marți, 7 decembrie 2010

BZI il ataca pe Gabriel Surdu

Va prezentam punctul de vedere al societatii VALGAB la atacul din BZI ("Surdu l-a fentat pe un galatean de un miliard")

Punct de vedere
"Referitor la activitatea pe care a desfasurat-o Grupul de firme Valgab in calitate de antreprenor general pentru Compania Lukoil, care a comandat prin contract constructia statiilor de distributie carburanti, ca si antreprenori atat SC VALGAB INVEST SRL cat si SC VALGAB COMPANY SRL au inregistrat, pe langa multe reusite si multe greutati.
Garantia pe care firmele urmau sa o primeasca conform contractului se platea in conditiile in care, in perioada de garantie, firmele subcontractoare, in acest caz SC SORELLA IMPEX SRL, actuala Brico SRL, aveau obligatia de a lua toate masurile pentru remedierea, sau dupa caz, repararea eventualelor stricaciuni, vicii ale lucrarilor de constructie.
In cazul in care societatea respectiva (SC SORELLA IMPEX SRL, actuala Brico SRL, sau oricare alta) nu isi indeplinea obligatiile contractuale cu privire la repararea deficientelor care au aparut in timpul perioadei de garantie, firmele SC VALGAB INVEST SRL si SC VALGAB COMPANY SRL aveau dreptul de a angaja alte firme pentru remedierea acestora.
Sumele contractate cu societatile care au executat lucarari de reparatii in locul firmei garantoare, conform contractului, se scadeau din garantia de buna executie.
SC SORELLA IMPEX SRL, actuala Brico SRL neindeplinind aceste obligatii, dar intrand in faliment, a girat si obligatiile de plata rezultate din garantiile de buna executie, netinand cont de faptul ca nu a executat lucrarile solicitate in timpul perioadei de garantie, ajungand la situatia de astazi, in care datoria pretinsa se va solutiona pe cale judecatoreasca, intrucat lichidatorul considera datoria viabila, neavand cum sa faca o analiza a indeplinirii obligatiilor contractuale, ci privind strict evidentele contabile.
Nu are nici o legatura fuziunea prin absorbtie a firmelor din Grupul Valgab cu incercarea de a se sustrage unei plati intrucat, prin fuziune, societatea absorbanta preia toate obligatiile firmelor absorbite.
Articolul este conceput si indreptat voit spre imaginea omului de afaceri Surdu Gabriel - Mihai, care in fapt a renuntat la calitatea de asociat si administrator in firmele din Grupul Valgab, din orice alte motive decat cele invocate mai sus, intrucat legea reglementeaza platile in cazul absorbtiei. " 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu