marți, 11 ianuarie 2011

Pe principiul “cum e stăpânul, aşa e şi sluga”, telectualii de la BZI publică un “editorial” plin cu expresii gen “deputatul Pulică” sau “curul calului”

Dacă un strungar ce nu a absolvit nici liceul poate fi patron de “ziar” cu pretenţii de “formator de opini” , de ce indivizi mai falfabeţi decât şeful nu pot fi “ziarişti”? Mergând pe această logică, telectualii de la BZI au publicat în ediţia de marţi 10 mai 2011 un “editorial” care arată clar care e nivelul la care a ajuns acest “ziar”.

Un deputat – Daniel Oajdea – care nu a acceptat să pupe mâna Ghiocelului şantajist este calificat “Pulică” şi trimis în “curul calului”. Convins că după folosirea unor astfel de “metafore” el însuşi este un intelectual ajuns, “editorialistul BZI” (ce statut umilitor pentru cineva cu pretenţii elitiste) concluzionează doct că victima injuriilor sale merită o bătaie bună. Aşa că “intelectualul” se întreabă necăjit: “de ce mama dracului mama mea m-a facut scriitor, si nu mardeias, ca sa pot pocni un specimen atat de evident brutal si analfabet“.

Spre final “editorialistul” face o gafă cum numai la BZI se putea: “Pulica Oajdea avea trei burse oferite de trei facultati diferite“, acuză “editorialul”. Evident, e rău tare să fii atât de handicapat încât să ai trei burse în condiţiile în care geniul ce-l plăteşte pe “editorialistul”, Ghiocel Asimionesei, nu a fost în stare să aibă măcar 12 clase, darămite să vadă cum arată o facultate.

Sfârşitul arată foarte clar care-i nivelul maxim intelectual al BZI: “eu am nevoie doar da un primar al curului meu si, zau, nu merita un asa efort financiar ca sa fiu sters in locurile umbroase (cu ziare ale lui Oajdea -n.n.)”.

Adomniței a cerut furnizorilor de utilități să taie apa, curentul și gazul la sediul BZI. Imediat Ghiocel & co îl spurcă pe șeful CJ apoi anunță că „ziarul nu se închide”


Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi a cerut furnizorilor de utilităţi să întrerupă prestarea serviciilor către clădirea ocupată în ultimii ani de ziarul de şantaj Bună Ziua Iaşi dar care a revenit, în instanţă, la CJ.
Acuzaţia e lansată chiar de BZI, "ziar" ce-l umple de înjurături pe şeful CJ, evident fără a-i da prilejul să se apere de şuvoiul de calomnii. Într-un ciudat acces de sinceritate, BZI anunţă apoi că într-adevăr are probleme mari în justiţie -"Adomnitei a deschis in instanta procese de evacuare a ziarului. Aceste procese nu s-au finalizat. De altfel intr-unul din procesele in care instanta a decis in favoarea CJ ulterior magistratii au decis suspendarea executarii silite. Acest proces se refera la eliberarea spatiului". 

Apoteotic, BZI admite apoi că nu va mai face mulţi purici în clădirea din Copou ocupată ilegal de vreo doi ani - "ii asiguram pe cititori ca BZI nu se va inchide".
Şantajul BZI a funcţionat ceas la alţi şefi de CJ
Povestea sediului BZI e simplă: în 1999 şeful liberal al CJ de-atunci, Vladimir Tănăsoiu, ceda şantajiştilor de presă şi le dădea gratuit un spaţiu în Copou. Contractul prevedea obligaţii formale pentru BZI, niciodată însă respectate.
În 2000 şef al judeţului a devenit Lucian Flaişer, cel care a închis ochii apoi 8 ani la toate golăniile făcute de Ghiocel Asimionesei & co. În 2008 şef la CJ a devenit Constantin SImirad, personaj porcăit îngrozitor până atunci de şantajişti - "groh", "obsedat sexual", "libidinos", "moş decrepit" ş.a. Cum-necum, Simirad a acceptat să nu îi evacueze pe cei care ocupau o clădire a CJ fără să fi achitat nici măcar obligațiile de doi lei asumate până atunci. Drept răsplată, "porcul impotent" a devenit "reputatul profesor universitar".
Cum în vara lui 2012 şefia CJ a fost câştigată de Cristian Adomniţei, BZI a încercat să rezolve în forţă relaţia cu acesta: a scris că Adomniţei umblă "beat mangă" prin judeţ şi "se pişă ţăranii în cpaul său", plus o sumedenie de alte mizerii tipice lui Ghiocel Asimionesei. Numai că Adomniţei nu e nici Simirad, nici Flaişer, nici Tănăsoiu, aşa că a cerut ferm evacuarea BZI din spaţiul din Copou plus recuperarea unor datorii de aproape 600.000 de lei.

BZI, din nou pârâtă la Tribunal

Un nou proces la Judecătoria Iaşi depus împotriva unuia dintre reporterii cotidianului Buna Ziua Iaşi şi a unuia dintre reporterii acestei publicaţii. Ieşeanul Spiro Spiropol a depus un dosar în care cere daune morale de la Cătălin Boacnă şi societatea care administrează Bună Ziua Iaşi. Spiropol a fost înfăţişat în paginile ziarului ca un cămătar nemilos, care îşi nenoroceşte debitorii. Primul termen al procesului va avea loc pe 7 octombrie. (I.C.)

Familia Nichita a mai dat o dată în judecată BZI

Primarul Gheorghe Nichita, soţia şi fiica sa cea mică au mai intentat zilele tecute o acţiune la Judecătorie împotriva Delta Press Investment SRL, societatea familiei Asimionesei care deţine gazeta Bună Ziua Iaşi. Primul termen al procesului va avea loc pe 29 februarie. În luna septembrie 2011, cei trei mai acţionaseră în judecată o dată firma respectivă, precum şi pe redactorul şef Tudor Leahu şi pe reporterul Ciprian Boaru. Şi acest dosar se va judeca pe 29 februarie, când este programat al treilea termen.
Reacţia primarului vine după câteva materiale ale Bună Ziua Iasi referitoare la familia sa. Unul dintre acestea pretindea că Ilinca deţine un Mercedes de 100.000 de euro, iar un altul că Primăria condusă de tatăl ei a asfaltat o stradă doar pentu că acolo se mutase acesta recent. (I.C.)

Şantajistul Ghiocel Asimionesei n-a mai plătit salarii de 6 luni

Ultimii 25 de angajaţi de la Retrom SA Paşcani nu au primit drepturile băneşti pe ultimele şase luni de zile, iar situaţia nu dă semne că se va îndrepta“, anunţă ziarul on-line newspascani.com. Liderul de sindicat al muncitorilor anunţă că oamenii au speranţa ca măcar de Paşte să primească nişte bani de la patronul fabricii, Ghiocel Asimionesei (singurul patorn de media din Moldova trimis în judecată de DNA pentru şantaj prin presă): “Din luna noiembrie şi până în prezent, fiecare muncitor a încasat câte 1.000 lei fiecare. Nu ştim ce va fi. Cei din conducere nu discută cu noi, aflăm doar planurile de lucru”, a declarat Constantin Ionescu pentru site-ul amintit.
Ghiocel a băgat RETROM-ul în groapă
Retrom Paşcani a fost privatizată în 2003. În momentul în care guvernul PSD i-a dat fabrica pe mai nimic şantajistului Asimionesei, RETROM avea 400 de angajaţi, contracte ferme de milioane de euro plus multe miliarde de lei în conturi. În doar câţiva ani, sub “strălucitul” managament al lui Asimionesei, fabrica a fost falimentată iar acum este oficial în insolvenţă. Oficial a fost înfiinţată deja Adunarea Generală a Creditorilor, dar, din spusele liderului de sindicat, procesul de insolvenţă este blocat.
Newspascani.com precizează că a încercat să discute cu Ghiocel Asimionesei situaţia delicată a muncitorilor rămaşi încă la RETROM dar patronul fabricii a refuzat dialogul.