luni, 3 ianuarie 2011

Familia lui Ghiocel Asimionesei, datoare la CJ cu 600.000 lei

Consiliul Judetean are datorii de recuperat circa 2,2 milioane de lei. Practic, aproape toata suma provine de la trei mari datornici.
Sotii Violeta si Ghiocel Asimionesei
 Mai bine de jumatate din totalul datoriei trebuie recuperata de la Lucrari Drumuri si Poduri (LDP), societate care s-a aflat in subordinea CJ si care, in prezent, se afla intr-un proces de insolventa. Datoriile LDP reprezinta bani din dividende si dobinzi. Datoria LDP se ridica la aproximativ 1,18 milioane de lei. O alta datorie mare pe care CJ o are de recuperat provine de la firma Delta Press Investment SRL, firma condusa de familia lui Ghiocel Asimionesei, patronul organului de presa „Buna Ziua Iasi".
CJ are de recuperat de la Delta Press Investment peste 600.000 de lei pentru „lipsa folosinta spatiu". Concret, din 2006 si pina in prezent, societatea amintita a folosit un spatiu aflat in proprietatea CJ, pe strada Sararie, dar nu a platit acestuia chiria. Suma totala i-a fost calculata la tarifele pe care le practica CJ pentru inchirierea spatiilor din zona. CJ a deschis proces cu societatea pe aceasta tema, urmatorul termen fiind pe 6 martie, la Tribunalul Iasi.
Contactat telefonic, Ghiocel Asimionesei a declarat ca firma nu si-ar fi recuperat de la CJ investitiile pe care le-a facut in sediul din strada Codrescu nr. 6. „Este un proces mai vechi. Si CJ trebuie sa ne dea bani pentru investitiile pe care le-am facut. Oricum, procesul nu este inca terminat. Nu e treaba «Ziarului de Iasi» ce datorii avem noi pentru chirie", a declarat Ghiocel Asimionesei. Cea de-a treia datorie la CJ ca valoare apartine Fotbal Club Politehnica Iasi SA si este de 169.000 de lei. CJ de recuperat bani si de la citeva primarii din judet. Este cazul primariilor din Butea, Birnova si Popricani. Pe lista datornicilor CJ de la finalul anului trecut se mai aflau si 11 societati aflate in insolventa, printre acestea numarindu-se Mica Industrie SA, Ceproplast SA, Suprem SA, Moldova Tricotaje SA, Nectar SA Pascani, Comtom SA Tomesti, precum si Aviatia Utilitara SA. In cele mai multe din aceste cazuri, datoriile se refera la impozitul pe salarii aferent anului 1999 si la taxa de cultura si sport, la care intre timp CJ a renuntat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu