miercuri, 5 ianuarie 2011

Se strânge funia: firma care patronează oficial ziarul de şantaj BZI a intrat în insolvenţă


Firma prin care Ghiocel Asimionesei (foto) controlează ziarul de şantaj Bună Ziua Iaşi a intrat oficial în insolvenţă după ce nu a fost în stare să achite datorii de cca 11.000 de euro. Reproducem mai jos, integral, documentul emis de Tribunalul Bucureşti, instanţa ce a consfinţit cvasifalimentul unei noi firme a şantajistului Asimionesei.
România, Tribunalul Bucuresti, Secţia a VII-a ComercialaDosar nr.15117/3/2010
Sentinţa Comercială nr.820Sedinţa publică de la 07.02.2011
Tribunalul constituit:Presedinte: Judecator Sindic – Prepeliţă Nicolae Grefier: Coman Valentina
Pe rol solutionarea cauzei comerciale de fata formulata de creditoarea VB LEASING România IFN SA LA sediul AlesLa Cab.Av.Tudose Antonel – Bucuresti, sector 5, Prof.Dr.Victor Babes, nr.3 si VBL BROKER DE ASIGURARE SRLLA sediul ales la Cab.Av.Tudose Antonel – Bucuresti, sector 5, Prof.Dr.Victor Babes, nr.3 în contradictoriu cudebitoarea SC Delta Press Investment SRL – Bucuresti, sector 1, Hrisovului, nr.12, sc.1, et. 1, ap. 5, intemeiata pedisp.Lg.85/2006 privind procedura insolvenţei. Dezbaterile în fond ale cauzei au avut loc în sedinţa publică de la31.01.2011, fiind consemnate în încheierea de sedinţă de la aceea dată, ce face parte integrantă din prezenta când,Tribunalul, având nevoie de timp pentru a delibera si pentru a da posibilitate părţilor să depună concluzii scrise, aamânat pronunţarea la data de 07.02.2011 când a pronunţat prezenta sentinţă.
Tribunalul
Deliberând asupra acţiunii comerciale de faţă constată următoarele: Prin cererea, legal timbrată, înregistrată la data de23 martie 2010 pe rolul Tribunalului Bucuresti Secţia a VII-a comercială sub nr.15177/3/2010 creditorii SC VB LeasingRomânia IFN SA si VBL Broker de Asigurare SRL au solicitat, în baza Legii 85/2006, deschiderea procedurii insolvenţei împotriva debitorului SC Delta Press Investment SRL, care se află în stare de insolvenţă si faţă de caredeţine o creanţă certă, lichidă si exigibilă în sumă de 42.551,33 lei.
În motivarea în fapt a cererii creditoarea arată că a încheiat cu debitoare SC Delta Press Investment SRL trei contracte de leasing, iar pârâta nu si-a respectat termenele scadente de achitare a ratelor. Creditoarea apreciază că sunt îndeplinite condiţiile comercialităţii creanţei, că aceasta este certă, lichidă si exigibilă, si că debitorul este în încetare de plăţi.În drept, s-au invocat dispoziţiile din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei.Cererea a fost legal timbrată si însoţită de copii de pe contractelor de leasing încheiate cu debitoarea, facturile emise în baza acestora.La solicitarea instanţei reclamanta a depus la dosar si un certificat de furnizare informaţii de la ORC – Bucuresti.Conform art.33 alin.1 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei, cererea creditorului a fost comunicată debitorului la data de 29 martie 2010, acesta depunând contestaţia la cererea de deschidere la data de 27 septembrie 2010 si în care solicită respingerea cererii susţinând că în realitate are o datorie de 27.887,89 lei.Prin cererea, legal timbrată, înregistrată la data de 6 septembrie 2010 pe rolul Tribunalului Bucuresti Secţia a VII-a comercială sub nr.42437/3/2010 creditorul SC Eurex SRL a solicitat, în baza Legii 85/2006, deschiderea procedurii insolvenţei împotriva debitorului SC Delta Press Investment SRL, care se află în stare de insolvenţă si faţă de care deţine o creanţă certă, lichidă si exigibilă în sumă de 46.775 lei.În motivarea în fapt a cererii creditoarea arată că a livrat debitoarei mărfuri în valoare de 46775,04 lei, pentru care a emis facturi ce nu au fost achitate.În drept, s-au invocat dispoziţiile art.31 si 33 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei. Cererea a fost legal timbrată si însoţită de copii de pe contractul dintre părţi si facturile emise în baza acestuia.La solicitarea instanţei reclamanta a depus la dosar si un certificat de furnizare informaţii de la ORC – Bucuresti.Conform art.33 alin.1 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei, cererea creditorului a fost comunicată debitorului, acesta depunând contestaţia la cererea de deschidere la data de 13 septembrie 2010 si în care solicită respingerea cererii susţinând că în realitate facturile au fost emise pe numele altei societăţi comerciale, că a mai achitat 2000 de lei si că mai datorează suma de 27.736,23 lei. Creditorul SC Eurex SRL a depus o întâmpinare la contestaţia debitoarei în care solicită respingerea acesteia, arătând că cel care a făcut comanda mărfurilor si către care s-au emis facturile este debitorul, numai livrarea s-a făcut către societatea comercială indicată de către debitor. În cadrul probei cu înscrisuri debitoarea a mai depus mai multe extrase de cont din anul 2010, câteva contracte de leasing si de credit. La termenul din 17 ianuarie 2011 instanţa a dispus conexarea cauzei 42437/3/2010 la prezenta cauză, cele două cauze având acelasi debitor.
Întrucât debitoarea a recunoscut, prin contestaţiile depuse, că datorează către SC VB Leasing România IFN SA si VBL Broker de Asigurare SRL suma de 27.887,89 lei si către creditorul SC Eurex SRL suma de 27.736,23 lei instanţa apreciază că suntîndeplinite prevederile art.31 alin.3 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei, în sensul că tribunalul va stabili îndeplinirea condiţiilor referitoare la cuantumul minim al creanţelor, acesta fiind în cauza de faţă mai mare de 50.000lei, si întrucât debitoarea nu a adus dovezi relevante, pertinente, în sensul că nu ar fi în insolvenţă, urmează ca instanţa să respingă cele două contestaţii ale debitoarei. În ce priveste fondul celor două cereri, analizând actele si lucrările dosarului, se constată următoarele:- Creanţa pe care le au creditoarele SC VB Leasing România IFN SA si VBL Broker de Asigurare SRL si SC Eurex SRL sunt certe, fiind constatate prin înscrisurile de la dosar, lichide, câtimea lor fiind determinată prin însusi actul de creanţă, exigibile, deoarece termenul de plată a expirat, iar pentru plata acesteia creditorul poate obţine intervenţia coercitivă a forţei publice si are un cuantum superior valorii prag de 45.000 lei prevăzută la art.3 alin.1 pct.12 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei, în redactarea în vigoare la data introducerii ultimei cereri, 16 septembrie 2010. - Neplata la scadenţă a creanţei este efectul incapacităţii debitoarei de a plăti datoria cu fondurile bănesti disponibile, cerinţa de încetare a plăţilor de către debitoare fiind îndeplinita deoarece durează de cel puţin 30 de zile.Pentru aceste considerente, fiind îndeplinite dispoziţiile art.33 alin.6, raportat la art.3 alin.1 pct. 1 lit.a) si pct. 12 din Legea 85/2006, văzând si dispoziţiile art.379 din Codul de procedură civilă, art.1169 din Codul civil si art.46 din Codul comercial, cererile creditorilor SC VB Leasing România IFN SA, VBL Broker de Asigurare SRL si SC Eurex SRL vor fi admise. - În temeiul art.33 alin.6 din Legea nr.85/2006 va deschide procedura generală împotriva debitorului SC Delta Press Investment SRL.
Întrucât debitorul nu si-a declarat, în condiţiile art.33 alin (6), intenţia de reorganizare, în temeiul art.47 din lege va ridica debitorului dreptul de administrare – constând în dreptul de a-si conduce activitatea, de a-si administra bunurile din avere si de a dispune de acestea. Va da dispoziţie tuturor băncilor la care debitoarea are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fără un ordin al judecătorului sindic sau al administratorului judiciar, obligaţia de înstiinţare a băncilor revenindu-i administratorului judiciar. Faţă de cererea creditoarei SC VB Leasing România IFN SA si VBL Broker de Asigurare SRL, va desemna administrator judiciar pe General Group Expert SPRL care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art.20 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei, cu conducerea integrală a activităţii debitorului si cu o remuneraţie de 1500 lei din averea debitorului. Va pune în vedere administratorului judiciar îndeplinirea formalităţilor privind menţionarea la registrul comerţului a reprezentanţilor permanenţi ai săi.Va fixa termenele limită iar în temeiul art.33 alin.7 din Legea nr.85/2006 va dispune ca administratorul judiciar să notificare, în condiţiile art.61 alin.3 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei, deschiderea procedurii generale împotriva debitorului si ridicarea dreptului de administrare. Va pune în vedere administratorului judiciar să întocmească si să depună la dosar, în termen de 30 de zile de la desemnare, raportul prevăzut la art.54 alin.1 si 2 din lege si, în termen de 60 de zile de la desemnare, raportul prevăzut la art.59 din lege.
Pentru continuarea procedurii va acorda termen la 16 mai 2011.
Pentru aceste motive, în numele legii, hotaraste:
Respinge contestaţiile debitoarei SC Delta Press Investment SRL Bucuresti, sector 1, Hrisovului, nr.12, sc.1, et. 1, ap.5.
- Admite cererile creditorilor SC VB Leasing România IFN SA, VBL Broker de Asigurare SRL la sediul ales laCab.Av.Tudose Antonel – Bucuresti, sector 5, Prof.Dr.Victor Babes, nr.3 si SC Eurex SRL Brasov, Str.Lunga, nr.270,judeţ Brasov, împotriva debitorului SC Delta Press Investment SRL.
- În temeiul art.33 alin.6 din Legea nr.85/2006privind procedura insolvenţei deschide procedura generală împotriva debitorului SC Delta Press Investment SRL.Bucuresti, sector 1, Hrisovului, nr.12, sc.1, et. 1, ap. 5.
- În temeiul art.47 din lege ridică debitorului dreptul de administrare – constând în dreptul de a-si conduce activitatea, de a-si administra bunurile din avere si de a dispune de acesteaDă dispoziţie tuturor băncilor la care debitoarea are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fără un ordin al judecătorului sindic sau al administratorului judiciar, obligaţia de înstiinţare a băncilor revenindu-i administratorului judiciar.
Fixează următoarele termene limită:b) termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului – 25 martie 2011;c) termenul de verificare a creanţelor, de întocmire, afisare si comunicare a tabelului preliminar de creanţe 15 04 2011;d) termenul de definitivare a tabelului creanţelor – 1 mai 2011;e) data primei sedinţe a adunării generale a creditorilor – 21 aprilie 2011. Numeste administrator judiciar pe GeneralGroup Expert SPRL care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art.20 din lege, cu conducerea integrală a activităţiidebitorului si cu o remuneraţie de 1.500 lei din averea debitorului.Pune în vedere administratorului judiciar îndeplinirea formalităţilor privind menţionarea la registrul comerţului a reprezentanţilor permanenţi ai săi.
În temeiul art.33 alin.7 din Legea nr.85/2006 privind procedura insolvenţei, dispune ca administratorul judiciar să trimită o notificare, în condiţiile art.61 alin.3 din lege, privind deschiderea procedurii generale împotriva debitorului si ridicarea dreptului de administrare, tuturor creditorilor menţionaţi în lista depusă de debitor în conformitate cu art.35 raportat la art.28 alin.1 lit.c), debitorului si oficiului registrului comerţului sau, după caz, registrului societăţilor agricole ori registrului asociaţiilor si fundaţiilor în care debitorul este înmatriculat, pentru efectuarea menţiunii, instanţelor judecătoresti în a căror jurisdicţie se află sediul declarat la registrul comerţului, si tuturor băncilor unde debitorul are deschise conturi, în vederea aplicării prevederilor art.36 din lege. Pune în vedere administratorului judiciar să întocmească si să depună la dosar, în termen de 30 de zile de la desemnare, raportul prevăzut la art.54 alin.1 si 2 din lege si, în termen de 60 de zile de la desemnare, raportul prevăzut la art.59 din lege.În temeiul art.4 din Legea privind procedura de insolvenţă, dispune deschiderea de către debitor a unui cont la o unitate bancară din care vor fi suportate cheltuielile aferente procedurii, în termen de 2 zile de la notificarea deschiderii procedurii; în caz de neîndeplinire a atribuţiei, contul va fi deschis de către administratorul judiciar. Eventualele disponibilităţi bănesti vor fi păstrate într-un cont special de depozit bancar.
Fixează termen pentru continuarea procedurii la 16 mai 2011, C.11, ora 09.00.
Executorie.
Cu recurs, în termen de 10 zile de la comunicare.
Pronunţată în sedinţă publică, azi 7 februarie 2011.Presedinte Grefier2011 (89497)

VIDEO: Societatea Delta Press Investment risca sa fie evacuata din sediu


Pe 3 mai, societatea Delta Press Investment, care editeaza cotidianul cercetat pentru santaj Buna Ziua Iasi, va trebui sa elibereze spatiul pe care-l ocupa in strada Codrescu nr. 6. Pe 17 februarie, Curtea de Apel Iasi a dat castig de cauza Consiliului Judetean, care a actionat in instanta societatea Delta Press Investment. Institutia a cerut firmei sa elibereze cladirea de pe Sararie pentru ca nu si-a platit chiria. In anul 2006, Consiliul Judetean a actionat in instanta societatea Delta Press Investment pentru neplata chiriei imobilului din strada Codrescu numarul 6. Intre cele doua entitati au fost mai multe procese, printre care si cel referitor la evacuarea societatii Delta Press din spatiul din Copou.La ultimul proces, Curtea de Apel a dat solutia, definitiva si irevocabila: Delta Press trebuie sa evacueze spatiul.

" In privinta eliberarii spatiului, Consiliul Judetean Iasi a inaintat catre Delta Press notificarea inregistrata cu nr. 2351/2012, la care nu s-a dat curs.
Procedura de eliberare a spatiului va continua prin folosirea mijloacelor legale aflate la dispozitie".
Mentionam ca notificarea respectiva a fost trimisa initial la sediul din Bucuresti al firmei Delta Press. Cum notificarea s-a intors inapoi la Iasi nedeschisa, reprezentantii CJ au trimis-o si la se diul de aici, pe 3 aprilie. Cu alte cuvinte, peste doua zile, adica pe data de 3 mai, redactia Buna Ziua Iasi va fi data afara din spatiul pe care, abuziv, l-a ocupat pana acum. Am incercat sa aflam punctul de vedere al lui Ghiocel Asimionesei, patronul SC Delta Press. Insa, in loc de un raspuns, ne-am ales cu injurii.
Discutie reporter - Ghiocel Asimionesei
"In legatura cu notificarea pe care a trimis-o Consiliul Judetean cu privire la eliberarea spatiului de pe strada Codrescu. Pe data de 3 mai ar trebui sa se elibereze dspatiul.
Auzi, domnisoara, as putea sa te si injur, dar nu te injur tura asta. Nu ma ma deranja pe mine, intreaba pe cine trebuie."
Cu alte cuvinte, raspunsul e clar. Reprezentantii Consiliului Judetean au contactat deja un executor judecatoresc. Acesta va duce la indeplinirea hotararea instantei, definitiva si irevocabila.
(Tele M, 01 mai 2012)

Societatea Delta Press Investment risca sa fie evacuata din sediu


Pe 3 mai, societatea Delta Press Investment, care editeaza cotidianul cercetat pentru santaj Buna Ziua Iasi, va trebui sa elibereze spatiul pe care-l ocupa in strada Codrescu nr. 6.
Pe 17 februarie, Curtea de Apel Iasi a dat castig de cauza Consiliului Judetean, care a actionat in instanta societatea Delta Press Investment. Institutia a cerut firmei sa elibereze cladirea de pe Sararie pentru ca nu si-a platit chiria.
In anul 2006, Consiliul Judetean a actionat in instanta societatea Delta Press Investment pentru neplata chiriei imobilului din strada Codrescu numarul 6. Intre cele doua entitati au fost mai multe procese, printre care si cel referitor la evacuarea societatii Delta Press din spatiul din Copou.La ultimul proces, Curtea de Apel a dat solutia, definitiva si irevocabila: Delta Press trebuie sa evacueze spatiul.
"In privinta eliberarii spatiului, Consiliul Judetean Iasi a inaintat catre Delta Press notificarea inregistrata cu nr. 2351/2012, la care nu s-a dat curs.
Procedura de eliberare a spatiului va continua prin folosirea mijloacelor legale aflate la dispozitie".
Mentionam ca notificarea respectiva a fost trimisa initial la sediul din Bucuresti al firmei Delta Press. Cum notificarea s-a intors inapoi la Iasi nedeschisa, reprezentantii CJ au trimis-o si la sediul de aici, pe 3 aprilie. Cu alte cuvinte, peste doua zile, adica pe data de 3 mai, redactia Buna Ziua Iasi va fi data afara din spatiul pe care, abuziv, l-a ocupat pana acum. Am incercat sa aflam punctul de vedere al lui Ghiocel Asimionesei, patronul SC Delta Press. Insa, in loc de un raspuns, ne-am ales cu injurii.
Discutie reporter - Ghiocel Asimionesei
"In legatura cu notificarea pe care a trimis-o Consiliul Judetean cu privire la eliberarea spatiului de pe strada Codrescu. Pe data de 3 mai ar trebui sa se elibereze dspatiul.
Auzi, domnisoara, as putea sa te si injur, dar nu te injur tura asta. Nu ma ma deranja pe mine, intreaba pe cine trebuie."
Cu alte cuvinte, raspunsul e clar. Reprezentantii Consiliului Judetean au contactat deja un executor judecatoresc. Acesta va duce la indeplinirea hotararea instantei, definitiva si irevocabila.
(Sursa: telem.ro)

Încă o firmă a clanului Asimionesei este pândită de insolvenţă


Una dintre cele două firme prin intermediul căreia Ghiocel Asimionesei editează Bună Ziua Iaşi, după intrarea în insolvenţă a Delta Press Investment, este pe cale să o ia pe urma predecesoarei sale.
Administraţia Finanţelor Publice Iaşi a cerut zilele trecute, la Tribunal, intrarea în insolvenţă a Media Pro Distribution Group SRL, firmă la care asociaţi sunt Rareş Neamţu (director al publicaţiei) şi Ion Beşleagă (mâna dreaptă a lui Asimionesei în afaceri pe care acesta le controlează indirect).
Cealalaltă societate prin care este finanţată activitatea ziarului este Global Impex Distribution, firmă prin care se plăteşte mai nou taxa de protecţie mascată sub formă de "publicitate". (I.C.)

HOTUL STRIGA HOTII - Florin Ghiocel Asimionesei

In emisiunea “Martor Incomod”, de astazi, 7 octombrie 2009, v-am prezentat modul in care Florin Ghiocel Asimionesei impreuna cu colaboratorii sai au reusit sa dezvolte o adevarata caracatita de firme prin care au fraudat bugetul statului cu zeci de miliarde de lei vechi. Aceasta afacere a fost posibila cu ajutorul unor influenti functionari publici din mai multe institutii iesene.
Vezi emisiunea din 07.10.2009 in format video



[1] HOTUL STRIGA HOTII

In paginile ziarului pe care il patroneaza a
rezervat pagini intregi pentru demascarea
infractorilor si a metodelor de fraudare.
Se pare ca acest lucru a fost molipsitor.
In cea mai mare tacere, Florin Ghiocel
Asimionesei, patronul cotidianului "Buna Ziua
Iasi", impreuna cu colaboratorii sai, au pus
in practica retetele de "muls" bani de la stat.
In doar cativa ani, familia Asimionesei a reusit sa
dribleze aproape toate legile in materie fiscala si
sa construiasca o adevarata "Caracatita" de
firme.
Succesul afacerii a fost garantat de tentaculele
plasate in principalele institutii publice:
Finante, Politie, DNA, Camera de Conturi sau
Primarie.
Nume mari au ajuns la degetul mic al lui
Asimionesei, primul patron trimis in judecata
pentru santaj prin presa.
Sa fie vorba de santaj, sau pur si simplu aceste
personaje au ajutat la edificarea Caracatitei, din
interes?!
Sunt intrebari la care Justitia ar fi trebuit sa
dea de multa vreme un raspuns.

II. CARACATITA LUI ASIMIONESEI ARE
BAZA LA FINANTE 

In  2007, s-a incercat anihilarea acestui
mecanism de stors banii statului.
Cel care a avut curajul sa-l scuture pe "Uriasul
Magnat de Presa" a fost Radu Prisacaru, fost
prefect de Iasi.
Acesta a solicitat Finantelor Generale un
control de audit intern, pentru a verifica modul in
care au reactionat functionarii in raport cu
societatile controlate de familia Asimionesei.
Raportul intocmit de auditorii Directiei
Generale de Finante Publice Judetene arata
reteta folosita pentru fraudarea statului cu zeci
de miliarde de lei vechi.
Desi acest lucru se stia de ani de zile la Iasi si
chiar la Bucuresti, Asimionesei si-a vazut
linistit de escrocherii, sub protectia PSD.
Raportul de audit a scos la iveala, pentru prima
data, ca inspectorii de la Finante l-au ajutat pe
acest om de afaceri sa incalce legea: nu l-au
controlat, nu I-au pus sechestru pe bunuri
pentru a recupera datoriile. Faceau
controale la societatile in cauza, dar cu intarziere.
Intre timp, societatea isi muta sediul social in alt
oras, ori Asimionesei nu mai avea bunuri care sa
fie sechestrate si vandute.
Primul pas era infiintarea unei firme cu un anumit
obiect de activitate.
Nu platea taxele si impozitele la stat, nu
depunea bilanturile contabile.
Inspectorii de la Finante nu cunosteau drumul
pana la firmele lui Asimionesei, sau se
pierdeau pe drum, din diverse motive.
Cand datoriile erau prea mari, Asimionesei infiinta
o alta firma cu acelasi profil de activitate.
Patrimoniul societatii cu datorii la stat era trecut
pe noua firma.
Apoi, omul de afaceri le arunca in brate
inspectorilor de la Finante "cadavrul" cu
debite de miliarde.
Iar Fiscul cerea lichidarea uitand sa se inderpte
impotriva administratorilor
societatii.
Ce spun expertii contabili despre aceasta reteta de
muls bani de la stat?

Mihai Motrescu - expert contabil
"Asa ceva nu este posibil. Bineinteles ca
legea nu admite o asemenea situatie.
Asemenea situatii ar trebui urmarite in mod
special atat de organele fiscale cat si de
organele de Politie. Deci trebuie urmarite
asemenea situatii. Nu poate sa existe asa
ceva. Este o evaziune fiscala pe fata".

III. METODA DE FRAUDARE, PAS CU
PAS

La un moment dat, Asimionesei controla nu
mai putin de 45 de societati.
Fara "ajutorul" functionarilor platiti de
stat, firmele din Caracatita nu ar fi
acumulat datorii de zeci de miliarde de lei
vechi.
Verificarile facute de specialisti arata ca
inspectorii cu atributii de control si-au facut treaba
in bataie de joc.
Asa s-a ajuns la situatia in care datoriile
inregistrate de firmele Double C Men si Asim
Construct sa nu figureze in arhiva Electronica.
La alte doua societati controlate de patronul
BZI - Delta Asim si Star Distribution - inscrierea
creantelor s-a facut cu intarziere.
Afectati parca de o alergie ciudata,
inspectorii au uitat de pasii obligatorii pentru
recuperarea debitelor.
Nu au trimis instiintari de plata, au intocmit titluri
executorii, dar cu intarziere, sau au intocmit
un singur titlu executoriu pentru obligatii bugetare
cu termene de plata diferite, ceea ce atesta
faptul ca executarea silita a demarat cu intarziere.
Asa este cazul societatilor Delta Asim,
Media Grup Compact si Asim Construct.
Raportul de audit scoate la iveala ca inspectorii au
intocmit doua titluri executorii si doua somatii
cu numere si date diferite pentru acelasi debit, in
cazul societatii Asim Construct. Nici infiintarea
popririlor pe conturile bancare ale societatilor
controlate de Asimionesei nu s-a facut
cu respectarea legii.
In cazul societatilor Grand Q si Media Grup,
popririle pe conturile bancare s-au facut cu o
intarziere de aproximativ un an.
Au fost situatii in care firmele ce trebuiau
executate silit aveau bani in conturi, dar finantistii
nu s-au obosit sa puna poprire. Sau, chiar mai
rau, inspectorii fiscului nu trimiteau popriri la bancile
care figurau pe facturi, ci la banci la care firmele
nu aveau conturi deschise.
Caracatita a prins si mai multa forta dupa ce
Asimionesei a scapat si de ultima forma de
executare silita.
Auditorii au descoperit ca finantistii nu au intreprins
actiuni pentru identificarea bunurilor
societatilor controlate de familia Asimionesei.
Asa s-a intamplat la societatile Grand Q,
Invest Construct Distribution, Delta Asim,
Delta Distribution, Compact Grup, Double C
Men, NRG Press Grup, Star Distribuiton.
Bunurile acestor firme au fost vandute rapid altor
firme din Caracatita.
Iar urmele acestor lovituri date bugetului de stat
erau sterse de cumintii functionari de la Finante.

Mihai Motrescu - expert contabil
"Faptul ca treci de pe o societate pe alta
patrimoniul si lasi inglodata in datorii
societatea pe care o parasesti, in mod
formal, dar este parasita, si o lasi in
mana fiscului sa o lichideze, atunci in
conditiile acestea ar trebui sa fie sesizate
imediat organele de urmarire penala,
organele de Politie sau chiar Garda Financiara
care acum are atributii in aceasta directie. Deci
ca ei sa puna imediat sechestru pe bunurile
respective. Chiar daca sunt transferate nu e
problema".

Cand primea instiintare de control, de la Finante,
Asimionesei si colaboratorii sai se
dadeau de ceasul mortii sa mute firmele in alte
judete.
Pe 28 martie 2006, societatile Media Pro
National Distribution, Delta Press Investment si
Delta Media Invest si-au mutau sediul social in
Bucuresti.
Pe 23 august 2006, societatile En-Vol SRL,
Euro Pro Distribution si Vali SRL s-au "teleportat"
la Botosani, intr-un apartament.
Acelasi sediu social a fost declarat si pentru
mutarea firmei Fruleg din Harlau.
La data transferului, cele sapte societati facusera o
gaura la bugetul de stat de aproape zece miliarde
de lei vechi.

Mihai Motrescu - expert contabil
"Raportul de audit este un document
public si daca el arata asemenea stari de lucru
si nu se iau masuri, atunci cei care ar trebui
sa dea socoteala, sa dea socoteala. Si atunci
trebuie sa se sesizeze din oficiu si organele de
urmarire penala, Parchet si toate
celelalte organe sa se autosesizeze. Nu se
poate asa ceva. Pe moment o luna - doua,
patronii poate sa zica ca au satisfactia ca au
dat o lovitura, dar lucrurile se intorc, nu
pot sa mearga la nesfarsit".

IV. SESIZARE DE OCHII LUMII

In luna iunie 2008, seful
Administratiei finantelor Publice pentru
Contribuabili Mijlocii, Ionel Damian, facea
sesizare la DNA Iasi acuzandu-l pe
Asimionesei si pe doi colaboratori de-ai sai  de
cerere de rambursare ilegala de TVA si de
evaziune fiscala. In urma verificarilor, Fiscul a
stabilit un prejudiciu de 621.603 lei.

Fragment din sesizarea penala:
"Prin aceasta operatiune s-a urmarit
reducerea masei impozabile sub
aspectul impozitului pe profit prin inregistrarea
i0n contabilitatea proprie a unei pierderi
nereale in suma de 2.053.055 lei, cu intentia
sustragerii de la plata a impozitului pe profit
datorat bugetului de stat".

Ionel Damian a depus la DNA si doua rapoarte de
inspectie fiscala.
Serviciul Anticoruptie Iasi era condus in iunie 2008
de Corneliu Marian Gheorghita, un apropiat
al lui Asimionesei.
Procurorul Corneliu Marian Gheorghita si-a
repartizat chiar lui dosarul si dupa opt luni
de munca asidua a dispus neinceperea
urmaririi penale, motivand ca nu exista
vinovatie.
S-ar parea ca sesizarea a fost facuta prost.

Mihai Motrescu - expert contabil
"Fara probleme, e evaziune, dar nu-i bine
construita plangerea".

Daca finantistii s-au facut ca sesizeaza, procurorul
Corneliu Marian Gheorghita s-a facut ca
lucreaza dosarul.
Lipsa vinovatiei a fost "constatata" de
specialistul DNA Radu Ghiculescu.
Numele sau este legat de o tranzactie imobiliara
dubioasa.
In 2006, Ghiculescu a platit doar 40.000 de euro
cu tot cu TVA pentru o vila din Pacurari,
evaluata, insa, la 400.000 de euro.
Imobilul a fost cumparat de la Compania Nova
Construct, o firma de casa a lui Asimionesei.
In raportul de inspectie fiscala din 22 septembrie
2006, Nova Construct figureaza drept client
principal al firmei Rocons Grup, patronata de
Asimionesei.
Sesizat in iunie 2008, Corneliu Marian
Gheorghita a dispus neinceperea urmaririi
penale impotriva lui Ghiocel Asimionesei,
Gheorghe Florea si Cristian Daniel Gherasim
in 13 februarie 2009.
Finantele iesene au primit rezolutia pe 1
aprilie anul acesta, dar nu au contestat decizia
procurorilor.
Actualul director general de la Finante, Vasile
Lupascu, sustine ca solutia anchetatorilor este
corecta, intrucat bugetul statului nu a fost
prejudiciat.

V. VINOVATII NU MAI SUNT VINOVATI

In cazul sesizarii penale, unde Asimionesei a fost
"curatat" de DNA, seful Finantelor iesene a
incropit o adresa si a refuzat sa dea declaratii
la camera.
In cazul raportului de audit unde lucrurile sunt
ceva mai complicate, Vasile Lupascu a pasat
problema purtatorului de cuvant, Marian Taran -
obisnuita deja cu atacurile din Buna Ziua
Iasi.
Lupascu - omul PSD - spera sa scape astfel de
"botezul" lui Asimionesei.
Problema este ca raportul de audit arata
negru pe alb ca sunt mai multi functionari care au
inchis ochii la "magariile" facute de firmele
controlate de Asimionesei.
Acesti functionari inca lucreaza la Fisc.

Maria Taran - purtator de cuvant DGFPJ
 "In cazul raportului de care faceti referire s-au
stabilit intr-adevar niste masuri care au fost
pentru o parte din unitatile fiscale din
subordinea Finantelor Publice ale Judetului
Iasi, masuri care au fost urmarite si in urma
carora responsabilii unitatilor fiscale au
raportat periodic cum ca au fost duse la
indeplinire masurile respective si s-au
aplicat integral masurile de executare silita cu
privire la unele obligatii fiscale neachitate si
acumulate de-a-lungul timpului de
contribuabilii vizati".

Raportul de audit intocmit la solicitarea fostului
prefect de Iasi, Radu Prisacaru ,a fost inchis in
sertarul Fiscului, desi contura, cu probe, o
Caracatita Financiara.
Dupa doi ani, Agentia Nationala de
Administrare Fiscala a cerut un nou control de
audit intern, pentru a vedea stadiul in care se
afla firmele controlate de Asimionesei.

Maria Taran - purtator de cuvant DGFPJ
"Am considerat a fi necesara reluarea
verificarilor asupra situatiei fiscale si
financiare a contribuabililor
respectivi, astfel incat s-a reinceput o
reverificare a situatiei acestora, a felului cum
sunt urmarite debitele cum sunt aplicate
masurile de executare silita".

VI. SANTAJ SAU COLABORARE?

Sa-i fi anesteziat oare Asimionesei pe toti
functionarii cu "otrava" din ziar, asa cum
procedeaza Caracatita cu victimele sale?
Tentaculele nu se dovedesc insa
periculoase in cazul anumitor personaje
"cheie".
Unul este Ioan Grigoriu, fost director adjunct la
Directia Generala de Finante intre anii 2001 -
2008, responsabil de Inspectie si Control.
Intr-o nota interna din martie 2006, un
functionar din cadrul Departamentului de
Control Fiscal a afirmat ca directorul executiv
adjunct Ioan Grigoriu era vizitat foarte des de un
ziarist de la fosta Ziua de Iasi, acum Buna Ziua
Iasi, chiar in perioada in care unele din firmele lui
Asimionesei erau controlate de
subordonatii lui Grigoriu.
Acesta a fost surprins de cateva ori intrand si
iesind din sediul Buna Ziua Iasi.
Trebuie precizat ca acest personaj influent este
membru PSD, partid care il sustine de ani de zile
pe Florin Ghiocel Asimionesei.
Un alt "prieten" este primarul Gheorghe
Nichita care beneficiaza de tratament special in
paginile ziarului lui Asimionesei.
Protejat a fost si procurorul Corneliu
Marian Gheorghita.
Sa nu uitam ca in perioada in care firmele
controlate de Asimionesei fraudau
statul, seful Fiscului era tot un social-democrat.
Victorel Lupu, fostul prefect de Iasi,
considerat omul de incredere al primarului
Gheorghe Nichita.
Cand s-a schimbat puterea, primarul l-a adus
pe Lupu la Primarie, pe post de director
economic.
Daca PSD a oferit protectie, ce au facut
celelalte partide politice?
Deputatul PNL Relu Fenechiu a sesizat de
nenumarate ori autoritatile cu abilitati de
control din Iasi si din Bucuresti.
Daca face bilantul, Fenechiu realizeaza ca
demersurile sale nu au avut finalitate.

Relu Fenechiu - deputat PNL
"Am primit nenumarate sesizari cu privire la
activitatile care pareau sa aiba un character
infractional, ale  numitului Asimionesei,
patronul ziarului BZI. Acesta, de-alungul
timpului a avut si are in continuare numeroase
firme, care sunt pe numele lui sau pe
numele unor apropiati ai acestuia. Aceste
firme nu-si platesc datoriile, la un moment
dat se transfera activele de pe o firme pe alta, si
firma care ramane fara active este lichidata..
Aceasta practica s-a repetat de mai multe
ori, cel putin asa arata sesizarile si materialele
pe care le-am primit. Am trimis toate aceste
materiale catre organele din Romania
care au dreptul sa cerceteze astfel de
cazuri, am primit raspunsuri ca sunt in
cercetare, pina acum nu a existat nici o
finalitate".


Deputatul PNL Relu Fenechiu avanseaza
ipoteza ca principalul sustinator al lui
Asimionesei ar fi seful PSD Iasi.

Relu Fenechiu - deputat PNL
"Dupa parerea mea, avea de-a-face cu un
individ periculos care foloseste toate armele,
santajul politic, santajul de presa si alte tipuri de
astfel de actiuni, numai pentru a-si rezolva
afecerile. Sunt convins ca domnul Asimionesei
il are cu ceva la mana pe Nichita.
Nichita ii face toate mofturile acestuia, cred
ca nu poate fi vorba decat de santaj pentru
ca altfel nu as intelege de ce primarul Iasului
se coboara sa faca astfel de lucruri".

Unii au acceptat postura de marionete, altii au
batut drumul la Parchet si au depus sesizari
impotriva lui Asimionesei.
Victimele santajului prin presa asteapta, insa, de
ani de zile ca judecatorii sa le faca dreptate.
Si Clubul Roman de Presa cere instantelor sa
pedepseasca derapajele mediatice, pentru a
curata aceasta breasla.
Tele M a rupt tacerea si a prezentat inceputurile
Caracatitei.
Devalizarea Retrom Pascani, o fabrica
profitabila pana sa ajunga in mainile lui
Asimionesei.
Tunul a fost dat cu sprijinul AVAS.
La "Martor Incomod" ati aflat cum a distrus
Asimionesei Ceproplast, unicul centru de
cercetare si proiectare a maselor plastice din tara.
In acest caz, finantistii nu au miscat un deget
pentru recuperarea datoriilor.
Si intr-un caz si intr-altul angajatii au fost trimisi in
somaj tehnic.
Foamea de bani a sotilor Asimionesei i-a
determinat sa incheie parteneriate cu Ministerul
Educatiei. 600 de mii de lei au intrat in buzunarele
acestei familii pentru doua proiecte de
cercetare, in conditiile in care la centrul din Iasi nu
mai lucra nimeni.
La finele anului 2007, cele 45 de firme
controlate de Asimionesei inregistrau
datorii totale de circa 3,5 milioane de euro.
Raportul de audit facut in 2007 viza 27 de societati.
Potrivit noului audit al Fiscului, incheiat in
august 2009, Asimionesei mai
controleaza in Iasi 4 firme fara datorii.
Restul pana la 27 sunt ori in lichidare, ori mutate in
alte judete.
Doua firme cu datorii nu pot fi executate deoarece
nu mai detin bunuri in patrimoniu.




CFR - Ghiocel Asimionesei

In emisiunea “Martor Incomod” de astazi, 14 aprilie 2010, v-am prezentat nepasarea de care da dovada CFR cand vine vorba de activele din patrimoniu. Mai exact, Regionala CFR a inchiriat parcarea de la Gara Mare pe un pret destul de mic. Chiar daca noul chirias, o societate controlata de Florin Ghiocel Asimionesei, patronul cotidianului “Buna Ziua Iasi”, a intarziat mereu cu plata chiriei, conducerea CFR nu se sinchiseste sa rezilieze contractul in ciuda clauzelor care ii permit acest lucru. Mai mult, tariful de parcare de la Gara a fost majorat la 2 lei, iar parcarea sta mai mereu goala.
Vezi emisiunea din 14.4.2010 in format video



1) Atentie, urmeaza Statia Somaj in masa!

Sefii Companiei Nationale de Cai Ferate ar putea scrie o carte despre “cum poate fi falimentata o societate cu resurse de redresare”.
Daca ne uitam pe site-ul Ministerului de Finante observam ca datoriile societatii ajung in ultimii ani la ordinul sutelor de milioane de euro.
In schimb, compania are in teritoriu sedii luxoase, a caror constructie nu se mai termina. La CFR nu se aplica, insa, mitul Mesterului Manole.
Ce se construieste nu se darama, e paravan pentru furturi.
De exemplu, materialele de constructie au fost supraevaluate.
La Iasi, pe vremea fostului director Mihai Necolaiciuc, CFR a gasit bani pentru oglinzi la la 48 de milioane de lei bucata.
Biroul de achizitii a cautat mese la 113 milioane bucata.
Pe o asemenea opera de arta nu putea sta decat o lumanare de 5 milioane de lei.
Iar pilotele nu puteau costa mai putin de 120 de milioane de lei bucata.
Anul trecut, DNA l-a trimis pe Necolaiciuc in judecata pentru abuz in serviciu si utilizarea creditelor in alte scopuri.
Tartorul CFR a fugit in urma cu 5 ani din tara. Acum se afla intr-o inchisoare din Florida, sub supravegherea Departamentului de Justitie al Statelor Unite ale Americii.
Va plati sau nu Necolaiciuc pentru jaful de 100 de milioane de euro, vom vedea.
Intre timp, la CFR se fac disponibilizari in masa - 10 mii de angajati isi vor pierde locurile de munca. Salariile compensatorii vor costa Romania 152 milioane de euro.
Au facut sefii CFR tot posibilul pentru reducerea cheltuielilor bugetare?
La Iasi, nu.

2) Licitatie cu cantec

Florin Ghiocel Asimionesei, patronul cotidianului “Buna Ziua Iasi”, a facut o afacere "trasnet" cu CFR. Nu invers.
In vara anului trecut, Grafic Beta Invest, societate condusa de Geta Climescu si Ovidiu Brichisala, a pus mana pe parcarea de 2.160 metri patrati de la Gara Mare, pentru o chirie modica. CFR cere doar 7.500 lei fara TVA, cu toate acestea, administratorul societatii controlate de familia Asimionesei a intarziat cu plata chiriei.
Si licitatia pentru cea mai buna parcare din municipiul Iasi a fost "cu cantec". Grafic Beta Invest a concurat singura si a obtinut un pret de 13 ori mai mic decat cel al pietei. Desi in zona Garii chiria pentru un loc de parcare era estimata la 40 de lei metrul patrat pe luna, societatea controlata de Florin Ghiocel Asimionesei a batut palma pentru 3,5 lei pe luna pentru un metru patrat. Cum a fost posibil asa ceva? Cum de nu a stiut mai nimeni de aceasta licitatie? Cum de Grafic Beta Invest a fost singura prezenta? De ce pretul de pornire al licitatiei a fost atat de scazut? De ce nu a dorit CFR sa intretina aceasta parcare si a lasat unui privat libertatea de a mari taxa de acces? Parcarea de la Gara este cea mai scumpa - peste tot in oras Primaria cere 1 lei pe ora, taxa pusa de Grafic Beta Invest este de 2 lei. Nu e de mirare ca parcarea este mai mereu goala, iar calatorii trebuie sa care bagajele cateva sute de metri pana la primul taxi.
Sefii CFR s-au multumit sa spuna ca licitatia a fost corecta.
La presiunile jurnalistilor ieseni, fostul secretar de stat in Ministerul Transporturilor, democrat-liberalul Constantin Axinia, a promis ca va verifica modul in care s-a derulat atribuirea parcarii.

30 IUNIE 2009
Constantin Axinia, subsecretar de stat Min Transporturilor a declarat:
"Ca sa demonstrez ca nu am nici o implicatie eu pot dispune sa anulez licitatia chiar daca s-a facut pentru ca exista prevederi in contract care pot anula unilateral un contract.
- Nu credeti ca va exista si o contestatie ca firma castigatoare eliminata?
- Sa conteste, sa conteste si care e problema".

Axinia a vorbit doar ca sa inchida gura presei. La finele anului trecut, a fost demis din functia de secretar de stat si s-a intors la Iasi cu coada intre picioare. A uitat de parcare si de promisiuni. Sau poate ca CFR a facut o afacere corecta si profitabila cu firma controlata de patronul Buna Ziua Iasi. Total fals.

3) Asimionesei subventionat de CFR

In luna martie a acestui an, Tele M a aratat ca Grafic Beta Invest a uitat sa plateasca chiria mai bine de doua luni si jumatate. Deputatul PD-L Daniel Oajdea a sesizat Ministerul Transporturilor.

2 MARTIE 2010
Daniel Oajdea - deputat PD-L
„In Sesizarea pe care am primit-o este ca mai bine de sase luni aceasta firma nu si-a platit chiria fata de CFR. Am decis sa interpelez Ministerul Transporturlor pentru a preciza clar daca firma si-a platit chiria la zi, cat a platit si data la care a platit. Am facut acea interpelare pentru ca asa cum stiti si dumneavoastra CFR a inchiriat in mod suspect dupa o licitatie cu multe semne de intrebare in vara anului trecut parcarea din fata de la gara Mare”.

Directorul Regionalei CFR Iasi, Sorin Flutur, a confirmat existenta datoriilor, dar a furnizat o explicatie.

2 martie 2010
Sorin Flutur - director Regionala CFR Infrastructura
„Din ce stiu verbal de doua luni si ceva, pina in doua luni jumate. Ei apareau cu mai mult dar au virat niste bani intr-un cont gresit. Nu au stiut. Dar acum in urma scandalului va spun ca, eu nu am fost aici si nu am stiut, ca s-au sesizat, au cautat si acum calculeaza exact ca sa nu fie probleme”.

De ce a luat seful regionalei CFR Iasi apararea firmei controlate de Florin Ghiocel Asimionesei? Poate sa nu pateasca la fel ca predecesorii sai, care au fost terfeliti in paginile gazetei? Biroul de Relatii cu Presa din cadrul Companiei a furnizat cu foarte mare greutate anumite documente.
De exemplu, contractul incheiat cu Grafic Beta Invest a fost transmis in 30 de zile.
Din analiza graficului de plati am observat ca firma ieseana si-a respectat obligatiile contractuale doar in prima luna dupa semnarea documentelor.
Incepand cu luna iulie, Grafic Beta Invest nu a mai reusit sa-si onoreze obligatiile de plata in termenele si datele scandete prevazute in contract.
A inregistrat intarzieri la plata si de 75 de zile peste termenul limita de 45 de zile.
In ciuda acestei situatii, Regionala CFR Iasi nu a reziliat contractul.

“Va informam ca in momentul in care SC Grafic Beta Invest SRL a intarziat platile, I s-a facut somatie de plata (in care I s-a adus la cunostinta ca este in intarziere cu platile si ca urmeaza a I se rezilia contractul). Dupa primirea somatiei, SC Grafic Beta Invest a solicitat un punctaj in urma caruia au mai fost identificate plati”, se arata in raspunsul CFR.
Nici deputatul PD-L Daniel Oajdea nu a fost multumit de explicatiile oferite de companie pentru pasuirea lui Asimionesei.

Daniel Oajdea – deputat PD-L
„- Eu consider ca daca acolo ar fi fost o firma care ar fi castigat corect licitatia si care in pofida faptului ca a obtinut un pret de 4 ori mai mic decat persoanele fizice din zona si intarzie la plata, cred ca cei din conducertea CFR ar fi trecut urgent la rezilierea contractului. Faptul ca nu se intampla acest lucru arata foarte clar ca cineva de acolo care are putere de decizie nu doreste.
- Stim ca si dvs ati facut mai multe adrese cu privire la aceasta parcare. Ati primit vreun raspuns?
- La ultima nu am mai primit raspuns, unde am cerut inclusiv copie dupa documentele de plata. Nu am primit raspuns. La celelalte am primit raspuns. Evident ca e foarte usor sa dai raspunsuri evazive si sa ocolesti adevarul, dar, judecand, asa cum am spus dupa datele care le avem si dupa situatia completa din teren ma face sa cred ca exista o legatura intre cel putin o persoana din conducerea CFR si aceasta firma condusa de Ghiocel Asimionesei”.

Beneficiind de asemenea clementa, Asimionesei a plusat si a anuntat ca nu va plati chiria restanta. Folosindu-se de un artificiu contabil, Grafic Beta Invest a solicitat compensarea sumei de 23 de mii de lei. Iar CFR a acceptat. In jocul lui Asimionesei a intrat firma lui Maricel Popa - SC CF Moldova.

Oana Branzan - sef birou presa CFR
„- Am primit raspunsul dvs insa avem o nelamurire, care este cea de a treia societate catre care se va face compensarea?
-Avem noi datorii la ea, nu stiu de cat si se face compensare. SC CF Moldova”.

Maricel Popa a sustinut ca nu stie nimic de compensare. Directorul companiei Constructii Feroviare Moldova, Paul Butnariu, si-a amintit de un contract de publicitate incheiat cu o alta firma de-a lui Asimionesei.

Paul Butnariu - director SC CF Moldova

”-Grafic Beta Invest nu-mi spune mare lucru acuma.
Nu cred ca am datorii direct la Grafic Beta Invest ci la o alta firma cu care am avut noi relatii comerciale si cu care s-a facut aceasta compensare. Probabil ca nici eu nu primesc banii aia pentru ca la randul nostru mai este o firma probabil ca tot din grupul de firme al lui Asimionesei care noi avem sa-i dam lor bani. Altfel nu se explica compensarea”.

Pagubita din toata aceasta afacere iese firma lui Maricel Popa. CF Moldova inregistreaza datorii la Delta Press Investment, societatea care editeaza “Buna Ziua Iasi”.
Este bizar ca firma lui Popa, aflata intr-o situatie financiara nu prea buna, isi face publicitate intr-un ziar cu tiraj de cateva sute de numere.
La fel de surprinzator este si faptul ca CF Moldova renunta, intr-o perioada grea pentru multi agenti economici, la banii ce urma sa-i primeasca de la CFR.

4) TAXA DE “SMECHER” - 2 lei

Recent, Grafic Beta Invest a majorat tariful pe ora la 2 lei. Dar Asimionesei a facut un profit maxim, platind cei 3,5 lei pe metrul patrat.

Discutie Reporter- soferi
„- Am vazut ca multi ieseni vin cu masinile si parcheaza langa.
- Pai sa platesc de cate ori parchez intr-o parcare cu plata unde ajung?
- Dar in alta parte cum vi s-a parut? Aici este 2 lei ora.
- Este si cu un leu.
- Deci este cam scump sa intelegem?
- Pai cum, dvs nu vedeti cum se intampla? E cam scump”.

„- Am vazut ca ati tras langa.
- Un pic cam mare.
- In alte parcari din oras?
- Un leu.
- Poate asta este o explicatie ca parcartea este goala?
- Sigur”.

Cei mai suparati sunt taximetristii.
Pe vremuri umpleau parcarea de la Gara.

Discutie Reporter - taximetristi
„-Nu ne permitem.
-De ce?
- Costa mult. 2 lei sau cam asa ceva.
- Inainte era un leu.
- Era un leu. Dar acum nu ne permitem, pentru un 10 minute, un sfert de ora cat stam noi in gara, banii astia. Nu se merita”.

„- Inainte taximetristii mai stateau in aceasta parcare. Acum e goala. Care ar fi motivul?
- Pai a concesionat cineva parcarea ca sa castige niste bani probabil.
- 2 lei pe ora cum vi se pare?
- 2 lei ora si dupa aia…
- Cum vi se pare? Este un pret mic, mare?
- Cam mare.
- In alte parcari din oras pe unde mai stationati? Cat costa?
- Cred ca un leu. De obicei e cam un leu peste tot”.
Deputatul iesean Daniel Oajdea atrage atentia ca majorarea pretului pe ora duce la ingreunarea traficului in zona.

Daniel Oajdea – deputat PD-L
„Ca simplu iesean ma deranjeaza ca aceasta parcare, care inainte era plina, era folosita, iar acum, datorita majorarii pretului, sau dublarii pretului de catrea aceasta firma, oamenii se simt obliogati sa parcheze in alte zone chiar in zone in care ingreuneaza traficul numai sa nu plateasca taxa pusa de firma lui Asimionesei”.

Reporterii Tele M au incercat sa obtina un punct de vedere chiar de la directorul Regionalei CFR, Sorin Flutur. Acesta nu a raspuns la telefon si a refuzat sa-i primeasca pe reporteri in birou.
Nici seful PD-L Iasi Dan Carlan nu a dorit sa faca prea multe comentarii.

Dan Carlan – presedinte PD-L
„O sa discut cu domnul Flutur sa comunice corect cu presa asa cum este corect. In rest, orice detalii pot fi luate doar de la institutii. Este o chestiune ce nu are legatura cu politicul ci este exclusiv un act de administrare al Companiei de Cai Ferate”.

De ce toti cei trei democrat liberali se feresc sa vorbeasca despre aceasta afacere proasta facuta de CFR?
Ce-i drept, in ultimii ani, Dan Carlan a aparut mereu in ipostaze favorabile in gazeta lui Ghiocel Asimionesei.
Nu toti liderii PD-L au beneficiat de o asemenea sustinere. Publicitatea costa, veti spune.
Sa fie contractul de inchiriere a parcarii de la Gara Mare plata pentru serviciile lui Asimionesei aduse in campania electorala din 2008?