sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Tupeu fara limite!

De asta dau dovada Ghiocel-Florin Asimionesei si Violeta Asimionesei care au actionat in judecata postul nostru de televiziune pentru "prejudicii aduse onoarei, demnitatii si reputatiei". Ghiocel-Florin Asimionesei - judecat la Cluj pentru santaj prin presa - cere daune morale de 300 de mii de lei...
Pe 22 februarie 2010 incepe un proces mult asteptat la Iasi. Va fi pentru prima data cand se va putea vorbi public, in fata unui complet de judecata, despre "tunurile" date de sotii Asimionesei si de apropiatii lor dar mai ales despre santajul mediatic la care si-au supus victimele. Paradoxal, au deschis procesul persoane judecate la Cluj pentru santaj prin presa!Ghiocel-Florin Asimionesei si sotia lui considera ca subiectele tratate la Martor Incomod le-au prejudiciat "onoarea, demnitatea si reputatia". Cei doi cer daune morale de 300.000 de lei postului nostru de televiziune, jurnalistului Mihai Popa -  prezentator al emisiunii Martor Incomod si jurnalistului Aurel Dobasu.
Chemarea in judecata contine si alte pretentii - prezentarea de scuze publice in cadrul aceleiasi emisiuni si a hotararii judecatoresti irevocabile care va fi pronuntata in aceasta cauza.
Tele M anunta pe aceasta cale ca va face toate demersurile necesare pentru a putea transmite in direct procesul incepand cu primul termen, de pe 22 februarie 2010.Invitam toate persoanele care s-au considerat
santajate mediatic de colaboratorii sotilor Asimionesei - patronii cotidianului Buna Ziua Iasi - sa ne contacteze la 0232 212.218 sau la adresa office@telem.ro si sa-si exprime disponibilitatea de a povesti in fata judecatorilor si a iesenilor, mai ales, cat de mult le-au prejudiciat onoarea, demnitatea si reputatia materialele aparute in Buna Ziua Iasi, fosta Ziua de Iasi.
Prima emisiune care i-a deranjat la culme pe sotii Asimionesei a fost difuzata de Tele M pe 9 septembrie. In ancheta jurnalistica am aratat ca Buna Ziua Iasi ocupa un spatiu de la Consiliu Judetean fara sa fi participat la o licitatie.De-a lungul timpului, contractul de colaborare s-a schimbat in contract de inchiriere - lucru total
ilegal. Mai mult, patronii ziarului au fost tolerati de sefii Consiliului Judetean desi au acumulat datorii foarte mari la plata chiriei. Discutiile care au avut loc in platou sunt considerate insulte de Ghiocel-Florin Asimionesei si Violeta Asimionesei: "Toate aceste afirmatii, care, daca ar fi reale, ar putea atrage raspunderea noastra penala, constrituie o grava atingere aduse onoarei si reputatiei de care ne bucuram in societate, scopul urmarit de parati fiind exclusiv acela de a ne discredita si a manipula opinia publica" - (Fragment din chemarea in judecata)
Emisiunea din 23 septembrie a prezentat o alta afacere din care a iesit castigat doar Ghiocel-Florin Asimionesei. Terenul pe care s-a aflat Terasa Zoiosul a ajuns in mainile celor de la Buna Ziua Iasi gratie administratiei Nichita. Folosindu-se un draft de contract de la Palas, intre Delta Press Investment si Primarie se incheie un contract de asociere. Asta pentru ca Asimionesei sa nu fie obligat sa participe la o licitatie. Pe acel teren ar fi trebuit sa se construiasca o pensiune si un sediu de firma. Spunem ca Primaria a facut o afacere paguboasa pentru ca nu a incasat niciun leu din acest contract si a acceptat ca terenul din Sararie sa fie blocat. Abia in ianuarie anul acesta, dupa patru ani de la parafarea actelor cu Primaria, Ghiocel Asimionesei a intabulat la Oficiul de Cadastru dreptul de proprietate al Primariei asupra terenului si contractul de asociere cu firma Delta Press Investment. Pe 7 octombrie, Tele M a prezentat adevarata caracatita financiara construita de Ghiocel-Florin si Violeta Asimionesei cu ajutorul functionarilor statului.
Marea suparare a patronilor de la Buna Ziua Iasi este coloana sonora folosita: "Dovada caracterului pur tendentios al emisiunii si al materialului prezentat in cadrul ei este data si de coloana sonora utilizata, care duce cu gandul la un cunoscut film serial italian in care erau dezbatute atrocitatile Mafiei siciliene, in acest fel creandu-se impresia apartenentei noastre la aceasta organizatie (...)" - fragment din chemarea in judecata.
Pe 9 decembrie, avocatul Ionel Nechita cel care ii apara pe Ghiocel-Florin Asimionesei si Alin Tocan - judecati pentru santaj prin presa - trebuie sa se prezinte la Cluj, la proces. Magistratii clujeni trebuie sa se pronunte daca trimit dosarul inapoi la DNA.
Acest dosar s-a constituit pe plangerile depuse de mai multi oameni de afaceri si politicieni care au explicat cum au fost santajati de oamenii lui Ghiocel-Florin Asimionesei. (Vom reveni cu amanunte)(16.11.2009)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu