miercuri, 5 ianuarie 2011

De ce ii este frica lui Ghiocel Asimionesei?

La Martor Incomod, ati aflat miercuri, 22 decembrie 2010, alte cateva manevre folosite de sotii Violeta si Ghiocel Asimionesei (foto) pentru a ingropa fabrica RETROM Pascani. Facem precizarea ca desi i s-a oferit  posibilitatea sa-si spuna punctul de vedere in cadrul emisiunii, Florin Ghiocel Asimionesei a  refuzat invitatia postului nostru de televiziune.
Tele M a descoperit ingineria financiara prin care Florin Ghiocel Asimionesei a ascuns de creditori un teren foarte valoros din municipiul  Roman. Manevrele dubioase au inceput chiar de la cumparare. Unul dintre expertii lichidatori care au urmarit licitatia ne-au povestit dedesubturile acesteia, sub protectia anonimatului.
Expert evaluator-lichidator: "In mod normal, Retrom Pascani nu trebuia primita la licitatie. Retrom detinea in acel moment aproximativ 21% din actiunile Romconstruct, societatea aflata in lichidare. Insa Legea 85/2006, in articolul 80, alineatul 2, litera C, interzice celor care au  peste 20% din actiunile unei societati sa participe la lichidarea acesteia. A doua firma participanta avea si ea probleme. Cand s-au inscris la licitatie, cei de la Rocons au adus un ordin de plata pentru suma de 6 miliarde de lei vechi. Or, firma nu avea acei bani in cont, iar organizatorii licitatiei nu au verificat acest lucru. Din verificarile mele, Rocons avea in cont doar 7 lei si 4 bani. Oricum, nu trebuia primita la licitatie pentru ca avea obligatii atat catre stat, cat si catre diverse firme private".
Firma lui Ghiocel Asimionesei a ofertat mai  putin de jumatate din pretul evaluarii initiale, iar executorul si membrii comisiei au acceptat aceasta suma. In mod straniu, inclusiv reprezentantul Fiscului din Comisia de Licitatie si-a dat binecuvantarea asupra tranzactiei. Teoretic, acesta putea opri intreaga mascarada, cu atat mai mult cu cat suma licitata nu acoperea nici jumatate din datoriile firmei catre stat.
Care era valoarea reala, de piata, a terenului? Nu  mai putin de 16 milioane de lei, daca ne raportam  la o tranzactie derulata un an mai tarziu. Atunci, societatea Retrom Pascani (foto) a vandut 1,5  hectare din terenul cumparat la licitatie  societatii nationale Romgaz, la pretul de 3,7 milioane de lei. Altfel spus, cumperi 6,5  hectare de teren cu doar 3 milioane de lei, vinzi 1 hectar si jumatate cu 3,7 milioane de lei si ramai  cu teren in valoare de 13 milioane de lei. Prin  urmare, 13 milioane de lei "profit curat" pentru  Ghiocel Asimionesei si asociatii sai.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu