marți, 7 decembrie 2010

Sefii CFR dorm pe dosarul "Taxei de smecher" de la Gara














Sefii CFR dorm pe dosarul "Taxei de smecher" de la Gara
Autor: Marius MARGINEANU
Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor Constantin Axinia (foto medalion, dreapta) a uitat ca anuntase pentru ieri rezultatele controlului. In urma unei licitatii dubioase, o firma apropiata lui Ghiocel Asimionesei (foto stinga) a primit parcarea de la Gara la un pret ridicol. Aceasta percepe acum taxa de intrare in rondul Garii pentru orice masina.
Iesenii ar fi trebuit sa cunoasca azi toate detaliile cu privire la licitatia de la Gara in urma careia orice intrare, indiferent de durata, in rondul din zona o platesc. "Taxa de smecher" pusa la parcarea din fata Garii ridica si astazi aceleasi semne de intrebare. Subsecretarul de stat in Ministerul Transporturilor, Constantin Axinia, fost sef al CFR Iasi, a anuntat un control de amploare la Regionala CFR Infrastructura, dupa ce "Ziarul de Iasi" a dezvaluit detaliile licitatiei dubioase. Tot el a declarat initial ca rezultatele vor fi facute publice luni, 29 iunie, dupa ce va primi raportul inspectorilor de control, neexcluzind chiar si demiterile. "Sint in sedinta. Nu pot vorbi acum. Reveniti peste o ora", a spus telefonic Axinia, ieri, in jurul orei 15. De atunci insa, subsecretarul de stat nu a mai raspuns la telefon.
El declarase ca intentioneaza sa anuleze licitatia prin care firma Grafic Beta Invest a pus mina pe cea mai importanta parcare din municipiu. Societatea ii are ca actionari pe Ioan Besleaga si Georgeta Climescu. Ultima a fost actionar si la firma care a editat fostul cotidian „Ziua de Iasi", actuala "Buna Ziua Iasi". Firma apropiata lui Ghiocel Asimionesei a cistigat in mod controversat o licitatie organizata de Regionala CFR Infrastructura. Astfel, pentru doar 3,5 lei/mp/luna, fara TVA, societatea a inchiriat parcarea de peste 2.100 mp din fata Garii. Pretul de adjudecare este de patru ori mai mic decit pretul de pornire stabilit de CFR la o licitatie pentru aceeasi parcare, dar pentru iesenii care locuiesc in zona. Acest lucru s-a intimplat cu aproximativ jumatate de an inainte ca parcarea sa fie adjudecata de Grafic Beta Invest.
Scandalul a ajuns in Parlament si la Guvern
"Ziarul de Iasi" a relatat pe larg, in urma cu aproape doua saptamini, despre "tunul" dat la Gara. Doi parlamentari ieseni au preluat sesizarea si au facut interpelari catre ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. "Acolo este ceva in neregula si trebuie date niste explicatii. De aceea am si facut interpelarea. Nu am primit raspuns inca la ea. In mod normal ar trebui sa primesc raspuns in termen de pina la 15 zile. In medie dureaza in jur de 25 de zile. Asa este in cazul tuturor", a declarat Daniel Oajdea, deputat PDL de Iasi. Al doilea parlamentar care a solicitat clarificari de la ministrul Berceanu este deputatul liberal Relu Fenechiu. Nici el insa nu a primit inca raspuns la interpelare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu