marți, 4 ianuarie 2011

Presă tip Ghiocel: cum se transformă o sursă de bani în panou de aruncat lături

 

Presă tip Ghiocel: după ce luat vagoane de bani de la Tompea şi Işan lăudându-i pe aceştia şi desfiinţându-i pe duşmanii lor, BZI muşcă acum mâna care l-a hrănit şi-i laudă pe cei pe care i-a înjurat dar care plătesc acum.
"Comunist decrepit", "obsedat sexual", "moş descreierat" sau "senilul PârNae", aşa era prezentat în BZI, până acum un an, Niculae Niculescu. Mai nou acelaşi individ este prezentat drept "profesorul" sau "rectorul UPA". Concomitent, BZI a trecut de la şuvoaie de laude la adresa taberei Tompea (cea care l-a înlăturat pe Niculescu de la conducerea UPA) la atacuri făţişe. Această schimbare de atitudine, care ar falimenta credibilitatea oricărui ziar serios, este cu atât mai bizară cu cât omul nr. 1 la BZI, Rareş Neamţu, este finul rectorului UPA, Doru Tompea. Cei doi au fost extrem de apropiaţi în ultimii ani, interval de timp în care UPA a virat către BZI sume impresionante. Imediat ce Tompea a stopat însă finanţarea pe motive de criză economică, BZI şi-a arătat "recunoştinţa". Ziarul acuzat până şi de Niculescu drept unul "de şantaj" l-a lăsat acum pe "moş PârNae" să-şi bălăcărească adversarii în cel mai pur stil Asimionesei, pseudorectorul declarând că Tompea & co "se cacă pe ei".

vezi textul aici
BZI îl umple de "recunoştinţă" şi pe rectorul de la "Cuza"
La fel a procedat BZI şi în cazul rectorului de la Universitatea Al. I. Cuza, Vasile Işan. În urmă cu 4 ani l-a atacat pe acesta în stil Ghiocel - "rectorul Beşan", "obsedat sexual", "îşi ciomăgeşte nevasta" ş.a. - apoi, când rectorul a cedat şantajului şi a dat bani la BZI, s-a trecut la laude jenante. Tămâierile s-au oprit însă brusc acum o lună iar mai nou s-a trecut iar la bălăcăreli, totul culimnând cu un atac la beregată dat fix în ziua votului pentru realegerea rectorului.
vezi textul aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu