miercuri, 19 ianuarie 2011

Vila primarului, pazita de reporterii Buna Ziua Iasi

De citeva luni, nu mai are voie sa intre in Primarie ca reprezentant al mass media. Acreditarea de jurnalist pe institutia publica i-a fost anulata, motiv pentru care un ziarist de la cotidianul Buna Ziua Iasi a ales sa monitorizeze vila primarului citeva ore pe zi. Nu singur, ci impreuna cu un cameraman.

Seful orasului spune ca atitudinea celor de la BZI este una de intimidare si de santaj, dupa ce patronul cotidianului a fost amendat pentru ca si-a ridicat ilegal o vila in Bucium.

O echipa de la cotidianul "Buna Ziua Iasi" s-a instalat in fata casei primarului Gheorghe Nichita de la prima ora a diminetii. In jurul prinzului, sotia edilului i-a servit pe cei doi jurnalisti cu apa, cafea si citeva felii de piine cu zacusca.

Discutie intre sotia primarului si jurnalistul de la BZI:

"- Daca tot vad ca stati aici, v-am adus o cafea, noi postim.

- Si noi, multumim frumos.

- Si aici apa, ca e pomana in saptamana mare.

- Corect, Corect.

- Domnul primar este acasa?

- Nu este. El e la primarie.

- Nu l-am prins dimneata.

- A plecat devreme (II da farfuria cu zacusca).

- Multumim frumos.

- Sa fiti sanatosi. Pastrati-le.

- Multumim frumos.

- Cu multa placere si sarbatori fericite sa aveti. Doamne ajuta!

- Noi o sa mai stam pe aici, sper sa nu va suparati.

- Nicio problema."

Incepind cu aceasta saptamina, ziaristul de la cotidianul Buna Ziua Iasi va sta zilnic in fata casei primarului si va scrie doar despre ceea ce se intimpla in curtea edilului.

"In urma cu patru luni am publicat o fotografie in care purtatorul de cuvint -Sebastian Buraga - afisa un gest obscen in institutia Primariei. Drept pentru care s-a enervat, sa spunem asa si mi-a ridicat acreditarea. Clar este un abuz care a fost salutat intr-un fel sau altul de primarul Gheorghe Nichita. Drept pentru care de acum inainte voi face stirile fix din fata vilei dumnealui. Zilnic voi sta aici si voi relata ce se intimpla in casa domnului primar", ne-a declarat Ciprian Boaru, reporter BZI.

Primarul Gheorghe Nichita spune ca gestul celor de la BZI este unul de intimidare si de santaj.

"Postarea a doi jurnalisti de la Buna ziua Iasi in fata casei mele nu inseamana altceva decit o intimidare a familiei, o hartuire a familiei. Daca ar dori sa protesteze, ar putea sa vina in fata Primarie, nu la familia Nichita, ca nu familia Nichita le-a facut ceva lor. Dar de unde pleaca aceste atacuri din ce in ce mai violente ale lor? De la faptul ca au primit o amenda de 400 de milioane de lei vechi, pentru ca si-a construit domnul Asimionesei, patronul firmei BZI, o casa. Deci a construit o casa fara autorizatie si a fost amendat de Primarie cu 400 de milioane de lei vechi, ceea ce e pe lege, e normal. Sintem obligati sa facem acest lucru si s-a dispus o somatie prin care trebuie sa dezafecteze, sa demoleze constructiile care le-a construit fara autorizatie. Inclusiv casa, chiosc, ce mai are acolo si asa mai departe, in curtea unde au construit dinsii pe terenul lor proprietate si trebuie sa faca aceasta demolare in termen de trei luni de zile", a declarat primarul Gheorghe Nichita pentru Tele M.

Contactat telefonic pentru a raspunde afirmatiilor facute de seful orasului, Ghiocel Asimionesei a folosit un limbaj vulgar la adresa reporterului Tele M, ce nu poate fi reprodus pe post. Din intreaga discutie telefonica, doar doua propozitii au fost decente.

"Nu ma sunati pe mine cu ce spune primarul. Da eu ce treaba am sa comentez?" a declarat Ghiocel Asimionesei, om de afaceri.

(Mariana Mutu, Valentin Ghiorghiu, 19 aprilie 2011)

Deputatul Păduraru acuză o uriaşă spălare de bani la Nicolina. Imediat ziarul de şantaj îl face vinovat de demolarea fabricii

Vineri la prânz deputatul PDL Nicu Păduraru posta pe blogul lui un text ce acuza o uriaşă spălare de bani la Nicolina. Deputatul arăta cu destule detalii că statul nu doar că nu a apărat interesul public ci chiar a ajutat la devalizarea bugetului în folosul unor şmecheri ascunşi în spatele unor off-shore-uri din Cipru (vezi detalii aici)

Sâmbătă dimineaţă ziarul acuzat oficial de DNA de şantaj prin presă sare cu bocancii pe Nicu Păduraru şi-l acuză, culmea, de demolarea unor clădiri de la Nicolina. “Articolul” nu pomeneşte nimic de rambursările spectaculoase de TVA incriminate de parlamentar, prezintă off-shore-urile cipriote implicate în scandal ca fiind firme onorabile şi de bună credinţă iar deputatul e executat în stil GHiocel Asimionesei (vezi detaliiaici).
Interesant e că acuzaţiile lui Păduraru, care au un grad mult mai mare de credibilitate decât cele aruncate la derută de BZI, nu sunt văzute de nici un post tv sau de ziar important din Iaşi, deşi subiectul este, clar, unul foarte fierbinte pentru ieşeni.

Şantajistul presei locale a fost amendat cu 40.000 de lei de Primărie şi ameninţat că i se dărâmă o vilă ridicată ilegal

SIngurul patron de media din Moldova trimis în judecată de DNA pentru şantaj prin presă, Ghiocel Asimionesei, a fost amendat de Primărie cu 40.000 de lei pentru că a ridicat ilegal o vilă într-o pădure din Bucium. Asimionesei anunţă sfidător că nu va plăti nici o amendă, ba chiar ameninţă cu tribunalul. Apoi Ghiocel recunoaşte indirect foloasele pe care le trage din politica oscilantă a “ziarului” pe care îl patronează declarând cu guriţa lui că BZI (ziarul acuzat de DNA de şantaj) l-ar fi putut scuti de amendă dacă îşi păstra atitudinea pe care a avut-o faţă de primar până în 2009 (îl lăuda deşănţat de fiecare dată, indiferent de ce prostii făcea Nichita)
vezi aici în detaliu amănuntele acestei umilinţe servită de primar lui Ghiocel Asimionsei

Patronii care l-au lăsat pe Ghiocel jr fără o jucărie sunt bălăcăriţi în cel mai pur stil BZI

Singurul ziar din Moldova trimis în judecată de DNA pentru şantaj prin presă îşi “revine” la forma care i-a adus tristul renume. BZI publică luni un “articol” despre un club proaspăt deschis la Super Copou. “Articolul” e redactat în cel mai pur stil BZI, afacerea fiind catalogată din start “un mare fas”, unde “gasesti de toate si nimic, fapt pentru care specii urbane precum cocalarul, pitipoanca sau marlanul se simt in mediul lor”. Imediat e scoasă şi artileria grea: “Trecand pragul clubului recent deschis la Super Copou, gandul te poarta catre camerele de gazare ale nazistilor. In cazul de fata, moartea este mai lenta! (..) siguranta de care se bucura clientul este comparabila cu cea din Vestul salbatic”.

La final vine acuzaţia supremă: “Avand in vedere ca, la un moment dat, se vorbea ca investitia de la Queens se ridica chiar si la 1 milion euro, nu poti decat sa crezi ca fie s-a aruncat cu bani, fie s-au spalat ceva bani” (detaliiaici)
Ce se ascunde în spatele atacului
Astfel de “articole” stil BZI au întotdeauna explicaţii comerciale. Iniţial am presupus că e vorba de un nou şantaj, dar surse din apropierea proprietarilor clubului au lămurit misterul: pur şi simplu e vorba de o răzbunare a fiului proprietarului BZI, neacceptat în rândul acţionarilor noului club. Claudiu Asimionesei a vrut să fie şi el acţionar la Queens, dar faima de scandalagiu şi prost platnic a tatălui i-a lămurit pe patronii clublui să refuze asocierea cu astfel Ghiocel jr.
Răzbunare de doi lei
Pentru că “răzbunarea e arma prostului”, patronii clubului bălăcărit de BZI au lăsat de înţeles că nu s esinchisesc de zbaterile BZI. Aceasta cu atât mai mult cu cât “ziarul” nu vine nici 300 de exemplare la tarabă iar traficul de pe ediţia on-line e grosolan falsificat, lucru deja dovedit oficial de BRAT.

“Războaiele” politice locale şi procesele lui Ghiocel

O sursă destul de credibilă susţine că imediat ce prefectul Tomaşeschi a cerut acum 2 săptămâni intrarea urgentă în legalitate a PALAS-ului (adica trecerea terenului în domeniul public şi rezilierea contractului), şefa PDL Iaşi, Mihaela Popa l-ar fi sunat pe primarul PSD-ist Gheorghe Nichita. Nu se ştie ce au vorbit cei doi, dar după convOrbire, Gigi a explodat faţă de câţiva apropiaţi: “asta îşi cere scuze pentru ce a făcut Tomaşeschi şi pretinde că ea nu a ştiut nimic. Chiar mă ia de prost?”.

A doua “sarja” vitejeasca a unui politician local: in celebrul dosar de şantaj Ziua de Iasi Fenechiu a cerut la ultimul termen aminarea cauzei pentru ca nu are avocat. Adica Fenechiu ii da singurel ragaz celui care l-a umplut de mizerii în ultimii ani şi care chiar şi acum il spurca in cel mai pur stil BZI. Ca sa fie limpede  smenul, trebuie precizat ca din 2005 pina acum Fenechiu n-a avut un avocat numai al lui in acest dosar, abia acum descoperind aceasta nevoie.
Oricum, Ghiocel trece prin clipe grele al dracului:
- cei de la BZI reclamă deja tot mai serios neplata la timp a salariilor, motiv pentru care unii au si inceput sa toarne invirteli de-ale lui Asimionesei.
- dacă Fenechiu se face că plouă, alţii se ţin scai de Asimionesei. Aud că Prisecariu, Stanciu şi alţii contabilizează noi victorii în instanţă, una chiar definitivă şi irevocabilă. La aceasta Ghiocel a încercat o manevră băgând în insolvenţă firma pusă să plătească o despăgubire. Ce i-a scăpat şantajistului este că răspunderea e în solidar, aşa că suma va trebui să fie plătită de el şi oamenii săi care au pierdut acest proces.

Santajistul Ghiocel a reusit imposibilul: sa-i uneasca pe Nichita si Prisecariu

Desi sunt in razboi total de 6 ani, primarul Gheorghe Nichita si omul de afaceri Danut Prisecariu isi dau brusc mina. Imposibilul a fost reusit de singurul patron local de media trimis in judecata de DNA pentru santaj prin presa, sinistrul Ghiocel Asimionesei (foto). Balacariti copios de ziarul lui Ghiocel, primarul si omul de afaceri au dezgropat o poveste relatata de iasicastiga.ro inca de acum un an: patronul de ziar santajist isi ridica un palat in Bucium fara a avea autorizatie.

Joi seara TELE M a difuzat o stire ampla despre supervila familiei Asimionesei. TELE M a aratat, ca si Iasicastiga.ro acum un an, ca impunatoarea constructie nu are autorizatie de constructie si e bransata ilegal la reteaua de curent electric. Daca acum un an primaria refuza sa recunoasca pentru Iasicastiga.ro lipsa autorizatiilor (pe atunci primarul inca era in relatii foarte bune cu Ghiocel), site-ul bazandu-si dezvaluirile pe surse neoficiale din cadrul municipalitatii, mai nou subordonatii lui Gheorghe Nichita au oferit TELE M-ului (fapt fara precedent) toata munitia legala pentru demolarea vilei patronului santajist. Ba, mai mult, a aparut cu declaratii, larg mediatizate de TELE M, unul din oamenii de incredere ai primarului.
vezi detaliidetalii la http://www.telem.ro/telem/local/31694-ghiocel-asimionesei-si-a-ridicat-ilegal-vila-in-bucium.html
Prisecariu vs Nichita – cel mai dur razboi din ultimii ani ai Iasului
Danut Prisecariu este unul din cei mai bogati oameni ai Iasului (proprietar, printre altele, al hotelurilor Traian si Astoria – recent a vindut pentru 3 milioane euro hotelul Studis -, al complexului comercial Hala Centrala, al postului tv TELE M, fost proprietar al Moldova Mall – activ vindut in 2005 pentru 34,5 milioane euro, proprietarul unui hotel de 4 stele in Botosani, al unei filiale a TELE M si a zeci de terenuri si cladiri amplasate in zonele centrale ale Iasului, Botosaniului dar si altor localitati din Moldova)
Gheorghe Nichita este din 2003 primar al Iasului si este si el, neoficial, multimilionar in euro. De ochii lumii, pretinde ca abia-i ajung banii din salariu si ca se cearta cu sotia de la economia de energie de-acasa, dar umbla numai cu cravate de sute de euro bucata, costume si mai scumpe, fiind amator de masini si excursii luxoase.
Prisecariu si Nichita au fost prieteni la catarama pina in iulie 2004. Pina in acel moment TELE M l-a sprijinit copios pe politician in cariera sa. Imediat insa ce a fost ales primar in mai 2004 Nichita s-a lepadat de Prisecariu preferind sa se alieze cu un grup de afaceristi adversar al patronului TELE M.
La inceputul lui 2005 DNA l-a trimis in judecata pe Prisecariu pentru acuzatii ulterior infirmate – ba spalare de bani, ba deturnarea unui credit. Afaceristul l-a acuzat public pe primar ca el ar fi comandat fabricarea acelui dosar, acuzatie niciodata infirmata de primar.
In anii urmatori Prisecariu a reusit sa demonteze in instanta acuzatiile primite in 2005 si a declansat o ofensiva sustinuta impotriva primarului. S-a mers pina la lansarea publica a unor acuzatii grave de coruptie – “Nichita este domnul 15%” – acuzatii iarasi nedezmintite de primar.
In replica, Nichita a pretins ca Prisecariu “a pus 1.000.000 de euro pe capul meu” si ca “face presiuni de top mafiot pentru speculatii imobiliare”
In acest context surprinde aparitia unei aliante Primarie – TELE M. Iata insa ca Asimionesei, prieten pina in 2008 atit cu Prisecariu cit si cu Nichita, a putut uni doua tabere atit de inversunate.

Analfabetul Ghiocel Asimionesei amendat cu 40.000 de lei pentru ca si-a ridicat ilegal vila in Bucium



Vezi declaratia lui Ghiocel Asimionesei VIDEO!


Patronul cotidianului Buna Ziua Iasi, Ghiocel Asimionesei, a fost sanctionat de Primarie! Omul de afaceri a primit o amenda de 40 de mii de lei pentru ca si-a ridicat o vila in Bucium fara sa ceara autorizatie. In cazul in care Asimionesei refuza sa plateasca amenda, Primaria se va adresa instantei de judecata pentru a obtine un ordin de dezafectare a imobilului ridicat ilegal. Contactat telefonic, patronul BZI sustine ca amenda este, de fapt, o razbunare venita din partea primarului Gheorghe Nichita.

Omul de afaceri Ghiocel Asimionesei a primit o amenda de 40 de mii de lei pentru ca si-a construit o vila in Bucium, fara sa ceara autorizatie de la Primarie.

Inspectorii de la Serviciul Control Urbanism din cadrul Politiei Locale Iasi spun ca Asimionesei si-a amenajat, pe linga vila, si o casa de vacanta, un foisor si o anexa gospodareasca. Vila din Bucium are demisol, parter, un etaj si o mansarda. Casa de vacanta, ridicata linga vila, are parter si mansarda.

Pentru niciunul din imobile nu au fost emise autorizatii de contrucutie, fie ele temporare.

Ionica Ciobanu, sef Serviciul Control Urbanism, Politia Locala Iasi, ne-a declarat: "Conform procedurilor legale, am intocmit procesul de constatare si contraventie, fiind trimis atit la adresa de domiciliu al acestuia, cit si in debit la Finante Publice. in acest caz, cuantumul amenzii este de 40.000 de lei. "



In cazul in care patronul cotidianului "Buna Ziua Iasi" refuza sa plateasca amenda, Primaria il va da in judecata. Asimionesei a primit si un termen pentru a obtine autorizatiile de construire. Daca pina in iunie 2011, nu va obtine autorizatiile necesare, Primaria va cere instantei de judecata aviz pentru demolarea imobilelor ridicate ilegal. Contactat telefonic, Ghiocel Asimionesei da vina pe cei de la Urbanism.

Discutie intre Ghiocel Asimionesei, patronul BZI – reporter:

Omul de afaceri spune ca amenda este, de fapt, o razbunare venita din partea primarului Iasului, Gheorghe Nichita.

Ghiocel Asimionesei, patronul BZI, spune ca: "Eu nu pot sa stau dupa primarul Nichita cind vrea sa-mi dea autorizatia. Daca cotidianul BZi avea o atitudine corecta fata de Nichita, adica sa-i placa lui, probabil ca aveam autorizatia de constructie. Nu o sa platesc nicio amenda, spuneti-i lui Ionica Ciobanu, individu asta, nu stiu cine e, ca nu platesc nicio amenda sa fie el sanatos. O sa actionez in instanta si atunci instanta va decide."



Si EON Moldova a fost amendata cu 10.000 de lei de inspectorii de la Urbanism, pentru ca a bransat vila ridicata ilegal la energie eletrica.

Tele M a solicitat un punct de vedere companiei E.ON in aceasta privinta in urma cu doua saptamni, dar nici pina acum nu am primit un raspuns. Somatii au primit si furnizorul ApaVital si EON Gaz, care ar putea fi amendate cu cite 10 mii de lei, daca se constata ca au bransat vila lui Asimionesei la utilitati.

Ionica Ciobanu, sef Serviciul Control Urbanism, Politia Locala Iasi, a precizat: "Firma utilizoare de utilitati nu s-a prezentat la somatia noastra, desi a primit notificare. Avem dovada confirmarii de primire, drept pentru care s-a procedat la intocmirea procesului verbal de constatare si contraventie cu suma prevazuta pe lege. Si a fost trimis procesul verbal care dumnealor. Cuantumul amenzii etse fix este de 10.000 de lei. Urmare a unei deplasari ulterioare in zona cu inspectorii, s-a constatat existenta si altor retele. S-au notificat detinatorii acestor retele sa ne comunice daca au documente sau informatii vis a-vis de faptul, daca furnizeaza la adresa respectiva, la imobilul care este fara autorizatie, utilitati."



Inspectorii de la Urbanism au trimis o solicitare si catre societatea Romsilva, care va trebui sa spuna ca Asimionesei a depus vreun act pentru scoaterea din circuitul silvic a terenului din Bucium.