duminică, 23 ianuarie 2011

Fabrica de dosare penale a lui Ghiocel dă rateu după rateu. Culmea prostiei, şantajiştii de presă se mai şi laudă cu asta


Mai multe dosare penale făcute în grabă de anumiţi procurori la cererea şi presiunea şantajiştilor de presă au fost desfiinţaate recent de judecători.
Numai în ultimele două săptămâni magistraţii au dat de pământ cu două din cele mai cunoscute dintre dosarele coapte de BZI la adresa unora din cei care nu au vrut să cedeze şi să achite taxă de protecţie sub formă de publicitate la ziarul de şantaj.

Cazul Comănescu
De ani de zile BZI îl terorizează pe omnul de afaceri Constantin Comănescu cu tot felul de reclamaţii la zeci de autorităţi de control sub motive deseori de-a dreptul SF. Motivul îl ştie tot Iaşul: Comănescu nu a înţeles niciodată să cedeze şantajiştilor şi să plătească "publicitate" către BZI pentru a avea linişte. Ba, mai mult, i-a şi reclamat penal pe cei de la BZI iar apoi a îndemnat întreg mediul de afaceri să procedeze la fel pentru a curăţa Iaşul de infecţia BZI.
În replică, cel mai murdar ziar din istoria Iaşului l-a umplut pe Comănescu şi firmele acestuia de lături apoi a cerut expres funcţionarilor de stat să pună şi ei presiune. Tactica e simplă şi probată în timp: din zeci de directori se vor găsi doi trei mai slabi de înger sau şantajbili de către BZI astfel încât să se forţeze amenzi mari la adresa lui Comănescu ori chiar dosare penale. Iar această tactică a funcţionat, omul de afaceri trezindu-se cercetat pentru nişte lucrări de îndiguire efectuate de o firmă a sa.
Făcut la plesneală, dosarul comandat de BZI a fost desfiinţat de judecători. Motiv pentru care şantajiştii au luat-o de la capăt cu presiunile. Numai că prostul dacă nu e şi fudul nu e prost destul, aşa că BZI recunoaşte singură că dosarul comandat anterior a fost făcut bucăţi de judecători (Vezi AICI )
Cazul Blăjuţ
Alt om de afaceri ieşean de succes atacat mizerabil de BZI doar-doar o ceda şi o accepta să plătească mii de euro lunar ca taxă de protecţie este Viorel Blăjuţ. Acesta din urmă a urmat o strategie diferită de cea a lui Comănescu - adică deşi a fost înjurat şi el ca la uşa cortului, în cel mai pur stil Asimionesei, nu a răspuns în nici un fel şi nici nu i-a reclamat penal pe şantajiştii de presă.
Văzând că noua ţintă îi ignoră, cei de la BZI au dezlănţuit tornada de reclamaţii pe motive pentru care s-ar tăvăli de râs până şi un budist în timpul meditaţiei. Evident însă că s-au găsit şi funcţionari de stat cu o coloană de moluscă dispuşi să facă dosarele cerute de BZI numai pentru a fi lăsaţi ei în pace. Aşa că şi Blăjuţ s-a trezit cu un proces penal. Iarăşi evident, ca mai toate astfel de dosare comandate de BZI, şi acesta a fost făcut harcea parcea de judecători.
În acest moment s-a reafirmat "inteligenţa" şantajiştilor de presă: în loc să tacă şi să înghită, Ghiocel & co se laudă că dosarul lor a fost aruncat la coş de judecători. ( Vezi AICI )
Altă probă de presă tip BZI
În ultima vreme BZI parcă s-a întrecut în a-şi da singură cu parul în cap. Obişnuiţi să mintă mai ceva ca baronul MUnchasen, şantajiştii de presă au negat azi ce spuneau ieri sau au fluturat gogoşi de care se speriau până şi teoreticii beneficiari.
Un exemplu în acest sens este PALAS. Mari susţinători ai acestei afaceri scoase definitiv şi irevocabil în afara legii de trei instanţe de judecată, cei de la BZI nu au văzut nimic în neregulă la tunul imobiliar din spatele Palatului Culturii. Numai că în graba lor de a pretinde ce nu este au dat-o zdravăn în bară. Pe 9 decembrie 2008 BZI publica titlu mare"Supracerere pentru apartamentele de la Palas". Apoi detalia: "Pentru apartamentele de la Palas exista deja o lista de inscriere deschisa de circa 6 luni, cu aproape 1.200 de doritori • Asta in conditiile in care numarul apartamentelor din cele 5 blocuri din cadrul Palas, proiect dezvoltat de omul de afaceri Iulian Dascalu, nu trece de 600".
Supracererea invocată de BZI a fost atât de reală încât Dascălu a trebuit să renunţe la construirea de blocuri din lipsă de clienţi.

O bilă albă pentru Nichita: l-a adus la disperare pe şantajistul presei locale. Asta după ce până în 2009 primarul îl alimenta cu zeci de mii de euro lunar pe şantajist.

După luni întregi în care l-a porcăit în fel şi chip prin “ziarul” cu tiraj de ghiozdan – BZI, singurul patron de media acuzat de DNA de şantaj prin presă a trecut la metode clar mafiote pentru a-l “pune cu botul pe labe” pe primar. Mai întâi i-a şicanat familia plantând aproape o săptămână oameni care să stea în permanenţă în faţa casei, să filmeze până şi câinele din cuşcă. Pentru că primarul tot nu a cedat presiunilor, şantajistul Ghiocel Asimionesei a trecut la o altă metodă: a publicat în rău famata BZI numerele de telefon ale primarului, să-l sune şi oamenii cu probleme dar şi toţi nebunii care n-au ocupaţie dar acces la telefon.
Gest care, evident, nu are nici o legătură cu deontologia meseriei de jurnalist (dacă ar fi corect ce a făcut în cazul lui Nichita de ce nu publică BZI şi numerele de telefon ale celor care plătesc acestui “ziar” pentru apariţia anumitor atacuri). Demersul BZI trădează însă în mod clar disperarea lui Ghiocel Asimionesei faţă de încăpăţânarea lui Nichita de a nu ceda.

Care-i miza
Relaţiile dintre Nichita şi BZI au fost excelente până în 2009 (foto), adică atâta timp cât primarul a oferit ziarului de şantaj “publicitate” de la regiile Primăriei în valoare de mii de euro lunar. Alte cadouri făcute de primar lui Asimionesei au fost contracte de construcţii ori alte servicii de care firmele lui Ghiocel îşi băteau joc dar pentru care primeau zeci de mii de euro.
Din 2009, pe motiv că a venit criza, primarul a tăiat finanţarea către BZI. Şi a început tăvălugul calomniilor dinspre singurul ziar acuzat oficial de DNA de şantaj prin presă.
Neoficial s-a spus că de fapt motivul scandalului este refuzul primarului de a-i da lui Ghiocel un teren ultracentral, situat lângă hotel Unirea. Tot neoficial se spune că ruptura dintre Nichita şi Asimionesei a devenit totală după ce Ghiocel a încercat şantajarea politicianului prin publicarea dosarului de colaborator al Securităţii.

Pemieră istorică: Nichita admite oficial faptul că e şantajat de BZI pentru bani. Culmea , dezvăluirea e făcută chiar de BZI

Pe principiul “prostul nu e prost destul dacă nu e şi fudul”, ziarul de şantaj din Iaşi publică marţi un “articol” în care primarul admite oficial că e atacat şi presat de acest “ziar” pentru a oferi la schimb contracte generos finanţate de la bugetul local. Nichita începe prin a reclama faptul că e sunat şi la 1 noaptea de tot felul de indivizi, după ce BZI a publicat numerele de telefon ale primarului, dar precizează că el nu va deca acestor presiuni: “aseara m-au sunat pe la ora 1.00, dimineata mi-au dat cei de la «BUNA ZIUA» mesaje, tot ei probabil… Is obisnuit, is calit. Pentru mine este important altceva. Proiectul pe care l-am semnat astazi (20 milioane euro pentru refacerea infrastructurii stratade din Nicolina – n.n.). Le sta in gat. Mor saracii. Si, probabil, cei de la «BUNA ZIUA» stau si se gandesc ca nu se pot infrupta din aceste licitatii“, a precizat Nichita.

Primarul n-a mai precizat, dar praticile pe care el le incriminează acum au fost folosite şi în urmă cu câţiva ani, atunci Nichita cedând de fiecare dată. Aşa se face că firme ale lui Ghiocel Asimionesei au primit ba repararea esplanadei Oancea (lucrare făcută în bătaie de joc, spre scandalizarea locuitorilor din zonă, dar facturată de parcă se turnase aur nu ciment făcut la lopată), ba alte contracte cu regiile Primăriei.

Oricum, e prima dată când Nichita recunoaşte public faptul că BZI e ghioaga folosită de Ghiocel Asimionesei pentru şantajarea autorităţilor publice.


BZI continuă presiunile ce n-au treabă cu jurnalismul

În ciuda scandalului care a depăşit deja orice record de nesimţire, BZI demonstrează că nu are limite. Aşa că ziaurl acuzat oficial de DNA de şantaj prin presă publică în deschiderea ediţiei de marţi o casetă (foto) prin care anunţă că extinde acţiunea de stresare nocturnă a primarului. Iată mesajul transmis de BZI lui Nichita

“Scrie-i lui Nichita!
0723.399.887, 0722.402.750, scrienichita•gmail.com
Iesenii care vor sa-i comunice primarului Gheorghe Nichita un mesaj, sa-i solicite rezolvarea unei probleme ce tine de administratia locala, o pot face, de astazi, prin intermediul cotidianului BUNA ZIUA IASI. Pentru ca problema ta sa ajunga cat mai repede pe masa primarului, ne angajam sa trimitem mesajul tau lui Gheorghe Nichita. Scrie-i primarului pe adresa scrienichita•gmail.com pentru ca problema ta sa ajunga in cel mai scurt timp direct la Gheorghe Nichita. De asemenea, cotidianul BUNA ZIUA IASI publica inca o data numerele de telefon ale primarului Gheorghe Nichita pentru ca iesenii sa poata comunica mult mai usor cu acesta. La sfarsitul fiecarei saptamani vom publica integral mesajele pe care iesenii le-au transmis celui care conduce municipiul Iasi.
Nu vor fi publicate mesajele care contin injurii.”



DE ce nu se publică numerele de telefon ale şefului CJ şi prefectului, susţinători ai BZI?

Este evident că strategia BZI este una de intimidare. Au încercat întâi să-l “convingă” pe primar să dea anumite contracte scriind tot felul de mizerii despre Nichita (unele reale, altele imaginare), dar primarul n-a cedat.

Atunci Ghiocel Asimionesei (personaj trimis de DNA în judecată pentru şantaj prin presă, dar cu dosare penale şi pentur alte infracţiuni) şi-a trimis doi “ziarişti” să stea cu zilele în faţa casei primarului filmând tot c emişcă, inclusiv câinele în cuşcă.

Pentru că nici această tactică nu l-a înmuiat pe Nichita BZI a recurs la publicarea numerelor de telefon ale primarului. Dacă această practică ar fi corectă atunci de ce BZI nu publică numerele de telefon ale prefectului sau şefului CJ? POate pentru că respectivele autorităţi sprijină BZI, aşa cum din laşitate a făcut ani buni şi Nichita. Sau de ce nu se publică numerele de telefon ale şefilor de la FInanţe, Garda FInanciară ori alte instituţii care au acoperit muntele de ilegalităţi ale firmelor lui Ghiocel?

Şantajiştul Ghiocel primeşte bilet de voie de la judecători până pe 9 mai


Sentinţa din dosarul de şantaj deschis pe numele ziarului Bună Ziua Iaşi şi a patronului său, Ghiocel Asimionesei, va fi pronunţată pe 9 mai. În mod normal termenul era de 18 aprilie dar judecătorii au admis amânarea lui la cererea şantajiştilor de presă.
Reamintim, mai mulţi oameni de afacaeri, politicieni, directori din administraţie şi persoane publice au acuzat faptul că au fost ameninţaţi de patornul BZI şi apropiaţii acestuia că dacă nu plătesc taxe de protecţie sub formă de "publicitate" atunci vor fi umpluţi de acuzaţii.
Iar cum cei mai mulţi "clienţi" nu au înţeles să se execute, BZI i-a făcut "creştineşte" în cel mai pur stil Ghiocel: şeful PNL Iaşi a fost făcut homosexual, hoţ, bandit, ţepar, ba chia rşi ucigaş (apropiaţi ai lui Ghiocel au lansat zvonul că Fenechiu ar fi călcat cu maşina o fetiţă cu puţin înainte de Revoluţie), preşedintele Camerei de Comerţ a României ar fi "ţigan borât", "găgăuz complexat" ş.a., patronul de la COMAT ar fi "impotent", "hoţ" şi ar avea un băiat homosexual şi unul drogat, plus o mulţime de astfel de "epitete"

Până şi studenţii la Jurnalistică spun că BZI este "un gunoi"


Şantajiştii de presă au ajuns să fie arătaţi cu degetul până şi de novicii în meserie. Revista editată de studenţii Facultăţii de Jurnalistică din cadrul Universităţii "Al. I. Cuza" - Opinia Studenţească - a publicat recent un editorial în care BZI e calificată sec: "un gunoi".
Argumentele care i-au determinat pe studenţii la Jurnalistică să tragă această concluzie? "Articolele" publicate în ultima vreme în cel mai pur stil Ghiocel Asiomionesei.
(Vezi AICI -  editorialul în cauză)