nu sunt lăsaţi să-şi spună părerea, încălcare gravă a deontologiei jurnalistice.

Săracu’ Asimionesei: cere ajutor public judiciar la un proces

A ajuns patronul BZI la fundul sacului? Deşi umbă cu Mercedes, organizează chefuri somptuoase şi şi-a construit o vilă impozantă în Bucium, Ghiocel Asimionesei a cerut recent ajutor public judiciar (foto) într-un proces de la Judecătorie în care contestă executarea silită din partea unei firme de recuperare creanţe aparţinând Raiffeisen. Solicitarea este în dezbatere, soluţia urmând să fie dată pe 27 ianuarie, în Camera de Consiliu. Conform legii, beneficiaza de ajutor public judiciar:
(1) Persoanele al caror venit mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 500 lei. In acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avanseaza in intregime de catre stat.
(2) Daca venitul mediu net lunar pe membru de familie, in ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 800 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avanseaza de catre stat in proportie de 50%.
(3) Ajutorul public judiciar se poate acorda si in alte situatii, proportional cu nevoile solicitantului, in cazul in care costurile certe sau estimate ale procesului sunt de natura sa ii limiteze accesul efectiv la justitie, inclusiv din cauza diferentelor de cost al vietii dintre statul membru in care acesta isi are domiciliul sau resedinta obisnuita si cel din Romania
Ajutorul public judiciar se poate acorda in urmatoarele forme:
a) plata onorariului pentru asigurarea reprezentarii, asistentei juridice si, dupa caz, a apararii, printr-un avocat numit sau ales, pentru realizarea sau ocrotirea unui drept ori interes legitim in justitie sau pentru prevenirea unui litigiu, denumita in continuare asistenta prin avocat;
b) plata expertului, traducatorului sau interpretului folosit in cursul procesului, cu incuviintarea instantei sau a autoritatii cu atributii jurisdictionale, daca aceasta plata incumba, potrivit legii, celui ce solicita ajutorul public judiciar;
c) plata onorariului executorului judecatoresc;
d) scutiri, reduceri, esalonari sau amanari de la plata taxelor judiciare prevazute de lege, inclusiv a celor datorate in faza de executare silita.