sâmbătă, 8 ianuarie 2011

O noua manipulare marca BZI

In apararea lui Ioan Grigoriu - fost director executiv adjunct la Finante, detasat la Vama - a sarit astazi Buna Ziua Iasi, lansand scenarii halucinante pentru schimbarea acestuia. Vinovatii, in opinia Buna Ziua Iasi, sunt omul de afaceri Danut Prisecariu si deputatul PDL, Nicusor Paduraru ...
Ioan Grigoriu s-a imbolnavit brusc si nu se poate muta inca la Vama, asa cum au decis sefii sai de la ANAF. De activitatea de inspectie fiscala se va ocupa Corneliu Durdureanu, consilier in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Iasi, fost director adjunct in cadrul acestei institutii, in 2009. Grigoriu a fost detasat pentru sase luni director adjunct la Directia Judeteana pentru Accizesi Operatiuni Vamale Iasi.



Maria Taran, purtator de cuvint al Directiei Generale a Finantelor Publice Judetene Iasi: "Incepand cu data de 19 octombrie 2010, domnul Corneliu Durdureanu este promovat temporar in functia de director executiv adjunct la activitatea de Inspectie Fiscala din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Iasi. Promovarea s-a facut printr-un ordin al presedintelui Agentiei  Nationale de Administrare Fiscala. Inainte de aceasta promovare, a fost consilier in cadrul unui serviciu de la Activitatea de Inspectie Fiscala".
In apararea lui Ioan Grigoriu a sarit astazi Buna Ziua Iasi, lansand scenarii halucinante pentru schimbarea directorului care raspundea de inspectia fiscala. Vinovatii, in opinia Buna Ziua Iasi, sunt omul de afaceri Danut Prisecariu si deputatul PDL Nicusor Paduraru.


Danut Prisecariu, actionar majoritar Alimentara SA: "Imi pare sincer rau pentru domnul Asimionesei ca si-a pierdut unul dintre protectorii de la Finante, dar il sfatuiesc sa-i caute in alta parte pe cei care s-ar afla in spatele schimbarii domnului Grigoriu. Referitor la firma Alimentara, pot spune ca ANAF a inceput un control la aceasta societate in primavara si nici acum nu am primit rezultatele acestor verificari. Si pentru ca era clar ca se dorea fabricarea unui proces verbal in cazul nostru, am contestat la toate institutiile abilitate modul in care se face controlul. Drept dovada, ulterior, domnul Grigoriu si-a recunoscut incompatibilitatea si a cerut ANAF sa desemneze inspectori din alt judet, care nu sunt in subordinea lui, pentru a face verificarile la Alimentara. Domnul Asimionesei mai incearca sa sugereze ca as avea vreo legatura cu cel care il inlocuieste pe Ioan Grigoriu. Nu am nicio legatura, mai mult decat atat, Alimentara SA a cerut schimbarea echipei de control din care facea parte tocmai domnul Durdureanu".
PDL Iasi este acuzat de Buna Ziua Iasi ca este implicat in afaceri murdare, insa in material este precizat doar numele deputatului PDL, Nicusor Paduraru. Acesta este acuzat ca face trafic de influenta pentru anumite firme din Iasi, care sunt suspectate de evaziune fiscala de ordinul sutelor de miliarde lei vechi. Nimeni de la Buna Ziua Iasi nu si-a asumat acuzatiile, materialul fiind semnat cu pseudonim.
Nicusor Paduraru, deputat PDL: "Ar trebui sa le raspund ca-n Caragiale, cred ca au gresit adrisantul. Eu cred ca sunt ultima persoana, una dintre ultimele persoane, ca sa fiu corect si fata de colegii mei care sa poata fi atinsa de acest subiect. Dar, in fine, nu prea citesc acest cotidian, prin urmare nu ma intereseaza ce scriu dumnealor, pentru ca au un remarcabil simt al ridicolului. Este o problema interna a Finantelor, nu e problema mea ce face Ministerul de Finante, cum isi restructureaza activitatile in teritoriu".
Tele M a prezentat in nenumarate randuri, la Martor Incomod, legaturile dintre Grigoriu si Florin Ghiocel Asimionesei, cel din urma beneficiind de protectia directorului din Finante. Surse autorizate sustin ca Grigoriu ar fi fost tras pe linie moarta dupa ce a "aranjat" rezultatele controlului referitor la imprumutul Dexia, trecand sub pres toate neregulile facute de oamenii lui Gheorghe Nichita. Subiectul a fost tratat la Martor Incomod, pe 29 septembrie 2010.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu