marți, 18 ianuarie 2011

Iasul se prabuseste dar "Cumetria SRL" de la PDL Iasi se ingrasa sfidator


     Guvernul a lasat Iasul si-n 2011 fara bani de aeroport si autostrada, soseaua de centura a fost taiata si ea partial de pe lista, CET-ul local e lasat sa se scufunde in groapa sapata de afacerile primarului, iar investitorii sunt mai rari acum la Iasi decit in oricare din ultimii 10 aniCine o duce totusi bine in IasiUnii lideri ai PDL care, sfidind bunul simt si criza, si-au numit sotii, copii, finii, prietenii in posturi gras platite de stat. Ultima lovitura a "Cumetriei SRL", adica virful PDL Iasi, e pregatita la Prefectura unde vor ajunge sefi oameni care nu au dat concurs pe post dar au calitatea mare de PILA POLITICA.
Profitorii       Surse din PDL au declarat pentru iasicastiga.ro ca sefa filialei locale, Mihela Popa, impreuna cu deputatii Cristina Dobre si Nicu Paduraru, au trimis la Bucuresti cererea de schimbare a conducerii PrefecturiiActualul prefect, Dragomit Tomaseschi, ar urma sa fie inlocuit cu Bogdan Saramet (acum subprefect), iar nr. 2 in Prefectura ar urma sa ajunga Catalin Balan.     Nici Saramet, nici Balan nu au dat vreun concurs care sa le probeze competenta pe acest post, dar fiecare dintre ei are o mare calitate: e pila cui trebuieSaramet e un apropiat al Cristinei Dobre, ajungind subprefect in urma negocierii duse de deputata la fuga ei din PNL inainte de prezidentialele din 2009, iar Balan e un apropiat al lui Nicu Paduraru, deputat ce o perie serios in ultima vreme pe Mihaela Popa - "doamna senator munceste 25 de ore din 24 pentru Iasi"
Nimeni n-are curajul sa-si asume aranjamentul     Iasicastiga.ro i-a sunat pe toti cei impricinati in cursul zilei de ieri, dar nici Mihaela Popa, nici Cristina Dobre nici Nicu Paduraru n-au avut curajul sa raspunda. Intr-un tirziu, Dobre a trimis un SMS prin care anunta ca e plecata din tara.
E dat afara singurul PDL-ist care s-a batut pe bune cu Nichita           Prefectul inca in functie are o sumedenie de pacate. Dragomir Tomaseschi s-a remarcat prin sprijinul constant acordat santajistului Ghiocel Asimionesei, pe care l-a facut scapat de o sumedenie de probleme cu fiscul sau alte organe de control ale statului (asta in conditiile in care Ghiocel a tepuit statul oficial cu macar 2,5 milioane euro)
     Tomaseschi s-a remarcat si prin sprijinirea afacerilor imobiliare ale unor rechini gen Zapodeanu, la cererea carora a facut zile negre unor mari contribuabili locali (gen Kosarom). Viitorul fost prefect sustine ca a sprijinit intreg mediul locla de afaceri, dar realitatea arata ca e vorba doar de o declaratie politica.
     Acelasi Tomaseschi are insa marele merit politic de a fi singurul PDL-ist care s-a luptat "pe bune" cu seful PSD Iasi, Gheorghe Nichita, inca dinainte de a se sti ca Traian Basescu va ramine presedinte. Atunci Mihaela Popa si sustinatorii ei se faceau ca ploua in fata afacerilor bomba ale primarului (atitutidine nuantata intre timp, dar neconvingator, mai ales din partea sefei PDL IASI), pregatindu-si terenul in cazul in care presedinte ar fi ajuns Geoana. Prefectul Tomaseschi a dezvaluit insa tunuri imobiliare, asfaltari unde s-a furat ca-n codru, mutari ilegale in finantele Primariei si multe altele.  
Alta bomba la PDL: viceprimarul demisioneaza din senin     O alta miscare ce arata cit de "democratic" e jocul intern din PDL Iasi este demisia surpriza aviceprimarului Grigore. Acesta a anuntat luni dimineata ca nu mai vrea sa fie nici  viceprimar, nici macar consilier local din "motive personale".     Imediat sefa PDL Iasi, Mihaela Popa, a declarat pentru TELE M ca "demisia ajuta PD-L".
     In schimb, deputatul Petrica Movila a dezvaluit ca fostul vicerpimar nu si-a consultat colegii inainte  sa renunte la functia din Primarie.
     Inapt brusc sa fie demnitar, Gabriel Grigore s-a considerat insa suficient de valid pentru a ramine secretar general al PDL Iasi. Semn clar ca demisia de la Primarie e o noua sforarie politica, nicidecum "personala"     De altfel, TELE M a dezvaluit ca Grigore a discutat despre demisie doar cu  Mihaela Popa si cu Dumitru Oprea iar asta inca de vineri 7 ianuarie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu