duminică, 27 februarie 2011

Iată pe cine protejează Simirad: Ghiocel a rascolit Parchetele si DNA-ul pentru a gasit bube penale ale şefului CJ


     Singurul patron de ziar trimis în judecată de DNA pentru şantaj prin presă, Ghiocel Asimionesei, a căutat cu disperare ceva cu care să-l şantajeze pe Constantin Simirad. Ghiocel şi-a pus oamenii de încredere să răscolească dosarele de la Poliţie, de la Parchetele de pe lângă Judecătorie, Tribunal şi Curtea de Apel, ba chiar şi dosarele de la DNA, doar-doar o găsit ceva despre Simirad. Iar efectul a fost cel scontat: ajuns şef la Consiliul Judeţean, Simirad şi-a înghiţit toate acuzaţiile grele la adresa lui Ghiocel, ba, mai mult, i-a facilitat acestuia tot felul de afaceri.
Cum era înainte de răscolirea dosarelor
       Înjurat cumplit şi bălăcărit ca la uşa cortului de către fosta Ziua de Iaşi - "scrof", "godac", ba "curvar" ba "impotent", "incapabil", "prost", "hoţ", "mafiot" şi multe alte asemenea mizerii - Simirad a fost poate cel mai vehement militant al luptei pentru curăţirea presei locale de infecţia Ghiocel. Asta până în preajma alegerilor locale din 2008.
       Atunci, brusc, Simirad şi-a înghiţit cuvintele şi, spre consternarea opiniei publice, a acceptat să nu mai vadă nimic murdar la fosta Ziua de Iaşi, actualul ziar Bună Ziua Iaşi. Culmea e că anterior Simirad era atât de pornit împotriva ziarului trimis de DNA în judecată pentru şantaj încât spunea cunoscuţilor că "nici Dumnezeu nu mă poate face să-l iert pe acest golan de Asimionesei".
 
Simirad şantajat?
       Misterul aparent imposibilei umilinţe poate fi explicat prin vasta campanie declanşată de Ghiocel Asimionesei înaintea alegerilor locale de a descoperi tot felul de bube penale ale  lui Simirad. Fostul primar fusese nominalizat de PSD candidat pentru şefia Consiliului Judeţean, instituţie ce i-a oferit gratis un sediu ziarului lui Ghiocel dar i-a servit şi alte afaceri de miliarde. Odată ajuns şef acolo, Simirad putea ruina foarte uşor multe businessuri ale lui Ghiocel, învârteli clădite exclusiv pe presiuni exercitate asupra angajaţilor la stat.
       Aflat în mare pericol, Ghiocel şi-a pus oamenii de încredere să scotocească prin dosarele de la toate instituţiile ce au ca atribuţii de serviciu cercetări penale.
       Zilele trecute arătam cum mâna dreaptă a patronului BZI l-a somat pe şeful Poliţiei Judeţene să ofere toate datele despre Simirad (vezi aici).
       Dar acel episod e doar vârful iceberg-ului. Ca să fie sigur că-l pune cu botul pe labe pe Simirad, trupa lui Ghiocel a răscolit prin dosarele de la toate Parchetele de pe raza Iaşului. S-a mers cu verificarea chiar şi la DNA, instituţie unde, teoretic, Asimionesei nu avea intrări, fiind el însuşi cercetat penal şi apoi trimis în judecată pentur şantaj prin presă.
Proba      Iată cum arată adresa trimisă de directorul fostei Ziua de Iaşi, Alin Tocan, către DNA Iaşi.
"17 iulie 2007
        Catre Serviciul Teritorial Iasi al DNA
    În atentia procurorului sef Liviu IONASCU
Domnule Procuror Sef
        Prin prezenta, în baza prevederilor legale privind liberul acces la informatiile publice, va rugam sa ne comunicati daca aveti în lucru dosare de cercetari penale care îl au ca subiect pe numitul Constantin SIMIRAD, fost primar al municipiului Iasi, fost ambasador al României în Cuba. Dorim sa cunoastem daca mai exista asemenea dosare în lucru, deoarece cercetari penale privind activitatea lui Constantin Simirad au fost înregistrate înca din anul 2002, acestea fiind date publicitatii la vremea respectiva.
        În cazul în care aceste cercetari ale procurorilor dumneavoastra au fost finalizate, va rugam sa ne comunicati care au fost solutiile din dosar.
        Va multumim.
        Alin TOCAN, Director ZIUA de Iasi"
Pe cine nu laşi să moară...
        Adrese similare au fost trimise în aceeaşi perioadă către Parchetele de pe lângă Judecătorie, Tribunal şi Curtea de Apel. Fiecare document a fost semnat de Alin Tocan, care îi soma practic pe procurori să ofere cel mai mic indiciu de natură penală ce putea fi legat de numele lui Simirad.
     Precizăm că Alin Tocan a fost ajutat de Simirad într-un moment greu, fiind numit direct de primar şef la Taxicom SA în 1997, când fusese dat afară de la Moldoplast. Doi ani Tocan a huzurit ca director la stat, iar apoi a plecat la Ziua de Iaşi. Moment în care a uitat cine l-a ajutat să mănânce o pâine şi l-a porcăit incredibil pe Simirad. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu