miercuri, 5 ianuarie 2011

Se strânge funia: firma care patronează oficial ziarul de şantaj BZI a intrat în insolvenţă


Firma prin care Ghiocel Asimionesei (foto) controlează ziarul de şantaj Bună Ziua Iaşi a intrat oficial în insolvenţă după ce nu a fost în stare să achite datorii de cca 11.000 de euro. Reproducem mai jos, integral, documentul emis de Tribunalul Bucureşti, instanţa ce a consfinţit cvasifalimentul unei noi firme a şantajistului Asimionesei.
România, Tribunalul Bucuresti, Secţia a VII-a ComercialaDosar nr.15117/3/2010
Sentinţa Comercială nr.820Sedinţa publică de la 07.02.2011
Tribunalul constituit:Presedinte: Judecator Sindic – Prepeliţă Nicolae Grefier: Coman Valentina
Pe rol solutionarea cauzei comerciale de fata formulata de creditoarea VB LEASING România IFN SA LA sediul AlesLa Cab.Av.Tudose Antonel – Bucuresti, sector 5, Prof.Dr.Victor Babes, nr.3 si VBL BROKER DE ASIGURARE SRLLA sediul ales la Cab.Av.Tudose Antonel – Bucuresti, sector 5, Prof.Dr.Victor Babes, nr.3 în contradictoriu cudebitoarea SC Delta Press Investment SRL – Bucuresti, sector 1, Hrisovului, nr.12, sc.1, et. 1, ap. 5, intemeiata pedisp.Lg.85/2006 privind procedura insolvenţei. Dezbaterile în fond ale cauzei au avut loc în sedinţa publică de la31.01.2011, fiind consemnate în încheierea de sedinţă de la aceea dată, ce face parte integrantă din prezenta când,Tribunalul, având nevoie de timp pentru a delibera si pentru a da posibilitate părţilor să depună concluzii scrise, aamânat pronunţarea la data de 07.02.2011 când a pronunţat prezenta sentinţă.
Tribunalul
Deliberând asupra acţiunii comerciale de faţă constată următoarele: Prin cererea, legal timbrată, înregistrată la data de23 martie 2010 pe rolul Tribunalului Bucuresti Secţia a VII-a comercială sub nr.15177/3/2010 creditorii SC VB LeasingRomânia IFN SA si VBL Broker de Asigurare SRL au solicitat, în baza Legii 85/2006, deschiderea procedurii insolvenţei împotriva debitorului SC Delta Press Investment SRL, care se află în stare de insolvenţă si faţă de caredeţine o creanţă certă, lichidă si exigibilă în sumă de 42.551,33 lei.
În motivarea în fapt a cererii creditoarea arată că a încheiat cu debitoare SC Delta Press Investment SRL trei contracte de leasing, iar pârâta nu si-a respectat termenele scadente de achitare a ratelor. Creditoarea apreciază că sunt îndeplinite condiţiile comercialităţii creanţei, că aceasta este certă, lichidă si exigibilă, si că debitorul este în încetare de plăţi.În drept, s-au invocat dispoziţiile din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei.Cererea a fost legal timbrată si însoţită de copii de pe contractelor de leasing încheiate cu debitoarea, facturile emise în baza acestora.La solicitarea instanţei reclamanta a depus la dosar si un certificat de furnizare informaţii de la ORC – Bucuresti.Conform art.33 alin.1 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei, cererea creditorului a fost comunicată debitorului la data de 29 martie 2010, acesta depunând contestaţia la cererea de deschidere la data de 27 septembrie 2010 si în care solicită respingerea cererii susţinând că în realitate are o datorie de 27.887,89 lei.Prin cererea, legal timbrată, înregistrată la data de 6 septembrie 2010 pe rolul Tribunalului Bucuresti Secţia a VII-a comercială sub nr.42437/3/2010 creditorul SC Eurex SRL a solicitat, în baza Legii 85/2006, deschiderea procedurii insolvenţei împotriva debitorului SC Delta Press Investment SRL, care se află în stare de insolvenţă si faţă de care deţine o creanţă certă, lichidă si exigibilă în sumă de 46.775 lei.În motivarea în fapt a cererii creditoarea arată că a livrat debitoarei mărfuri în valoare de 46775,04 lei, pentru care a emis facturi ce nu au fost achitate.În drept, s-au invocat dispoziţiile art.31 si 33 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei. Cererea a fost legal timbrată si însoţită de copii de pe contractul dintre părţi si facturile emise în baza acestuia.La solicitarea instanţei reclamanta a depus la dosar si un certificat de furnizare informaţii de la ORC – Bucuresti.Conform art.33 alin.1 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei, cererea creditorului a fost comunicată debitorului, acesta depunând contestaţia la cererea de deschidere la data de 13 septembrie 2010 si în care solicită respingerea cererii susţinând că în realitate facturile au fost emise pe numele altei societăţi comerciale, că a mai achitat 2000 de lei si că mai datorează suma de 27.736,23 lei. Creditorul SC Eurex SRL a depus o întâmpinare la contestaţia debitoarei în care solicită respingerea acesteia, arătând că cel care a făcut comanda mărfurilor si către care s-au emis facturile este debitorul, numai livrarea s-a făcut către societatea comercială indicată de către debitor. În cadrul probei cu înscrisuri debitoarea a mai depus mai multe extrase de cont din anul 2010, câteva contracte de leasing si de credit. La termenul din 17 ianuarie 2011 instanţa a dispus conexarea cauzei 42437/3/2010 la prezenta cauză, cele două cauze având acelasi debitor.
Întrucât debitoarea a recunoscut, prin contestaţiile depuse, că datorează către SC VB Leasing România IFN SA si VBL Broker de Asigurare SRL suma de 27.887,89 lei si către creditorul SC Eurex SRL suma de 27.736,23 lei instanţa apreciază că suntîndeplinite prevederile art.31 alin.3 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei, în sensul că tribunalul va stabili îndeplinirea condiţiilor referitoare la cuantumul minim al creanţelor, acesta fiind în cauza de faţă mai mare de 50.000lei, si întrucât debitoarea nu a adus dovezi relevante, pertinente, în sensul că nu ar fi în insolvenţă, urmează ca instanţa să respingă cele două contestaţii ale debitoarei. În ce priveste fondul celor două cereri, analizând actele si lucrările dosarului, se constată următoarele:- Creanţa pe care le au creditoarele SC VB Leasing România IFN SA si VBL Broker de Asigurare SRL si SC Eurex SRL sunt certe, fiind constatate prin înscrisurile de la dosar, lichide, câtimea lor fiind determinată prin însusi actul de creanţă, exigibile, deoarece termenul de plată a expirat, iar pentru plata acesteia creditorul poate obţine intervenţia coercitivă a forţei publice si are un cuantum superior valorii prag de 45.000 lei prevăzută la art.3 alin.1 pct.12 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei, în redactarea în vigoare la data introducerii ultimei cereri, 16 septembrie 2010. - Neplata la scadenţă a creanţei este efectul incapacităţii debitoarei de a plăti datoria cu fondurile bănesti disponibile, cerinţa de încetare a plăţilor de către debitoare fiind îndeplinita deoarece durează de cel puţin 30 de zile.Pentru aceste considerente, fiind îndeplinite dispoziţiile art.33 alin.6, raportat la art.3 alin.1 pct. 1 lit.a) si pct. 12 din Legea 85/2006, văzând si dispoziţiile art.379 din Codul de procedură civilă, art.1169 din Codul civil si art.46 din Codul comercial, cererile creditorilor SC VB Leasing România IFN SA, VBL Broker de Asigurare SRL si SC Eurex SRL vor fi admise. - În temeiul art.33 alin.6 din Legea nr.85/2006 va deschide procedura generală împotriva debitorului SC Delta Press Investment SRL.
Întrucât debitorul nu si-a declarat, în condiţiile art.33 alin (6), intenţia de reorganizare, în temeiul art.47 din lege va ridica debitorului dreptul de administrare – constând în dreptul de a-si conduce activitatea, de a-si administra bunurile din avere si de a dispune de acestea. Va da dispoziţie tuturor băncilor la care debitoarea are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fără un ordin al judecătorului sindic sau al administratorului judiciar, obligaţia de înstiinţare a băncilor revenindu-i administratorului judiciar. Faţă de cererea creditoarei SC VB Leasing România IFN SA si VBL Broker de Asigurare SRL, va desemna administrator judiciar pe General Group Expert SPRL care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art.20 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei, cu conducerea integrală a activităţii debitorului si cu o remuneraţie de 1500 lei din averea debitorului. Va pune în vedere administratorului judiciar îndeplinirea formalităţilor privind menţionarea la registrul comerţului a reprezentanţilor permanenţi ai săi.Va fixa termenele limită iar în temeiul art.33 alin.7 din Legea nr.85/2006 va dispune ca administratorul judiciar să notificare, în condiţiile art.61 alin.3 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei, deschiderea procedurii generale împotriva debitorului si ridicarea dreptului de administrare. Va pune în vedere administratorului judiciar să întocmească si să depună la dosar, în termen de 30 de zile de la desemnare, raportul prevăzut la art.54 alin.1 si 2 din lege si, în termen de 60 de zile de la desemnare, raportul prevăzut la art.59 din lege.
Pentru continuarea procedurii va acorda termen la 16 mai 2011.
Pentru aceste motive, în numele legii, hotaraste:
Respinge contestaţiile debitoarei SC Delta Press Investment SRL Bucuresti, sector 1, Hrisovului, nr.12, sc.1, et. 1, ap.5.
- Admite cererile creditorilor SC VB Leasing România IFN SA, VBL Broker de Asigurare SRL la sediul ales laCab.Av.Tudose Antonel – Bucuresti, sector 5, Prof.Dr.Victor Babes, nr.3 si SC Eurex SRL Brasov, Str.Lunga, nr.270,judeţ Brasov, împotriva debitorului SC Delta Press Investment SRL.
- În temeiul art.33 alin.6 din Legea nr.85/2006privind procedura insolvenţei deschide procedura generală împotriva debitorului SC Delta Press Investment SRL.Bucuresti, sector 1, Hrisovului, nr.12, sc.1, et. 1, ap. 5.
- În temeiul art.47 din lege ridică debitorului dreptul de administrare – constând în dreptul de a-si conduce activitatea, de a-si administra bunurile din avere si de a dispune de acesteaDă dispoziţie tuturor băncilor la care debitoarea are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fără un ordin al judecătorului sindic sau al administratorului judiciar, obligaţia de înstiinţare a băncilor revenindu-i administratorului judiciar.
Fixează următoarele termene limită:b) termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului – 25 martie 2011;c) termenul de verificare a creanţelor, de întocmire, afisare si comunicare a tabelului preliminar de creanţe 15 04 2011;d) termenul de definitivare a tabelului creanţelor – 1 mai 2011;e) data primei sedinţe a adunării generale a creditorilor – 21 aprilie 2011. Numeste administrator judiciar pe GeneralGroup Expert SPRL care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art.20 din lege, cu conducerea integrală a activităţiidebitorului si cu o remuneraţie de 1.500 lei din averea debitorului.Pune în vedere administratorului judiciar îndeplinirea formalităţilor privind menţionarea la registrul comerţului a reprezentanţilor permanenţi ai săi.
În temeiul art.33 alin.7 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei, dispune ca administratorul judiciar să trimită o notificare, în condiţiile art.61 alin.3 din lege, privind deschiderea procedurii generale împotriva debitorului si ridicarea dreptului de administrare, tuturor creditorilor menţionaţi în lista depusă de debitor în conformitate cu art.35 raportat la art.28 alin.1 lit.c), debitorului si oficiului registrului comerţului sau, după caz, registrului societăţilor agricole ori registrului asociaţiilor si fundaţiilor în care debitorul este înmatriculat, pentru efectuarea menţiunii, instanţelor judecătoresti în a căror jurisdicţie se află sediul declarat la registrul comerţului, si tuturor băncilor unde debitorul are deschise conturi, în vederea aplicării prevederilor art.36 din lege. Pune în vedere administratorului judiciar să întocmească si să depună la dosar, în termen de 30 de zile de la desemnare, raportul prevăzut la art.54 alin.1 si 2 din lege si, în termen de 60 de zile de la desemnare, raportul prevăzut la art.59 din lege.În temeiul art.4 din Legea privind procedura de insolvenţă, dispune deschiderea de către debitor a unui cont la o unitate bancară din care vor fi suportate cheltuielile aferente procedurii, în termen de 2 zile de la notificarea deschiderii procedurii; în caz de neîndeplinire a atribuţiei, contul va fi deschis de către administratorul judiciar. Eventualele disponibilităţi bănesti vor fi păstrate într-un cont special de depozit bancar.
Fixează termen pentru continuarea procedurii la 16 mai 2011, C.11, ora 09.00.
Executorie.
Cu recurs, în termen de 10 zile de la comunicare.
Pronunţată în sedinţă publică, azi 7 februarie 2011.Presedinte Grefier2011 (89497)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu