sâmbătă, 22 ianuarie 2011

Culmea prostiei: Nichita recunoaşte oficial că e şantajat de Asimionesei & co, iar BZI publică asta

În premieră, primarul Gheorghe Nichita admite ceea ce presa onorabilă spune de mult timp: “ziarul” Bună Ziua Iaşi se ocupă de şantaje şi atacuri la persoană, nu de jurnalism în interesul cetăţeanului. Culmea e că afirmaţia primarului e reprodusă nu de ziarele şi televiziunile ce s-au arătat de atâtea ori deranjate de grobianismul şi mizeriile care au consacrat BZI. NU, afirmaţia primarului apare tocmai în BZI-ul cel incriminat inclusiv de procurori ca practicând “şantajul prin presă“. Iată ce spune-i primarul unui reprezentant al BZI:
Asimionesei (patronul BZI) şi Rareş Neamţu (directorul BZI) vă strică ziarul şi renumele. Imi pare rau ca avem la Iasi asemenea jurnalisti, care numai treaba cu jurnalismul nu au. Noi la Primărie suntem transparenti, nu avem ce ascunde, nu avem case fara autorizatie (aluzie la Asimionesei care a fost prins cu un palat ridicat pe Bucium fără autorizaţie ). Nu facem santaj ca sa obtinem autorizatii, diverse proiecte. Noi lucram transparent. Populatia a iesit in strada impotriva celor sustinuti de BUNA ZIUA”, a spus Nichita potrivit BZI.

Nichita a sprijinit multă vreme BZI-ul deşi ştia ce şantajişti ajută
Declaraţia primarului vine la trei ani după ce relaţiile dintre Nichita şi Asimionesei s-au răcit brusc. Până la începutul lui 2009, cei doi au fost foarte apropiaţi (foto), primarul asigurând contracte de sute de mii de euro din fonduri publice pentru firmele lui Ghiocel, iar BZI ridicând în slăvi activitatea primarului şi bălăcărindu-i pe adversarii acestuia.
Evident, primarul ştia foarte bine ce presă mizerbailă ajută el, BZI fiind trimis oficial în judecată încă din 2005 de către DNA pentru şantaj prin presă. Din 2005 până în 2008, Nichita a fost cel mai mare apărător al lui Asimionesei, în condițiile în care inclusiv membri PSD importanți (ex: Anghel Stanciu) au cerut închiderea fițuicii  respetive. Iar Ghiocel Asimionesei și-a arătat din plin respectul, umplându-l din 2009 încoace pe Nichita cu lături.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu