sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Instanta a decis - Buna Ziua Iasi

Primarul Gheorghe Nichita este obligat de instanta sa nu mai ascunda ilegalitatile comise la Primaria Iasi.

In luna septembrie a anului trecut Tele M a solicitat in baza legii 544/2001 o serie de documente de interes public pentru a demasca o afacere cu iz penal. Ne-am lovit insa de refuzul categoric al Primarului.
 Postul nostru de televiziune a dat Primaria in judecata si a castigat.
In luna septembrie a anului trecut postul de televiziune Tele M lucra la o ancheta jurnalistica ce viza o afacere dubioasa dintre Primaria Iasi si Delta Press Investment, firma controlata de Florin Ghiocel Asimionesei, patronul ziarului "Buna Ziua Iasi".Este vorba despre o asociere dintre cele doua parti in urma careia firma lui Ghiocel Asimionesei intra in posesia unui teren pe strada Sararie.
Contractul il obliga sa ridice o pensiune, lucru care nu s-a mai intamplat.Primaria nu a castigat niciun leu din acest contract, iar terenul este si acum blocat.Pentru a demasca aceasta afacere dubioasa Tele M a solicitat Primariei Iasi, in baza legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, copii dupa mai multe documente. Municipalitatea a ignorat legea, cel mai probabil pentru a acoperi dedesubturile tranzactiei cu firma lui Ghiocel Asimionesei.Tele M a dat in judecata Primaria si implicit pe primarul Gheorghe Nichita solicitand instantei sa oblige municipalitatea sa furnizeze documentele. Recent, Tribunalul Iasi a admis cererea postului nostru de televiziune.
"Se constata ca informatiile solicitate de reclamanta au caracterul unor informatii de interes public si nu fac parte dintre categoriile de informatii exceptate de la accesul liber al cetatenilor prevazut la articolul 1 din legea 544/2001.Obliga paratii sa furnizeze reclamantei informatiile solicitate de aceasta prin adresa inregistrata la Primaria Municipiului Iasi", se arata in hotararea magistratilor ieseni.
Sentinta instantei nu este definitiva, ea poate fi atacata cu recurs in 15 zile de catre paratii Gheorghe Nichita si Consiliul Local Iasi.(11.02.2010)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu