sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Patronul BZI, in topul datornicilor la intretinere

O treime din blocurile din Iasi nu vor primi caldura!

La ora actuala, 30 la suta din asociatii nu sunt cu plata facturilor la zi. Acestea sunt informatiile aparute astazi in cotidianul Buna Ziua Iasi. Informatii menite sa sperie orice cetatean constiincios, mai ales ca iarna se apropie cu pasi repezi. Cind am vorbit de cetateni constiinciosi nu ne-am referit insa si la patronul si directorul publicatiei sus amintite. Cei doi sunt in topul datornicilor la intretinere cu peste 200 de milioane de lei vechi in total.
In timp ce paginile ziarului Buna Ziua Iasi publica articole despre cit de grav este sa fii dator la intretinere, directorul cotidianului se numara printre datornicii de top. Alin Tocan are 179 de milioane de lei vechi datorii si in prezent dosarul de executare silita a ajuns pe masa executorul judecatoresc. La Termoservice, societatea care administreaza blocul 991 A in care locuieste directorul, dosarul lui Alin Tocan era dosit intr-un fiset separat. Cind Cristian Andries, directorul Termoservice, a solicitat toate dosarele datornicilor, i-au fost aduse fara cel al lui Alin Tocan. La insistenta reporterilor TELE'M au aparut si cele trei dosare ale familiei Tocan.
Cristian Andries, director Termoservice: -Tocan, Tocan, Tocan, bun are trei dosare. Dar are regim special preferential sau de ce..?
Angajat Termoservice: -Nu, domnule director, cum sa aiba ?
Cristian Andries, director Termoservice: -Bun si atunci de ce nu mi le-ai adus odata cu astealalte? Mi s-au adus toate dosarele, mai putin dosarul lui Tocan, care mi s-a adus ulterior, are regim special Tocan ?
In final am aflat ca directorul cotidianului Buna Ziua Iasi va ramine fara apartament deoarece unul din dosarele intocmite de Termoservice a ajuns pe masa executorului judecatoresc.
Cristian Andries, director Termoservice: "Pentru cei care au datorii cu o vechime mai mare de trei luni restante avem obligatia ca administrator, impreuna cu presedintele sa-i actionam pe calea instantelor de judecata in vederea recuperarii acestor sume. In marea majoritate a cazurilor actiunile sint tip somatie de plata. Pentru cazuri mai speciale avem actiune pe drept comun, cerere in pretentie."
Daca Alin Tocan este un simplu angajat, nu putem spune acelasi lucru despre proprietarul ziarului Buna Ziua Iasi. Florin Ghiocel Asimionesei este dator cu 47 de milioane de lei vechi la intretinere. Cu aceasta suma, patronul ziarului Buna Ziua Iasi este campion absolut pe scara unde locuieste. Reprezentantii CET cred ca oamenii ar trebui sa inteleaga si sa-si achite facturile restante.

Neculai Parasca, purtator de cuvint CET Iasi: "Noi am trimis somatii la asociatiile de proprietari in vederea recuperarii sumelor pe care le au de datorat. Rugamintea noastra este ca iesenii sa inteleaga ca acest lucru
este impus de situatia actuala a CET-ului si a datoriilor pe care le avem precum si de conditiile pe care ni le pun furnizorii de combustibil." (Tele'M, 7 septembrie 2009)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu