sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Dosarul de santaj se rejudeca - bzi

Florin Ghiocel Asimionesei incepe prost anul 2010.
Dosarul sau de santaj de la Cluj nu a fost intors la DNA, pentru refacerea urmaririi penale, solutie ce-l avantaja. Si nu doar pe el ci si pe actualul director al "Buna Ziua Iasi", Alin Ioan Tocan, pe vremuri redactor sef la fosta "Ziua de Iasi".Tribunalul Cluj a decis recent rejudecarea dosarului la Judecatoria Cluj.
Florin Ghiocel Asimionesei, primul patron trimis in judecata pentru santaj prin presa, a inregistrat o infrangere in dosarul de la Cluj.Acesta a incercat sa-i induplece pe judecatorii clujeni sa retrimita dosarul la Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Iasi pentru refacerea urmaririi penale, motivand ca pe parcursul acestei actiuni nu i-a fost respectat dreptul la aparare. In prima faza, Judecatoria Cluj a admis
cererea lui Asimionesei.Insa DNA a inaintat recurs si a castigat.
Ionel Nechita - avocatul lui Florin Ghiocel Asimionesei "A fost trimis la DNA pentru refacerea urmaririi penale si a rechizitorului. Ulterior s-a declarat recurs de catre DNA Cluj. Iar Tribunalul Cluj a casat solutia si a trimis la Judecatorie pentru rejudecarea cauzei."
Aceasta solutie a fost data de magistratii Tribunalului Cluj pe data de 23 decembrie 2009. Acum urmeaza ca Judecatoria Cluj, instanta la care a fost trimis dosarul spre rejudecare, sa stabileasca si primul termen.
Florin Ghiocel Asimionesei nu a putut fi contactat pentru a-si prezenta pozitia intrucat avea telefonul inchis.
O alta persoana acuzata in acelasi dosar, Alin Ioan Tocan, fost redactor sef la "Ziua de Iasi', actual director al cotidianului "Buna Ziua Iasi", a refuzat sa comenteze solutia Tribunalului Cluj.
Alin Tocan - director Buna Ziua Iasi:"Chiar nu sunt la curent cu ce imi spuneti. Cel mai bine ar fi sa luati legatura cu avocatul care ma reprezinta. Este singurul in masura sa dea declaratii care sa nu imi faca rau in
fata instantei."
Dosarul penal s-a constituit in 2005 pe baza plangerilor depuse la DNA de 13 persoane, politicieni, functionari publici si oameni de afaceri.
Relu Fenechiu - parte vatamata:"- Dosarul de santaj al lui Florin Ghiocel Asimionesei de la Cluj in care dumneavoastra sunteti parte vatamata a fost trimis spre rejudecare la Judecatoria Cluj. Aveti cunostinta despre aceasta solutie?
-Am cunostinta, dar nu o discut. Nu comentez decat dupa ce instanta isi va spune cuvantul."
Traian Dobre - parte vatamata:"Nu cunosc si  nu ma intereseaza. O cauza pe care justitia romana o analizeaza timp de 20 de ani nu ma intereseaza."
O alta victima a santajului de presa facut de oamenii lui Ghiocel Asimionesei este omul de afaceri Ion Budeanu, patronul firmei Coseli. Acesta inca mai trage speranta ca adevarul va fi scos la iveala.
Ion Budeanu - patron Coseli:"- Of, of, of, eu as comenta-o ca un inceput de normalitate in mass-media sa zicem sau pentru mass media.
- Credeti ca trebuia data mai demult o solutie in acest dosar?
- Eu as fi dat-o a doua zi. Eu daca as fi avut o putere as fi dat-o a doua zi. Pata care s-a adus mai intai ca firma si apoi ca persoana, nu poate fi stearsa decat dupa mult timp. Ca sa lovesti in munca cinstita a unor oameni
care isi vad de treaba si care vor sa faca ceva, de la a-I lasa in pace si pina la ajunge acolo pina sa-I santajezi este o situatie, o atitudine de neconceput."
16 reporteri si redactori s-au perindat prin fata anchetatorilor, in calitate de martori. Acuzatiile din dosar sunt ca Asimionesei isi punea oamenii sa loveasca in cei care refuzau sa "cotizeze".
Dosarul a fost instrumentat la DNA Iasi de controversatul procuror anticoruptie Corneliu Marian Gheorghita, pensionat anul trecut.(08.01.2009)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu