duminică, 30 ianuarie 2011

Cum e stăpânul, aşa şi sluga: dacă patronii BZI au de ani buni un munte de datorii şi sunt încă în libertate, angajaţii lor refuză şi ei să-şi achite restanţele

Dosare jenante pentru doi dintre sefii de la cotidianul Buna Ziua Iasi. La Judecatorie este inregistrata o actiune prin care Salubris cere magistratilor ca firma Rocons Group, la care administrator este Rares Neamtu (foto dreapta, întinzând rugător mâna spre patronul său), sa isi achite obligatiile fata de societatea care se ocupa cu colectarea gunoiului. Asta dupa ce acelaşi Rareş Neamtu a mai fost dat in judecata, pe acelasi motiv, anul trecut, fiind obligat sa achite 645 de lei. La randul sau, sotia lui Alin Tocan, Lelioara, a fost chemata la bara de Asociatia de proprietari a blocului din Nicolina in care locuieste, deoarece a inregistrat datorii la intretinere. Si in acest caz este vorba de datornici cu state vechi, familia Tocan mai avand in trecut dosare intentate de asociatie.

Asimionesei – datornicul nr. 1
Reamintim că un audit al Direcţiei de Finanţe evidenţia încă din 2008 datorii totale de circa 2,5 milioane euro acumulate de firmele la care acţionari sunt soţii Ghiocel şi Violeta Asimionesei. Dacă orice firmă e executată imediat de Fisc pentru restanţe şi de 100 de ori mai mici, în cazul familiei Asimionesei Fiscul se face de trei ani că plouă. Aceiaşi şefi ai Fiscului nu au ezitat însă să se pupe în public cu Ghiocel şi să-l felicite pentru modul cum face presă, deşi este de notorietate că Asimionesei e trimis în judecată de DNA pentur şantaj prin presă.
Atitudinea Fiscului a permis familiei Asimionesei să îşi arate respectul (vezi foto Violeta Asimionesei) faţă de societate, continuînd să acumuleze datorii către buget.

Nichita trage o salvă spre BZI: “încearcă cu disperare să mă şantajeze şi nu reuşeşte”

Primarul Gheorghe Nichita susţine că “toţi cei care mă vorbesc de rău ori sunt puşi de PDL să facă asta ori sunt de la un ziar care tot încearcă să mă şantajeze dar nu reuşeşte”. Aluzia este evident la BZI, singurul ziar trimis în judecată de DNA pentru şantaj prin presă.
Nichita este în război total cu BZI de aproape doi ani, interval de timp în care a fost atacat mizerabil de acest “ziar”. Acelaşi primar a finanţat însă BZI din 2003 până în 2009 deşi ştia foarte bine de practicile şantajiste ale “jurnaliştilor” de acolo (atunci a fost trimis BZI-ul in judecata de catre DNA pentru santajarea personalitatilor publice iesene).

Ghiocel Asimionesei stoarce iar bani de la Spitalul de copii

Relatiile cordiale dintre patronatul ziarului de santaj BZI (foto) si conducerea spitalului de Copii au dus, din nou, la taparea bugetului spitalului în folosul clanului Asimionesei. Una din firmele clanului – Grafic Beta Invest, – a semnat patru contracte in ultimele luni cu unitatea medicala mentionata. Astfel, Spitalul a cumparat:
- foi anexa terapie intensiva,
- registre (condici) farmacie,
- registre (condici)
- consultatie (doua contracte).
Ca de obicei, firma lui Ghiocel a primit contractele fara licitatie. (I.C.)

Fenechiu cere 100.000 de euro despăgubiri de la Asimnionesei pe motiv că a divorţat din cauza şantajistului de presă


Şeful PNL Iaşi, Relu Fenechiu, nu a cedat presiunilor pe care le tot face patronul BZI, Ghiocel Asimionesei, şi explicat judecătoarelor de la Curtea de Apel CLuj de ce a solicitat ziariştilor şantajişti despăgubiri morale în valoare de 100.000 de euro:
din cauza atacurilor mincinoase din BZI el a divorţat, a pierdut alegerile locale din 2004 şi a avut probleme cu afacerile imobiliare. 

Fenechiu susţine că fosta soţie nu ar mai fi rezistat presiunilor mediatice şi a plecat. Chiar şi actuala soţie, după ce a descoperit pe internet câte s-au scris despre el, a refuzat să-l mai vadă o perioadă. Apoi a ratat "la câteva sutimi" să acceadă în turul al doilea al alegerilor pentru funcţia de primar în municipiul Iaşi, în anul 2004. “Dacă nu ar fi avut loc campania de presă potrivnică, aş fi ajuns cel puţin ministru”, a spus Fenechiu.
Curioasă, judecătoarea Ioana Morar, cea care l-a arestat pe fostul primar Sorin Apostu în urmă cu un an, s-a interesat dacă politicianul ar fi preferat funcţia de ministru al Economiei, sau pe cea de ministru al Justiţiei, dar Fenechiu s-a abţinut să facă precizările necesare.
Încurajate de Fenechiu, alte victime ale practicilor mizerabile ale BZI - ex: Constantin Şorănescu - au povestit judecătorilor ce au păţit cu şantajiştii de presă: Asimionesei şi Tocan (fostul director al ziarului de şantaj) au cerut bani, promiţând în schimb imunitate la dezvăluiri de presă.

Încă o lovitură pentru BZI: o nouă firmă editoare aproape de insolvenţă


Firmele care administrează cotidianul Bună Ziua Iaşi cad unele după altele. După ce Delta Press Investment a intrat în insolvenţă anul trecut din cauza datoriilor către creditori, patronul Ghiocel Asimionesei a trecut activitatea publicaţiei pe alte două societăţi, Global Impex şi Media Pro Distribution Group SRL.
Ultima societate este la un pas de a intra şi ea în insolvenţă după ce Administraţia Finanţelor Publice Municipale a cerut acest lucru la Tribunal, procesul urmând să înceapă în luna octombrie. Administrator la Media Pro Distribution este Rareş Neamţu, cel care între timp s-a certat cu Asimionesei şi a părăsit publicaţia. (I.C.)

Deputatul Anghel Stanciu a dat din nou în judecată ziarul de şantaj


Un nou proces intentat de deputatul PSD Anghel Stanciu împotriva cotidianului Bună Ziua Iaşi şi a unui reporter de la această publicaţie. Este vorba de o societate care administrează ziarul, Global Impex Distribution şi de reporterul Valentin Huţanu, deputatul socotindu-se calomniat de un material scris de acesta. Procesul va începe pe 26 octombrie. 
În urmă cu doi ani Stanciu a pornit mai multe asemenea procese pârâţi fiind mai mulţi angajaţi, printre care fostul redactor şef Tudor Leahu.