sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Angajatii de la Retrom Pascani il acuza pe Asimionesei de evaziune fiscala si frauda

Vor ca Ghiocel Asimionesei sa fie anchetat de Comisia de Abuzuri din Parlament. Cererea vine din partea angajatilor societatii Retrom Pascani, patronata de omul de afaceri iesean.
 Reprezentantii salariatilor au organizat duminica o conferinta de presa in care au anuntat ca nu si-au mai primit salariile de cateva luni. Acuzatiile lor la adresa lui Asimionesei sunt foarte grave: evaziune fiscala, frauda si nerespectarea contractului de privatizare a societatii Retrom Pascani.
Salariatii de la Retrom Pascani isi acuza patronul ca nu i-a mai platit de citeva luni.Si ca pe statele de plata se opereaza retineri pentru contributiile sociale, dar ca sumnele nu sunt virate la bugetul de stat.
Constantin Ionescu, lider de sindicat  SC Retrom Pascani: "Salariatii nu si-au mai primit salariile din luna ianuarie. Pe anul 2010 nu am primit niciun leu. Pe linga faptul ca mai avem si o hotarire judecatoreasca din luna a 10 2009, definitiva, care nu s-a pus in aplicare".
"El n-a platit de 2 ani CAS-ul si somajul. Stiti ce inseamna asta? Sine-a oprit banii. Dar el nu obisnuieste sa
plateasca banii astia, ca nu sintem noi prima societate la care nu vireaza fondul catre stat, fond adica somaj, CAS etc", s-a plins un alt salariat.
Ghiocel Asimionesei este acuzat ca nu a respectat programul de privatizare si a facut disponibilizari in
masa desi personalul trebuia pastrat. In 2003, la privatizare, Retrom avea 370 de muncitori. Acum mai lucreaza 82.
Stroe Danut, angajat Retrom Pascani: "Noi cerem un audit al Corpului de Control al Guvernului, prin care sa
demonstram cum ne-au dus domnii actionari in faliment, societatea in faliment. Stiti cum ne-au dus foarte bine? A infiintat anumite societati capusa ale sotiei sale si ale familiei, prin care a decapitalizat Retrom-ul".
Salariatii nemultumiti ii vor transmite presedintelui Romaniei un memoriu, prin intermediul premierului Emil Boc cu care se vor intilni miercuri, 17 martie. Cazul Retrom va fi discutat maine la Comisia de Abuzuri de la Camera Deputatilor.
Daniel Oajdea, deputat PD-L Iasi: "Avem de a face cu un stopaj la sursa, care este o chestiune penala. Dumnealor au facut inclusiv plingere penala. Odata ajunsa pe masa Comisiei de Abuzuri aceasta petitie, vom avea grija sa sesizam toate acele institutii care sa monitorizeze atit oamenii susceptibili de a  fi corupti sau santajati, astfel incit ei sa isi faca datoria, iar acest om, care este in spatele ziarului Buna Ziua Iasi sa fie tras la raspundere si sa raspunda in fata legii, inclusiv cu averea personala pentru toate datoriile pe care le are de platit la stat".
Ghiocel Asimionesei, actionar Retrom Pascani - reporter: - Sa ceara domnul Oajdea ce vrea el, sa faca ce vrea el, daca poate sa aduca comenzi la Retrom ar fi foarte bine, pentru ca e usor sa spui ca acolo patronul vrea sa falimenteze. Situatia creata e de catre politicieni, nu de mine. Societatile cu care lucram lucreaza, la rindul lor, cu allti parteneri si aia nu primesc banii. E un lant intreg, este criza economica.
- Salariatii de la Retrom spun ca daca nu isi vor primi banii, vor iesi in starda.
- Nu ma intereseaza, sa iasa in strada, sa faca ce vor ei. Nu ma mai intereseaza ce vor. Eu sint satul de amenintari, eu le-am dat o data salariile din banii mei proprii si personali. Nu pot in fiecare luna sa platesc nemunca lor. Numai sindicatul are dreptate intotdeauna.
Retrom Pascani a fost infiintata in 1979 si producea traductoare si regulatoare pentru instalatiile automatizate din toate ramurile industriale. In 2003, Ghiocel Asimionesei si Daniel Gherasim au devenit reprezentantii PAS si au cumparat fabrica de la AVAS la un pret foarte mic. Cei doi investitori au adus unitatea in pragul falimentului, iar acum au cerut intrarea in insolventa. Alte doua cereri vin din partea unor banci. Pana pe 14 aprilie, instanta trebuie sa dea raspuns celor trei solicitari.(Mariana Mutu, Marian Anicule, 15 martie 2010)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu