duminică, 2 ianuarie 2011

VIDEO: Aeroportul Iasi vs. "Buna Ziua Iasi"


Aeroportul iesean, in conflict cu singurul ziar local al carui patron a fost condamnat pentru santaj, Buna Ziua Iasi. Conducerea aeroportului a reactionat dupa ce publicatia a scris mai multe articole denigatoare la adresa institutiei.
In paginile cotidianului, conducerea aeroportului era acuzata ca favorizeaza anumite firme la licitatia organizata pentru consultanta privind executarea si constructiei noii piste. Singurul ziar al carui patron a fost condamnat pentru santaj, Buna Ziua Iasi, si-a zilele acestea o noua tinta - aeroportul iesean.
In doua articole, conducerea aeroportului este acuzata ca acorda contracte preferentiale la licitatiile pe care le organizeaza. De aceasta data, vizata era licitatia privind achizionarea de servicii de consultanta pentru constructia noii piste de 2.400 de metri, pentru care se spune ca a fost intocmit un caiet de sarcini discriminatoriu.
"Valoarea estimata a contractului este de 1,4 milioane lei. Se pare insa ca si aceasta licitatie va fi data cu dedicatie, din moment ce s-au facut criterii discriminatorii. Cum si licitatia mamut pentru proiectarea si executia pistei a fost oferita apropiatilor ministrului Relu Fenechiu, este de asteptat ca si in acest caz, sa se intample la fel", se arata intr-un articol care a aparut pe 17 iunie, in Buna Ziua Iasi.
Atacurile repetate ale cotidianului la adresa conducerii aeroportului nu au ramas fara ecou. Intr-un comunicat de presa, directorul aeroportului, Marius Bodea, spune ca toate aceste articole rau intentionate au ca scop obtinerea de anumite avantaje din partea unor potentiali ofertati si participanti.
" Indiferent de cat de tare vom fi injurati de cei care au fost deja condamnati pentru santaj, nu vom face greseala sa ne compromitem, sa cedam intereselor proprietarilor de facto ai acestui ziar. Sunt dezgustat de mizeriile si acuzele aruncate de asa-zisul ziar, fara motiv. Pe de alta parte, s-au trezit in Romania si cultivatorii de castraveti sa ofere consultanta pentru piste de aterizare-decolare a avioanelor. Este absolut nefiresc. Aceste practici trebuie stopate imediat printr-un demers legislativ", sustine Marius Bodea.  
Directorul aeroportului se referea la o societate din Tomesti, care are 3 angajati si care a sesizat Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor cu privire la modul in care Aeroportul a intocmit caietul de sarcini.
Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor a respins-o, pe motiv ca este nefondata. Valoarea contractului este de 1,5 milioane de lei.


Deşi prieten cu şantajistul Ghiocel Asimionesei, speculantul imobiliar Ioan Zapodeanu recunoaşte că BZI minte cu neruşinare

cuzat de toată presa onorabilă şi de mai toţi oamenii reprezentativi ai Iaşului că minte şi calomniază pe bandă rulantă, rău famatul ziar BZI este dat de gol mai nou chiar de unul din cei mai apropiaţi prieteni ai patronului. Speculantul imobiliar Ioan Zapodeanu dezvăluie, fără să-şi dea seama, cum toarnă gogoşi BZI-ul.

Zapodeanu declară pentru ediţia din 30 aprilie 2011 a ziarului Evenimentul că a cumpărat 50 de hectare de la judecătoarea Camelia Acrâşmăriţei. “Dacă ar mai avea doamna Acrâşmăriţei terenuri din acestea, aş mai cumpăra vreo zece”, spune latifundiarul (vezi detalii aici).

BZI susţine însă altceva. “In anul 2006, Zapodeanu a cumparat de la sotii Anton si Mihaela Baloiu drepturile succesorale ale acestora, ca mostenitori ai generalului Gheorghe Argesanu“, scria BZI în ediţia din 4 august 2009 (vezi detali aici).



Din moment ce însuşi Zapodeanu admite că i-a dat bani judecătoarei Acrâşmăriţei, nu soţilor Anton si Mihaela Baloiu, este clar că BZI minte cu neruşinare. Iar dacă ţinem cont că Zapodeanu este foarte bun prieten cu patronul BZI, Ghiocel Asimionesei, nesfiindu-se să se pupe cu acesta în public , recunoaşterea e cu atât mai dureroasă.

Raportul Freex Libertatea Presei in Romania 2010, in cazul abuzurilor BZI

In Raportul Freex Libertatea Presei in Romania 2010 un paragraf special este dedicat proceselor pierdute de Buna Ziua Iasi cu cei balacariti in paginile publicatiei (foto). Iata paragraful care are titlul “Buna Ziua Iasi pierde procese” si care apare la pagina 29 a raportului:
“Pe 30 martie, consilierul local iesean Sorin Ionescu a castigat procesul intentat jurnalistilor de la Buna Ziua Iasi (BZI, ziar trimis in judecata de DNA pentru santaj de presa, in anul 2005) si de la trustul Delta Press, pentru publicarea unor articole calomnioase la adresa lui, a familiei si a firmei sale. Instanta a obligat jurnalistii la plata unor daune morale in valoare de 10.000 de lei. In luna iunie, ziarul BZI a mai pierdut un proces de calomnie, intentat de omul de afaceri Danut Prisecariu. Trei jurnalisti ai publicatiei (Tudor Leahu, Constantin Mazilu, Ioana Gavriluta) au fost obligati de instanta sa plateasca daune morale in valoare de un leu, sa publice pe propria cheltuiala hotararea judecatoreasca irevocabila in BZI si in alte trei cotidiane locale si sa plateasca cheltuieli de judecata in valoare de 20.000 de lei”.
Sursa informatiei din partea a doua provine dintr-o stire postata pe iasicastiga.ro pe data de 16 iunie 2010.

Sa rasturnat caruta cu ... de la BZI

O maşină aparţinând ziarului de şantaj BZI s-a răsturnat vineri la 3 kilometri de Leţcani, spre Podu Iloaie. Potrivit poliţiei, Loganul condus de Gelu A. a ieşit de pe şoseaua europeană şi s-a răsturnat pe câmp din cauza neatenţiei şoferului. În maşină se mai afla Constantin Mazilu, unul din reprezentanţii BZI chemaţi des în judecată pentru calomnie. Mazilu a suferit răni uşoare.
(sursa foto: bzi.ro)

Tele'M îi execută silit pe soţii BZI


Zilele trecute, SC Tele'M SA, firma care administrează postul local de televiziune omonim a obţinut de la Judecătoria Iaşi o sentinţă prin care va începe executarea silită a soţilor Violeta şi Ghiocel Asimionesei.
Cei din urmă, patroni ai gazetei de şantaj Bună Ziua Iaşi, au pierdut un proces cu firma Tele'M SA şi trebuie să achite acesteia cheltuielile de judecată, lucru pe care nu l-au făcut până acum. De formalităţi se ocupă din partea reclamantului executorul judecătoresc Andrei Cezar. 

Patronul TELE M, Dănuţ Prisecariu, a obţinut sentinţe similare şi în alte procese de calomnie deschise celor de la BZI, după ce ziarul de şantajat l-a calomniat în repetate rânduri pe omul de