sâmbătă, 8 ianuarie 2011

Parcarea CFR inchiriata gratis?

Reizbucneste scandalul inchirieii parcarii CFR de la gara.Grafic Beta Invest, firma controlata de Florin Ghiocel Asimionesei, patronul Buna Ziua Iasi, a uitat, doua luni si jumatate, sa plateasca chiria lunara de 90 de milioane lei vechi. Seful Regionalei iesene, Sorin Flutur, sustine ca societatea ar fi virat banii intr-un cont gresit.Deputatul PD-L Daniel Oajdea afirma ca CFR nu ar fi primit chiria pe jumatate de an.
Regionala CFR Iasi se pricepe la afaceri paguboase.Cel putin de asta da dovada prin contractul prin care a inchiriat parcarea de peste 2.000 de metri patrati firmei Grafic Beta Invest, controlata de Florin Ghiocel Asimionesei.Chiria lunara este destul de mica, circa 90 de milioane de lei vechi.Deputatul Daniel Oajdea a sesizat Ministerul Transporturilor ca firma Grafic Beta Invest nu si-a platit chiria catre CFR.
Daniel Oajdea - deputat PD-L:"In Sesizarea pe care am primit-o este ca mai bine de sase luni aceasta firma nu si-a platit chiria fata de CFR. Am decis sa interpelez Ministerul Transporturlor pentru a preciza clar daca firma si-a platit chiria la zi, cat a platit si data la care a platit. Am facut acea interpelare pentru ca asa cum stiti si dumneavoastra CFR a inchiriat in mod suspect dupa o licitatie cu multe semne de intrebare in vara anului trecut parcarea din fata de la gara mare."
Directorul Regionalei CFR Iasi, Sorin Flutur, a confirmat existenta datoriilor, dar a furnizat si o explicatie.
Sorin Flutur - director Regionala CFR Infrastructura :"Din ce stiu verbal de doua luni si ceva, pina in doua luni jumate. Ei apareau cu mai mult dar au virat niste bani intr-un cont gresit. Nu au stiut. Dar acum in urma scandalului va spun ca, eu nu am fost aici si nu am stiut, ca s-au sesizat, au cautat si acum calculeaza exact
ca sa nu fie probleme."
Reprezentantii CFR din Bucuresti au remis, cu greu, un comunicat cu privire la datoriile inregistrate de firma Grafic Beta Invest.Potrivit documentului, firma are datorii in valoare de 21.641 lei reprezentand chiria pe
doua luni si jumatate.Chiar si asa, contractul nu va fi reziliat.
Sorin Flutur - director Regionala CFR Infrastructura :"Ei au o garantie. In caz de nu plateste, eu le retin din garantia aia. Oricum teoretic e acoperit. Dar ce depaseste de acum doua luni se poate rezilia cu anumite
clauze."
Reprezentantii Grafic Beta Invest au refuzat sa faca vreun comentariu cu privire la aceasta situatie.
Georgeta Climescu - actionar Grafic Beta Invest:"Nu stiu daca s-a intamplat ceva dar nu inteleg de ce astazi am primit numai telefoane. Va rog frumos sa ma lasati in pace."
Georgeta Climescu - contabila lui Asimionesei - este actionar al societatii Grafic Beta Invest impreuna cu Ioan Besleaga, paznicul sediului Buna Ziua Iasi.Acesta este anchetat impreuna cu Marian Asimionesei, fratele lui Ghiocel Asimionesei, intr-un dosar de furt de tabla de la fosta fabrica de Tigarete.(02.03.2010)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu