marți, 25 ianuarie 2011

Cutremur la ziarul de şantaj: redactorul şef şi vedeta redacţiei de ştiri, plus un cameraman, au demisionatCutremur la ziarul de şantaj: redactorul şef şi vedeta redacţiei de ştiri, plus un cameraman, au demisionat

Cel mai scandalos şi mai rău famat ziar din istoria Iaşului tocmai a fost abandonat de doi dintre oamenii săi de bază. Redactorul şef al BZI, Tudor Leahu, reporterul vedetă Ciprian Boaru (cel care a stat o săptămână la poarta vilei lui Nichita tracasând familia primarului) şi un cameraman au plecat de la ziarul acuzat de DNA de şantaj prin presă. Oficial, cei trei au plecat prin demisie. "Pur şi simplu am demisionat. Vreau să fac altceva" a spus Tudor Leahu. Însă este greu de crezut că dintr-odată trei angajați ai BZI, nelegați de vreo prietenie specială ori de relații de rudenie, decid la unison să demisioneze, așa că imediat au apărut specualțiile cu privire la scandalul de la BZI.
Banii fac legea
O primă variantă vine de la un apropiat al celor trei demisionari. "Pentru Ghiocel singurul motiv de viaţă este BANUL. Iar la BZI nu mai sunt de mult banii care erau până în 2008. Aşa că s-au tot tăiat costuri, s-au tot anulat diverse avantaje iar oamenii au fost forţaţi să caute surse extrapatronale. Însă dacă iei două sacoşe în numele BZI dar la redacţie aduci doar una ai o problemă", susţine un apropiat al demisionarilor.
Surse din mediul de afaceri întăresc ipoteza unei crize financiare de proporţii la BZI. "Ghiocel nu ar ebani nici să-şi scoată Mercedes-ul din service. Vedeţi că a mutat şantajul în judeţ, pe la primarii de comune, atât de tare i-a ajuns cuţitul la os", ne-a povestit un cunoscut om de afaceri, bun amic într-o vreme cu patronul BZI.
Aranjament ingenios al lui Ghiocel
În mediile politice demisiile sincron de la BZI ridică mari suspiciuni. "Unul e redactor şef iar altul e redactorul în care Ghiocel a investit serios, încredinţându-i misiunea să patruleze o săptămână pe lângă' vila lui Nichita. Oameni ca ăştia nu-ţi pleacă aşa şi nici nu poţi să-i laşi să plece uşor dacă ei vor asta. Mie îmi miroase mai degrabă a scenariu pus la cale de Asimionesei. Gândiţi-vă că alegerile bat la uşă şi orice staff serios îşi racolează măcar doi-trei ziarişti. Parcă-i şi văd pe cei trei în vreun staff, strângând informaţii şi turnându-i tot lui Asimionesei", a spus un membru PSD. Reacţii similare am cules şi de la PDL.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu