sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Directorul BZI susţine oficial că el și patronul său sunt curvari

Consacrat deja ca cea mai abjectă publicație din istoria postdecembristă a Iașului (doar nu degeaba a fost trimisă în judecată de DNA pentru calomnie și șantaj prin presă) scandaloasa BZI o face marţi lată de tot.Directorul “gazetei” a semnat un “editorial” în care senatoarea şi deputata PDL sunt făcute oficial “curve” (vedeţi aici). Nu se aduce nici o probă jurnalistică, nici o dovadă, ci doar se toarnă lături în cel mai pur stil BZI.
Recunosc, atunci când am văzut textul am simţit greaţă intensă amestecată, totuşi, cu o mică doză de satisfacţie. Greaţă pentru stilul BZI, satisfacţie pentru că Mihaela Popa şi Cristina Dobre au protejat în ultimii ani (direct şi indirect) infecția numită BZI. Cele două parlamentare știau foarte bine ce mizerabilă e presa tip BZI, dar cu toate acestea i-au apărat pe Ghiocel şi înjurătorii săi atunci când media respectabilă încerca să  mobilizeze opinia publică împotriva practicilor lui Asimionesei.
Următorul reflex a fost de a vedea cum reacţionează colegii PDL-işti ai ultimelor două victime ale BZI. Așa cum bănuiam, cei mai mulţi s-au ferit să răspundă la telefon pentru a nu putea fi puși să condamne public mârșăvia BZI. PDL-iştii nu puteau spune că nu știau (din surse apropiate lor am aflat că lăturile numite “editorial” asumate de directorul BZI au fost văzute imediat de toţi). Probabil că unii “bărbaţi” ai PDL Iaşi chiar s-au bucurat că ale lor colege au “încasat-o”.
După aproape o oră de telefoane pe la şefii PDL a răspuns Dumitru Oprea. Ajuns el însuşi şef la PDL Iaşi după un şantaj politic în stil Ghiocel, Oprea s-a ferit să scape vreo acuzaţie explicită la adresa patronului ori directorului BZI, apărându-și cu fereală colegele de partid: “ce poţi să spui într-un astfel de caz? E un limbaj condamnabil. Prin astfel de limbaj poţi să dispari în trei secunde, deci aşa ceva nu-i de acceptat, mai ales într-un oraş cu pretenţiile culturale ale Iaşului“.
Aceasta a fost singura reacţie a unui “bărbat” din PDL Iaşi.
În faţa acestui exerciţiu de laşitate al PDL-iştilor, am decis să folosesc armele BZI şi înţelepciunea populară, cea care spune că “pasărea pe limba ei piere” dar şi că “cine se aseamănă se adună”. Dacă PDL-istele Popa şi Dobre sunt curve, atunci cei care se pupau cu ele în public şi le felicitau sau se lăsau felicitaţi de ele nu sunt curvari? Este cazulpatronului BZI, Ghiocel Asimionesei, care în 2010 şi 2011 s-a pupat în văzul lumii cu Mihaela Popa şi Cristina Dobre la aniversări plătite de BZI (vezi foto). Adică patronul ştie că două parlamentare sunt “curve”, dă o petrecere pe banii săi şi le cheamă pe cele două apoi se pupă cu ele. La fel a procedat şi directorul BZI, Rareş Neamţu, moralistul din editorialul de marţi. Dacă ei doi se asociază oficial cu două curve atunci sunt curvari.
Iar de la un “ziar” patronat de un curvar şi condus de un director curvar nu poţi să te aştepţi decât la mizeriiIată deci cum recunoaşte public Rareş Neamţu că BZI este o mare mizerie.
Aurel DOBAŞU
PS: am vazut că ulterior apariţiei acestui text preşedintele OM PDL Iaşi, Marius Spinu , a avut demnitatea de a lua o poziţie categorică împotriva mizeriei la care s-a dedat a n-şpea oară BZI

Curtea de Apel Bucureşti: editorul BZI rămâne în insolvenţă iar Ghiocel Asimionesei trebuie scos din conducerea firmei

Magistraţii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis ieri să respingă recursul Delta Press Investment, edtorul Bună Ziua Iaşi, împotriva unei sentinţe de la începutul acestui an prin care Tribunalul a dispus intrarea în insolvenţă a societăţii din cauza datoriilor. Creditorii care ceruseră această măsură sunt VB Leasing Romania IFN SA, VBL Broker de Asigurare si Eurex SRL Braşov. Decizia este irevocabilă şi presupune înlăturarea de la conducerea administrativă a firmei a asociaţilor, în frunte cu Ghiocel 

Doi foşti angajaţi BZI sunt obligaţi să achite înjurături ale lui Ghiocel Asimionesei la adresa lui Dănuţ Prisecariu


Tribunalul Iaşi a decis recent să respingă recursurile jurnaliştilor Tudor Leahu şi Ionel Iloae care pe vremea când lucrau la cotidianul Bună Ziua Iaşi au scris un material calomniator la adresa omului de afaceri Dănuţ Prisecariu.
În octombrie 2010, cei doi au publicat textul “WC-ul lui Dănuţ Prisecariu, executat silit de Finanţe”, începutul articolului fiind următorul: “Spusa de-a dreptul, ca din popor, "Danut Prisecariu este in rahat pana la gat", "Danut Prisecariu a ajuns de tot rahatul" • Finantele au scos la licitatie pana si WC-ul detinut de una dintre firmele controlate de patronul de la Tele M • Reticenti, pentru ca nu stiu daca il vor primi igienizat sau asa cum a fost el folosit, oamenii de afaceri nu s-au inghesuit sa liciteze pentru WC. Magnat si mic mogul de Targul Iesilor, Danut Prisecariu, patronul de la Tele M, a ajuns subiect de bancuri. De ce? Pentru ca una dintre firmele pe care le controleaza nu si-a platit datoriile la stat, iar Finantele, pentru a recupera banii, i-au scos la vanzare WC-ul. Spusa de-a dreptul, ca din popor, "Danut Prisecariu este in rahat pana la gat" sau "Danut Prisecariu a ajuns de tot rahatul". Norocul lui ca izmenele, adica lenjeria intima, nu sunt de patrimoniu... al firmei, nu national! Cum au ajuns Finantele sa execute WC-ul celebrului om de afaceri iesean? N-au gasit altceva, in afara de alte bunuri, iar datoria adunata la bugetul de stat este cam mare.”
În prezent Iloae lucreaza la săptămânalul 7est, iar Leahu este şomer după o încercare nereuşită de editare a săptămânalului Atac de Iaşi. El mai este obligat să achite 10.500 de lei împreună cu un alt fost coleg primarului Gheorghe Nichita, rezultat al unui alt proces de calomnie. În acest caz sentinţa nu este definitivă. (I.C.)

Jurnalistul Cătălin Boacnă de la BZI luat în vizor de ucigaşul interlopul Mararu


Jurnalistul Cătălin Boacnă de la cotidianul Bună Ziua Iaşi şi-a făcut un duşman redutabil. Este vorba de Cristian Chilat, bărbatul condamnat la 19 ani de închisoare pentru asasinarea, în 2010, în Piatra Neamţ, a interlopului Gheorghiţă Mararu.

Boacnă, care este şi redactor şef adjunct al publicaţiei, a scris recent un material în care susţinea că ucigaşul a devenit "regele" Penitenciarului de Maximă Siguranţă Iaşi, unde îşi ispăşeşte pedeapsa. Mai mult, acesta ar avea afaceri cu agenţii de pază care îi aduc tot felul de bunuri interzise, cum ar fi telefoane, cuţite sau băuturi alcoolice. Nemulţumit de material, Chilat a dat în judecată ziarul, procesul urmând să înceapă pe 8 februarie 2013.
Boacnă a mai fost dat în judecată în trecut de către un puşcăriaş pe nume Constantin Stan, dar acesta din urmă a pierdut în final procesul. (I.C.)