marți, 18 ianuarie 2011

Firma controlata de Ghiocel Asimionesei, patronul BZI, amendata pentru munca la negru

Firma Grafic Beta Invest, cea care tipareste  publicatia Buna Ziua Iasi, controlata de Ghiocel  Asimionesei, a fost amendata de inspectorii  ITM pentru munca la negru. Grafic Beta Invest  trebuie sa achite o sanctiune de 3.000 de lei  pentru ca avea angajata o persoana care lucra  fara forme legale. In total, Inspectoratul Teritorial de  Munca a amendat pentru munca "la negru"  aproape 190 de firme de la inceputul acestui an,  care au de platit amenzi insumand peste 800.000  de lei.
Inspectorii ITM au depistat o persoana  angajata fara forme legale la Grafic Beta  Invest, firma care tipareste publicatia  Bunza Ziua Iasi, controlata de Ghiocel  Asimionesei. Pentru aceasta incalcare a legii,  administratorii firmei vor trebui sa achite o  amenda de 3.000 de lei. Asimionesei sustine ca  nu a gresit cu nimic pentru ca in acte el nu  este patronul firmei.
Ghiocel Asimionesei, patron BZI: "Scoate de  la registrul comertului, vezi cine sunt asociatii  si nu ma mai suna pe mine."

In evidentele de la Registrul Comertului,  Grafic Beta Invest este condusa de Georgeta  Climescu si Ioan Besleaga, nimeni altii  decat contabila si, respectiv portarul de la  publicatia Buna Ziua Iasi, controlata de familia  Asimionesei. Inspectorii ITM au mai amendat alte  aproape 190 de firme din judet in primele trei luni  ale anului, iar valoarea amenzilor depaseste  800.000 de lei. Din luna mai insa, sanctiunile vor  fi cu mult mai aspre. Noul Cod al Muncii prevede  amenzi care pornesc de la 10.000 de lei si chiar  sanctiuni penale pentru cei care au peste 5  angajati "la negru".
Catalin Tacu, inspector RM ITM Iasi: "Noul act  normativ care modifica Legea 53/Legea Muncii  va intra in vigoare la sfarsitul acestei luni,  moment in care pentru fiecare persoana  depistata angajatorul risca o sanctiune de  10.000 de lei, de la 10.000 la 20, urmand ca  in momentul in care numarul de persoane  depaseste 5, angajatorul sa  raspunda penal."



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu