sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Marian Asimionesei prins la furat?

Un angajat al cotidianului Buna Ziua Iasi impreuna cu Marian Asimionesei, fratele patronului publicatiei mentionate au fost gasiti aseara in curtea fostei fabrici de Tigarete, cel mai probabil la furat.
Politistii, sesizati prin apel la 112, s-au deplasat la fata locului si au gasit intr-adevar trei persoane care incarcau intr-un autovehicul mai multe coli de tabla zincata. Aseara Politia a confirmat ca este vorba despre un furt insa nu a dorit sa faca public vreun nume.
Se incearca oare o musamalizare a cazului?
"- Va intereseaza ca doi reporteri de la Buna Ziua Iasi fura tabla de la fosta fabrica "Tigarete"? Mergeti la sectia 1 Politie".
Acesta a fost mesajul unui barbat care a sunat aseara cu numar privat pe telefonul telespectatorului.
Reporterii Tele M s-au deplasat imediat la sectia de Politie indicata si, intr-adevar in parcare erau deja doua autoturisme apartinand cotidianului Buna Ziua Iasi. Una dintre masini era chiar cea cu care circula frecvent, Marian Asimionesei, fratele lui Florin Ghiocel Asimionesei, patronul publicatiei iesene. Contactati telefonic in jurul orei 19.00, reprezentantii Politiei au confirmat ca este vorba despre un furt din zona Tigarete, care coincidea ce-i drept cu anuntul facut de barbatul care a sunat pe telefonul telespectatorului.
Subinsp. Virginia Pralea -  Purtator de cuvant IPJ Iasi:"Prin apelul de urgenta 112 Politia a fost informata cu privire la comiterea unui furt. Deoarece locul indicat se afla pe raza Sectiei 1, o patrula din cadrul sectiei a fost dirijata spre zona respectiva, acolo fiind depistate niste persoane in flagrant. In acest moment au loc audieri, ancheta este deja in derulare pentru  a stabili daca sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii de furt si imprejurarile in care a fost comisa fapta.
Despre identitatea persoanelor ne puteti spune ceva?
Nu cunoastem in acest moment identitatea persoanelor, avand in vedere ca, colegii mei de la sectie sunt in audieri si am incercat sa-i contactez prin telefon insa activitatea pe care o desfasoara este o activitate stransa si nu am putut sa obtin mai multe informatii".
Primele zvonuri au fost ca la audieri se aflau Ioan Besleaga, angajat, cel mai probabil ca paznic la sediul cotidianului Buna Ziua Iasi, Marian Asimionesei, fratele patronului publicatiei iesene si soferul unui micorbuz cu care cei doi se aflau la fata locului. Seful Politiei Municipale, inspectorul Lucian Mursa a infirmat categoric informatiile.
inspector principal Lucian Mursa -  sef  Politia Municipala :"Sunt implicati cei de la cotidianul Buna Ziua
Iasi asa cum se zvoneste?
Cu siguranta nu sunt implicati ca am vazut speculatiile. Dar domnul Asimionesei de la Buna Ziua Iasi nu este implicat nici dumnealui ca sa nu fie nici un fel de dubiu".
Sa nu fi stiut despre ce este vorba seful Politiei Municipale? Sau Lucian Mursa a mintit cu nerusinare intrucat se incearca o musmalizare a cazului? Daca ar fi fost trei hoti marunti ne permitem sa credem ca nu ar fi fost nevoie chiar de prezenta sefului sectiei 1 de politie, comisarul Minodor Pasaniuc.
De asemenea, daca ar fi fost un simplu caz de furt nu credem ca s-ar fi deplasat la fata locului sa dea declaratii presei purtatorul de cuvant al IPJ Iasi, subinspectorul Virginia Pralea. Ambii au refuzat sa ofere vreun nume sau sa confirme faptul ca printre persoanele gasite la locul faptei ar fi Marian Asimionesei si un angajat al firmelor lui Ghiocel Asimionesei.
Subinsp. Virginia Pralea -  Purtator de cuvant IPJ Iasi:"Este vorba despre trei barbati domiciliati in Iasi cu varste cuprinse intre 30, 40 si una peste 50 de ani.Numele lor?
Sunt persoane publice?
Nu".
Ne intrebam de ce reprezentantii Politiei nu au oferit nici macar initialele persoanelor gasite la locul faptei, asa cum o fac in cele mai multe cazuri cand avem de a face cu hoti marunti? Se incearca oare o musamalizare a cazului? Aceasta este o prima concluzie care reiese din declaratiile oferite presei de directorul fostei fabrici de Tigarete, Stelian Amarandei. Acesta s-a contrazis de mai multe ori.
Stelian Amarandei - director Fabrica de Tigarete:"Eram acasa si am fost sesizat prin telefon ca cineva sustrage niste tabla din curtea fabricii. M-am deplasat la fabrica, cand am ajuns erau cateva coli langa gard scoase. Sesizat de un vecin de fabrica, fost lucrator in fabrica.Cand am ajuns eu disparusera toate persoanele. Nu mai era nicio persoana. De fapt cand am ajuns acolo erau doua persoane care au disparut.
Dar totusi masina era la locul faptei.Stati un pic. Am fost sesizat de un fost lucrator din fabrica, si am mers cu ei ca mie frica".
Potrivit site-ului Iasicastiga.ro, directorul fabricii si Asimionesie ar fi chiar veri. Stelian Amarandei a  incercat din rasputeri sa ne convinga ca Marian Asimionesei nu a furat, ci, atentie, facea un reportaj la fata locului
despre cum se fura de la vechea fabrica.
Stelian Amarandei - director Fabrica de Tigarete:"Va spun eu. Probabil au vrut sa faca ca si dumneavoastra un reportaj foarte mai … ca la Fabrica de Tigarete s-a furat. Ca Fabrica de Tigarete este o ruina precum e CFS-ul, precum Mase Plastice, precum… Dar  Marian Asimionesei nu este reporter, nici ziarist.
Nu???
Nu.
Eu stiu ca e vecin ca sta in fostele case al Tigaretelor".
Intr-adevar, Marian Asimionesei locuieste chiar langa fosta fabrica de tigarete. Insa este greu de crezut ca el poate vedea din casa peste zidurile inalte ce se fura din fabrica. Postul nostru de televiziune a aratat in
cadrul emisiunii Martor Incomod ca Ioan Besleaga face parte din anturajul familiei Asimionesei, acesta fiind chiar asociat in cateva firme controlate de primul patron de presa trimis in judecata pentru santaj. (09.12.2009)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu