marți, 18 ianuarie 2011

"Ziua de Iaşi" solicită sancţionarea disciplinară a purtătorului de cuvânt al CNCF CFR SA


Oana Brânzan, ofiţer de presă în cadrul CNCF CFR SA, răspunde doar la întrebările care îi convin. În baza legii 544/2001, privind liberul acces la informaţiile de interes public, articolul 21, Ziua de Iaşi a solicitat conducerii CFR astăzi, 3 martie 2010, sancţionarea disciplinară a Oanei Brânzan.
Într-o petiţie adresată ieri, 2 martie 2010, ofiţerului de presă al CNCF CFR SA i s-a solicitat să precizeze în ce zile (data calendaristică) Grafic Beta Invest a efectuat eventuale plăţi către CFR şi care a fost valoarea acestora.
Firma în cauză este deţinută de apropiaţii controversatului Ghiocel Asimionesei, primul patron din ţară judecat pentru şantaj prin presă. Solicitarea viza modul de derulare a contractului prin care srl-ul a închiriat de la Regionala CFR Infrastructură Iaşi parcarea din faţa gării.
Oana Brânzan a refuzat să răspundă punctual la această întrebare, oferind informaţii doar pentru restul întrebărilor formulate în petiţie. Contactată telefonic, aceasta s-a eschivat susţinând că informaţiile solicitate nu sunt de interes public.
Cum informaţiile cerute sunt de interes public, în baza articolului 21 din legea 544/2001, "Ziua de Iaşi" a solicitat astăzi directorului general al CNCF CFR SA, Emil Sabo, sancţionarea disciplinară a ofiţerului de presă Oana Brânzan. Potrivit aceluiaşi articol, conducerea companiei are obligaţia ca în maximum 15 zile să comunice informaţiile solicitate precum şi ce măsură disciplinară a fost luată împotriva ofiţerului de presă.

Un comentariu: