luni, 3 ianuarie 2011

Explicaţia unui linşaj BZI: o bancă înjurată copios de “ziar” a executat silit una din firmele clanului Asimionesei

“Şefii de la Carpatica Asig încep să sufere de paranoia” (2 aprilie 2011), “Carpatica Asig se crede stat în stat (31 martie 2011), “Încă o ţeapă trasă ieşenilor de Carpatica Asig” (4 martie 2011), “La Carpatica Asig ţepele curg gârlă” (13 ianuarie 2011). “Avicola SA, îngropată de Banca Carpatica” (11 mai 2010), “Banca Carptica înmormântează Avicola SA” (29 aprilie 2010). Acestea sunt doar o parte dintre materialele publicate de ruşinosul ziar “Buna Ziua Iaşi” în ultimul an şi jumătate referitor la activităţile din zonă ale băncii sibiene.
Coincidenţă, atacurile au încpeut şi au crescut în intensitate după deteriorarea relaţiilor dintre această bancă şi una dintre firmele clanului ce patronează şi BZI. Astfel, Rocons Group, al carei administrator este directorul executiv al BZI, Rareş Neamţu, are o datorie mai veche la această bancă. Zilele trecute, printr-un executor, banca a depus la Judecătorie două acţiuni în care a cerut încuviinţarea executării silite a Rocons (foto), ambele fiind admise de magistraţi. (I.C.)

Unul din şantajiştii de la BZI a pierdut în instanţă 25.000 de lei

Lovitură crâncenă pentru scandalosul ziar Bună Ziua Iaşi: după ce au urlat luni la rând că au fost şantajaţi de un anume Andrei Baştovoi, la ordinele pedelistului Sorin Ionescu, cei de la această “publicaţie” s-au trezit că judecătorii de la Tribunal l-au achitat luna trecută pe inculpat! Asta după ce anul trecut, la Judecătorie, Baştovoi primise 6 luni de închisoare cu suspendare pentru comiterea acestei fapte.
Magistraţii de la Tribunal au decis în consecinţă şi anularea sumei de 25.000 de lei acordată la instanţa anterioară drept daune către Constantin Mazilu (foto), ziaristul “şantajat”.
În schimb, Baştovoi rămâne cu pedepsele de 6 luni, respectiv 3 luni de închisoare cu suspendare primite pentru şantajarea lui Andrei Hurbea, fost ziarist la BZI şi ameninţarea Anei Maria Târziu, funcţionar în Primărie, primul urmând să primească şi 25.000 de lei daune.
Iată însă sentinţa:
“1. Admite apelul formulat de inculpatul B.A. împotriva sentinţei penale nr. 2865/28.10.2010 a Judecătoriei Iaşi, sentinţă pe care o desfiinţează, în parte în latură penală şi civilă, în sensul că înlătură dispoziţiile privind condamnarea inculpatului B.A. pentru infracţiunea de şantaj, prevăzută de art. 194 alin. 1 Cod penal, privind partea civilă M.C., precum şi dispoziţiile de obligare a inculpatului la plata despăgubirilor civile, în cuantum de 25.000 lei către aceasta. Rejudecând cauza: În baza dispoziţiilor art. 11 pc. 2 lit. a Cod procedură penală cu referire la dispoziţiile art. 10 lit. a Cod procedură penală achită inculpatul B.A.pentru infracţiunea de şantaj, prevăzută de art. 194 alin. 1 Cod penal, la plângerea părţii vătămate M.C. În baza art.346 pct.3 C.pr.pen. respinge acţiunea civilă formulată de partea civilă M.C. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei apelate.
2. Respinge ca nefondat apelul formulat de partea civilă M.C., împotriva aceleiaşi sentinţe.”
Scandalul a pornit după ce Hurbea, care lucra la BZI, ar fi documentat un material despre o licitaţie câştigată de una dintre firmele lui Sorin Ionescu. Ulterior, Baştovoi, care era un apropiat al politicianului, l-ar fi ameninţat şi şantajat pe jurnalist, lucru care s-ar fi repetat şi în privinţa lui Mazilu. De asemenea, inculpatul ar fi incendiat uşa locuinţei Anei Maria Târziu, pe motiv că aceasta îl şicana pe Ionescu în privinţa unor documente necesare pentru un cartier de vile pe care îl deţine. Atât Mazilu, cît şi Baştovoi au depus recurs la sentinţa Tribunalului, dosarul ajungând la Curtea de Apel Iaşi. (I.C.)

Un procuror prieten bun cu şantajistul Ghiocel Asimionesei a fost suspendat din funcţie pentru corupţie

Procurorul iesean Radu Moisescu a fost suspendat din functie de Consiliul Superior al Magistraturii dupa ce procurorii anticoruptie l-au acuzat de trafic de influenta.  ”In sedinta din data de 1 august 2011, prin  Hotarârea nr. 238/01.08.2011, Sectia  pentru procurori a Consiliului Superior al  Magistraturii a decis suspendarea din functia  de procuror a domnului Moisescu Radu-Eugen,  procuror din cadrul Parchetului de pe lânga  Judecatoria Iasi, începând cu data de 1  august 2011, ca urmare a punerii în miscare a  actiunii penale, prin rechizitoriul  procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie –  Serviciul Teritorial Iasi”, se arata intr-un  comunicat de presa al CSM.
Cu o zi inainte procurorul DIICOT fusese  trimis in judecata de DNA sub acuzatia ca a luat 1.000 de euro de la un iesean pentru a-l ajuta sa-si recupereze un BMW furat  din Spania. “Afacerea” a iesit la iveala dupa ce  mituitorul Gheorghe Catargiu s-a plans ca nu  si-a rezolvat problema, desi a dat banii.

Corupt la santajist trage
Procurorul Moisescu este o “figura” a lumii bune iesene. Are doua mariaje la activ (ultimul cu un ofiter STS), un copil cu doctorita Smaranda Diaconescu cu care insa n-a fost casatorit si o viata mondena activa.     Printre alte “vitejii”, Radu Moisescu se lauda şi cu aparitii publice alaturi de santajistul presei iesene. Desi stie foarte bine cite dosare penale are Ghiocel Asimionesei (pentru santaj prin presa, evaziune fiscala, alte infractiuni economice) si cit de periculos este pentru un om din justitie sa se afiseze alaturi de un astfel de interlop, Radu Moisescu n-a avut nici o ezitare in a merge la chefurile ziarului de santaj (vezi foto) si a se pupa in public cu cercetatul penal Ghiocel Asimionesei.

Ei sunt USL-iştii care îi dau bani celui ce-i înjură îngrozitor pe Fenechiu şi Nichita

Deși se dau șefii incontestabili ai USL-ului local Relu Fenechiu și Gheorghe Nichita pierd serios din autoritate în faţa subalternilor.
O arată faptul că tot mai mulţi membri ai PNL sau PSD cotizează pe faţă la buzunarul celui care le porcăie şefii ca la uşa cortulului.

Spre exemplu, vineri BZI (singurul ziar din Moldova acuzat de DNA ca practicând şantajul prin presă) a sărit în stilu-i inconfundabil asupra lui Fenechiu (vezi foto BZI). În aceeaşi ediţie de "ziar" trona însă o reclamă lăbârţată a candidatului PNL pentru Senat pe colegiul Tătăraşi, Marin Burlea, şi a candidatului PSD pentru Camera Deputaţilor pe acelaşi colegiu, Sorin Iacoban.
Evident, Burlea știe foarte bine care sunt raporturile dintre BZI și Relu Fenechiu (de-a lungul timpului "ziarul" amintit a scris ba că Fenechiu a omorât un copil într-un accident rutier, ba că e homosexual, ba că riscă în mod conştient viaţa a zeci de oameni vânzându-le case într-o zonă în care sunt alunecări de teren și multe multe alte asemenea mizerii stil BZI). Cu toate acestea Burlea bagă bani în buzunarul lui Ghiocel Asimionesei. I-o fi plăcând cum e "tratat" şeful său de partid, Relu Fenechiu.
Acelaşi comportament sfidător l-a abordat şi PSD-istul Sorin Iacoban. Deşi preşedintele PSD Iaşi, Gheorghe Nichita e făcut albie de porci de către BZI Iacoban cotizează şi el la buzunarul lui Ghiocel. Poate e chiar o răsplată pentru dejecţiile vărsate în capul lui Nichita.
De parcă nu e suficientă sfidarea, alţi PSD-işti sau liberali se grăbesc şi ei să de-a bani oficial celor care le bălăcăresc şefii: Cătălin Ivan, Constantin Adăscăliţei şi Costel Alexe s-au grăbit să fie printre primii care cotizezaă la o pretinsă campanie umanitară a BZI. Experienţa anilor trecuţi arată că înaintea fiecărui Crăciun BZI strânge bani în scop umanitar, sub pretextul că va face cadouri copiilor necăjiţi, dar majoritatea banilor s-au dus pe produse livrate de firmele lui Ghiocel sau a apropiaţilor săi.

Creditorii s-au năpustit asupra firmei care editează BZI

Disperare unică în România pentru Ghiocel Asimionesei care încearcă pe toate căile să împiedice intrarea în insolvenţă a firmei Delta Press Investment. Astfel, după ce BVL Leasing Romania, VBL Broker şi Eurex au obţinut în ianuarie 2011, la Tribunalul Bucureşti, intrarea în insolvenţă a societăţii din cauza unor datorii şu numirea unui administrator judiciar, Asimionesei a reacţionat declanşând un val de procese, o parte comice:
- a făcut recurs la Curtea de Apel care a fost respins în decembrie 2011.
- a contestat, în cadrul a nouă procese diferite, datoriile altor creditori care s-au raliat şi ele celor trei firme de mai sus. Cei nouă care au şi ei de încasat bani de la Delta Press sunt BRD Iaşi, Administraţia Finanţelor Publice Locale, Direcţia Economică Iaşi, Administraţia Financiară Bucureşti, E-On Energie, Grafic Beta Invest, RCS, Editura Intact şi Tiriac Leasing.
- fapt rarisim, Asimionesei a depus la Curtea de Apel două acţiuni de revizuire şi contestaţie în anulare a sentinţei de intrare în insolvenţă!!! Cele două procese se vor judeca în luna martie. (I.C.)

Familia lui Ghiocel Asimionesei, datoare la CJ cu 600.000 lei

Consiliul Judetean are datorii de recuperat circa 2,2 milioane de lei. Practic, aproape toata suma provine de la trei mari datornici.
Sotii Violeta si Ghiocel Asimionesei
 Mai bine de jumatate din totalul datoriei trebuie recuperata de la Lucrari Drumuri si Poduri (LDP), societate care s-a aflat in subordinea CJ si care, in prezent, se afla intr-un proces de insolventa. Datoriile LDP reprezinta bani din dividende si dobinzi. Datoria LDP se ridica la aproximativ 1,18 milioane de lei. O alta datorie mare pe care CJ o are de recuperat provine de la firma Delta Press Investment SRL, firma condusa de familia lui Ghiocel Asimionesei, patronul organului de presa „Buna Ziua Iasi".
CJ are de recuperat de la Delta Press Investment peste 600.000 de lei pentru „lipsa folosinta spatiu". Concret, din 2006 si pina in prezent, societatea amintita a folosit un spatiu aflat in proprietatea CJ, pe strada Sararie, dar nu a platit acestuia chiria. Suma totala i-a fost calculata la tarifele pe care le practica CJ pentru inchirierea spatiilor din zona. CJ a deschis proces cu societatea pe aceasta tema, urmatorul termen fiind pe 6 martie, la Tribunalul Iasi.
Contactat telefonic, Ghiocel Asimionesei a declarat ca firma nu si-ar fi recuperat de la CJ investitiile pe care le-a facut in sediul din strada Codrescu nr. 6. „Este un proces mai vechi. Si CJ trebuie sa ne dea bani pentru investitiile pe care le-am facut. Oricum, procesul nu este inca terminat. Nu e treaba «Ziarului de Iasi» ce datorii avem noi pentru chirie", a declarat Ghiocel Asimionesei. Cea de-a treia datorie la CJ ca valoare apartine Fotbal Club Politehnica Iasi SA si este de 169.000 de lei. CJ de recuperat bani si de la citeva primarii din judet. Este cazul primariilor din Butea, Birnova si Popricani. Pe lista datornicilor CJ de la finalul anului trecut se mai aflau si 11 societati aflate in insolventa, printre acestea numarindu-se Mica Industrie SA, Ceproplast SA, Suprem SA, Moldova Tricotaje SA, Nectar SA Pascani, Comtom SA Tomesti, precum si Aviatia Utilitara SA. In cele mai multe din aceste cazuri, datoriile se refera la impozitul pe salarii aferent anului 1999 si la taxa de cultura si sport, la care intre timp CJ a renuntat.

Violeta Asimionesei, partaj al averii pentru a putea fi executată în vederea recuperării unei datorii de 870.000 de lei

Curg belelele pentru Delta Press Investment, societatea care administra în trecut ziarul de santaj Bună Ziua Iaşi. Firma este în insolvenţă, risca oricind sa fie evacuata de către Consiliul Judeţean din sediul din Codrescu pentru datorii de miliarde de lei vechi, si este confruntata cu un val de dezertarei a unora dintre cei mai credincioşi angajaţi.
Concomitent, o sumedenie de alte firme cer insolvenţa Delta Press, iar unele banci casuta sa recupereze credite neplătite pentru care s-a început executarea silită.

Bomboana pe coliva este împărţirea de către judecător a averii sotilor Asimionesei pentru ca bucata ce-i va reveni Violetei Asimionesei să fie scoasă la licitaţie.
Cea mai recentă lovitură pentru cei doi vine dintr-o afacere din Cernavodă, unde familia Asimionesei a pus mâna, la un moment dat, pe societatea Atom Service SA. Cum firma a intrat în insolvenţă, actele societăţii a ajuns la un lichidator judiciar care a descoperit că Violeta Asimionesei este răspunzătoare personal pentru datorii, acestea nefiind rezultatul mersului firesc al pieţei. O acţiune prin care Violeta Asimionesei si un anume Laurentiu Achihaiei să fie declarari responsabili şi buni de plată, depusă de lichidatorul MG Activ Insolvency SPRL la Tribunalul Constanţa, a avut succes (deşi majoritatea sunt respinse, în mod obişnuit), suma pe care aceasta urmează să o achite creditorilor fiind de 870.076 de lei. Sentinţa a rămas definitivă şi irevocabilă la Curtea de Apel Constanţa, în acest an, aşa că lichidatorul a făcut următorul pas, în lipsa plăţii voluntare a debitorului.
Zilele trecute a depus la Judecătoria Iaşi o acţiune în care cere partajarea bunurilor comune deţinute de Violeta şi Ghiocel Asimionesei, în situaţia unei sentinţe favorabile partea acesteia urmând să fie scoasă la licitaţie până la îndestularea datoriei de 870.000 de lei. Procesul va începe pe 21 decembrie. Priintre bunurile cunoscute ale celor doi se află un apartament în Păcurari, o vilă în construcţie în Bucium şi nişte terenuri intravilane în municipiul Iaşi. (I.C.)